Vi tilbyder et bredt udvalg af AMU-kurser i brandsikring. Du kan bl.a. tage et et-dags kursus i varmt arbejde og få certifikat, der gælder i 5 år i hele Norden. Vi tilbyder også forløb, som Brand 1 (5 dage), og Brand 2 (4 dage), der giver dig nye kompetencer indenfor tætning af installationsgennemføringer og installation af ABA og rumslukning.
AMU-kurser er korte, overskuelige forløb, der giver dig de konkrete kompetencer, du har brug for, hvis du vil have nye muligheder. Det er din simple vej til næste job eller nye opgaver på din nuværende arbejdsplads.
Husk at som faglært og ufaglært koster et AMU-kursus kun 128 kr. pr. dag pr. deltager.
Du skal i god tid inden prøven udfylde og sende en ansøgning inkl. dokumentation til Det registrerende organ (DRO) (evt. på e-mail til registrering@brandogsikring.dk)Formålet med denne nye procedure er at sikre, at personer, som går til A-prøve opfylder alle øvrige betingelser for at kunne blive certificeret. DBI har på det seneste oplevet flere personer, som havde bestået A-prøven, der ikke kunne certificeres, da de ikke opfyldte alle de øvrige betingelser.Prøvens formål er verifikation af personens kompetencer inden for DBI Retningslinje 232, "Automatiske brandalarmanlæg: Projektering, installation og vedligeholdelse", udgivet maj 2022.
Læs mereDu skal i god tid inden prøven udfylde og sende ansøgning inkl. dokumentation til Det registrerende organ (DRO) (evt. på e-mail til registrering@brandogsikring.dk)Formålet med denne nye procedure er at sikre, at personer som går til A-prøve opfylder alle øvrige betingelser for at kunne blive certificeret. DBI har på det seneste oplevet flere personer, som havde bestået A-prøven, der ikke kunne certificeres, da de ikke opfyldte alle de øvrige betingelser.Prøvens formål er verifikation af personens kompetencer inden for DBI Retningslinje 251/4001, "Sprinkleranlæg: Projektering, installation og vedligeholdelse", 3. udgave 2021.
Læs mereDu skal i god tid inden prøven udfylde og sende ansøgning inkl. dokumentation til Det registrerende organ (DRO) (evt. på e-mail til registrering@brandogsikring.dk) Formålet med denne nye procedure er at sikre, at personer som går til A-prøve opfylder alle øvrige betingelser for at kunne blive certificeret. DBI har på det seneste oplevet flere personer, som havde bestået A-prøven, der ikke kunne certificeres, da de ikke opfyldte alle de øvrige betingelser. Prøvens formål er verifikation af personens kompetencer inden for DBI Retningslinje 024, "Varslingsanlæg - Projektering, installation og vedligeholdelse", udgivet august 2021
Læs mereDu skal i god tid inden prøven udfylde og sende ansøgning inkl. dokumentation til Det registrerende organ (DRO) (evt. på e-mail til registrering@brandogsikring.dk) Formålet med denne nye procedure er at sikre, at personer som går til A-prøve opfylder alle øvrige betingelser for at kunne blive certificeret. DBI har på det seneste oplevet flere personer, som havde bestået A-prøven, der ikke kunne certificeres, da de ikke opfyldte alle de øvrige betingelser. Prøvens formål er verifikation af personens kompetencer inden for DBI Retningslinje 027, "Brandventilationsanlæg - Projektering, installation og vedligeholdelse", udgivet august 2021.
Læs mereDu skal i god tid inden prøven udfylde og sende ansøgning inkl. dokumentation til Det registrerende organ (DRO) (evt. på e-mail til registrering@brandogsikring.dk) Formålet med denne nye procedure er at sikre, at personer som går til A-prøve opfylder alle øvrige betingelser for at kunne blive certificeret. DBI har på det seneste oplevet flere personer, som havde bestået A-prøven, der ikke kunne certificeres, da de ikke opfyldte alle de øvrige betingelser. Prøvens formål er verifikation af personens kompetencer inden for DBI Retningslinje 027, "Brandventilationsanlæg - Projektering, installation og vedligeholdelse", udgivet august 2021.
Læs mereEfter kurset kan deltageren udføre brandtætninger af alle former for installationsgennemføringer i brandadskillelser. Dvs. at deltageren har kendskab til forskellige former for brand- og røgadskillende bygningskonstruktioner samt gældende funktionskrav i Bygningsreglementet. Deltageren opfylder Bygningsreglementets krav til installationsgennemføringer i brandadskillende bygningsdele, så bygningsdelenes brandtekniske egenskaber ikke forringes.
Læs mereEfter kurset kan deltageren installere automatiske brandventilationsanlæg. Dvs. at deltageren har kendskab til termisk (naturlig) brandventilation, mekanisk brandventilation, automatisk tryksætningsanlæg, røgudluftning, betjening og idriftsættelse af et brandventilationsanlæg. Deltagerne lærer at vurdere og anvende projekteringer for automatiske brandventilationsanlæg (ABV) på baggrund af viden om gældende regler og standarder, herunder Bygningsreglementet (BR18) med tilhørende vejledninger samt producentanvisninger. Deltageren installerer, idriftsætter, fejlfinder, reparerer, servicerer og vedligeholder (små og mellemstore) brandventilationsanlæg, så disse overholder gældende love og regler. Deltageren kan samarbejde med et byggeris certificerede brandrådgiver og dokumentere brandventilationsanlægget, herunder bl.a. CE-mærkning.
Læs mereEfter kurset kan deltageren installere og kontrollere nødbelysning, herunder flugtvejs- og panikbelysning. Dvs. at deltageren har viden om kabeltyper og materiel og vælger egnet udstyr til en given installation. Deltageren har kendskab til gældende love, regler og standarder og installerer og vedligeholder nødbelysningsanlæg, herunder flugtvejsbelysning og panikbelysning. Deltageren kan udarbejde dokumentation for funktionsafprøvning af flugtvejs- og panikbelysning.
Læs mereEfter kurset kan deltageren projektere mindre og mellemstore Automatiske Brandalarm Anlæg (ABA). Dvs. at deltagerne kan vurdere og anvende projekteringsgrundlag for ABA på baggrund af viden om gældende regler og standarder, herunder Bygningsreglementet (BR18) med tilhørende vejledninger, retningslinjer og forskrifter. Deltageren kan udarbejde dokumentation til brug for brandrådgiverens færdigmelding af brandalarmanlægget og deltage i første akkrediterede funktionsafprøvning.
Læs mereEfter kurset kan deltageren installere tone- og talevarslingsanlæg til brand. Dvs. at deltageren har kendskab til grundlæggende tekniske begreber og gældende regler om tone- og talevarslingsanlæg til brand. Deltagerne vurderer og anvender projekteringsgrundlag for tone- og talevarslingsanlæg til brand på baggrund af viden om gældende regler og standarder, herunder Bygningsreglementet med tilhørende vejledninger samt internationale standarder. Deltageren installerer, idriftsætter, fejlfinder, reparerer, servicerer og vedligeholder tone- og talevarslingsanlæg til brand. Deltageren foretager lydmålinger og vurderer disse ud fra STIPA (Speech Transmission Index for Public Address systems). Deltageren udarbejder dokumentation og vejleder brugere.
Læs mereEfter kurset kan deltageren udføre mindre og enkeltstående brandtekniske installationer (passive og aktive). Kurset indgår i krav til virksomhedens medarbejdere i Forsikring og Pensions kravspecifikation til certificering af TVO-virksomheder. Deltageren får viden om Bygningsreglementets brandkrav og tilhørende vejledninger om præ-accepterede løsninger. Deltageren får viden om forskellige enkeltstående brandanlægstypers funktionalitet samt brandstrategi og brandteknisk teori, f.eks. brandtrekanten, brandforløb og brandspredning. Deltageren lærer at installere, idriftsætte, vedligeholde, fejlfinde og reparere mindre og enkeltstående brandtekniske elektriske installationer, herunder ABA (automatisk brandanlæg), AVA (automatisk varslingsanlæg, tone- og talevarsling), IVA (internt varslingsanlæg) AVS (automatisk vandsprinkleranlæg), og ARS (automatisk rumslukningsanlæg). Deltageren får en forståelse for Bygningsreglementets krav til dokumentation, kontrol og vedligeholdelse af brandtekniske installationer.
Læs mereEfter kurset kan deltageren udføre alle typer brandtekniske installationer på større og integrerede anlæg. Kurset indgår som godkendt uddannelse til at blive anerkendt som kvalificeret montør, jf. DBI-retningslinje 001. Deltageren får indgående kendskab til gældende love, bekendtgørelser og myndighedsvejledningers krav til bygningers brandsikring. Deltageren lærer at installere, vedligeholde, fejlfinde og reparere enkeltstående og integrerede brandtekniske installationer. Deltageren idriftsætter og gennemfører funktionsafprøvning af systemintegrerede anlæg ud fra et indgående kendskab til de forskellige enkeltstående brandanlægstyper og til sammenbyggede/integrerede anlæg, herunder ABA (automatiske brandanlæg). Deltageren har desuden kendskab til rumsluknings-, sprinkler- og vandtågeanlæg samt slangevindeinstallation. Deltageren kan medvirke ved akkrediteret funktionsafprøvning og systemintegrationstest. Deltageren kan udarbejde dokumentation samt vejlede brugere af brandtekniske installationer på baggrund af Bygningsreglementets krav til dokumentation, kontrol og vedligeholdelse af enkeltstående og sammenbyggede anlæg. Deltageren udarbejder dokumentation for egne kompetencer og deres grænser - herunder også, hvornår det er nødvendigt at inddrage mere sagkyndig bistand.
Læs mereDBI og Molio følger op på de sidste års succeser og afholder endnu en fælles konference, Branddagen, for byggeriets aktører. Konferencen tager afsæt i de nyeste reguleringer af brandregler, og går i dybden med hvilken effekt de har i praksis.09.15 – 09.30 Velkommen09.30 – 10.20 Key note: Green Solution House – en skræddersyet brandstrategi10.20 – 10.35 Info om workshop og fordeling10.35 – 10.55 Pause10.55 – 12.00 Workshop12.00 – 12.45 Frokost12.45 – 13.45 Workshop13.50 – 14.50 Workshop14.50 - 15.15 Pause15.15 – 16.00 Key note: Vanløsebranden – et år efter16.00 Opsamling og tak for i dagHer kan du læse mere om indlæggene og workshops:Green Solution House – en skræddersyet brandstrategiJacob Ettrup, kompetencechef, Træ at ABC - Rådgivende Ingeniører og Morten Steen Johansen, certificeret brandrådgiver til tredjepartskontrol, medejer SafeDesignDet grønne fyrtårn inden for cirkulært byggeri, Green Solution House (GSH) på Bornholm, er designet af den ene af to ophavsmænd til Cradle2Cradle, William McDonough + Partners. GSH er designet ud fra Cradle2Cradle-filosofiens kredsløbskoncept. Alle bygningens anvendte materialer er derfor enten genanvendelige eller biologiske nedbrydelige, modsat vores traditionelle måde at tænke byggeri som en lineær proces uden krav til materialers genanvendelighed. Konkret har konceptet, herunder bygningens design og materialevalg, udfordret den måde vi traditionelt tilrettelægger brandstrategi og -sikring. Jacob Ettrup og Morten Steen Johansen beretter i dette indlæg om den brandtekniske strategi og de virkemidler der blev taget i brug for at sikre det utraditionelle byggeri.Er du forhindret i at deltage i hele Branddagen? Så har du mulighed for at købe dette indlæg online: Branddagen online: Green Solution House – en skræddersyet brandstrategiVanløsebranden – et år efterRasmus Brylle, teknisk chef og bygningskonstruktør, Scandi Supply og Ib Bertelsen, direktør, DBIDen 25. marts 2022 bliver 90 familier hjemløse, da en voldsom brand raserer 15 opgange i en ejendom på Grøndals Parkvej i Vanløse. I tiden efter branden har DBI været involveret i udredninger i forhold til spørgsmålet om, hvordan det kunne gå så galt. I dette indlæg vil vi kort gennemgå brandforløbet, men hovedvægten vil være på de resultater, som den efterfølgende udredning kom frem til. Fokus vil endvidere være på, hvilke forhold man skal være særligt opmærksom på i eksisterende byggeri af samme årgang og eksempler på tiltag, der vil kunne medvirke til forbedring af brandsikkerheden i lignende byggeri.Er du forhindret i at deltage i hele Branddagen? Så har du mulighed for at købe dette indlæg online: Branddagen online: Vanløsebranden – et år efterDet er muligt at deltage på 3 af følgende workshops:GennemføringerHelle Vilsner, Fire and Project Manager, Armadan A/SGennemføringer i brandadskillende bygningsdele i forhold til præ-accepterede løsninger og i forhold til ”Vejledning om ombygning og brug af certificerede rådgivere i relation til ændringer af BR18”Hvornår skal gennemføringer sikres efter nye krav og hvornår kan gennemføringer udføres som eksisterende godkendte forhold eller bedre? Hvilke gennemføringer kan udføres lovligt og hvordan?Nyt i Bygningsreglementet inden for det sidste årLars Roed, brandteknisk rådgiver, bygningsingeniør, Master i Brandsikkerhed, DBINedslag og kig på de særlige ændringer der har været siden sidst. Herunder opdaterede vejledninger for certificerede brandrådgivers virke og mulighed for fravigelser i brandklasse 2, samt midlertidige tilladelser, og godkendelser af planer.Renovering og ombygning, hvad er praksis? Poul Nielsen, medindehaver og arkitekt,3RKØBENHAVNOmbygningssager/ lovliggørelse i forhold til bilag 6. Hvilke særlige opmærksomhedspunkter der er ved ombygningssager? Hvornår skal der anvendes certificeret brandrådgiver og hvad er eksisterende, godkendte forhold? Et kig på de administrative bestemmerler vedr. ombygningssager.Brandteknisk klassifikation og relation til brandklasserneJanne G. L. Frederiksen, funktionsleder, DBI og Christian Andersen, funktionsleder, DBI Lær om brandteknisk dokumentation, der kan anvendes til brandklasse 2-projekter og hvorfor anvendelsesområdet til en klassifikation er meget vigtigt at forstå. Hør om brandprøvningerne bag klassifikationerne.Eksempler fra konkrete byggesager og på, hvornår BK2-rådgiveren enten skal have fat i en BK3/4-rådgiver eller skal foreslå, at der foretages brandtest med henblik på 8.7.b-bedømmelser.Hvad er det politisk besluttede sikkerhedsniveau i BK 3/4?Morten Steen Johansen, certificeret brandrådgiver til tredjepartskontrol, medejer SafeDesignDekonstruktion af eksemplerne på brandtekniske begrundede vurderinger (BVB) og komparative analyser (KOM), der er givet af Social- og Boligstyrelsen i ”Bygningsreglementets vejledning til kapitel 5 – Brand, Kapitel 8: Eftervisning”. Workshoppen har til formål at udlede det sikkerhedsniveau, som de enkelte fravigelser og kompenserende tiltag giver for det konkrete eksempel. Der vil i gennemgangen være et særligt fokus på byggeri med bærende bygningsdele og overflader af træ.
Læs mereEr du forhindret i at deltage i hele Branddagen? Så har du som noget nyt mulighed for at opleve vores key note speakers online i stedet.Dette indlæg er online, men det afvikles som hybrid-undervisning, dvs. en kombination af online og fysisk undervisning på samme tid. Der vil både sidde deltagere fysisk til konferencen og derhjemme online.Du vil som online-kursist kunne se og høre, hvad der foregår i lokalet og stille spørgsmål.Green Solution House – en skræddersyet brandstrategi Det grønne fyrtårn inden for cirkulært byggeri, Green Solution House (GSH) på Bornholm, er designet af den ene af to ophavsmænd til Cradle2Cradle, William McDonough + Partners. GSH er designet ud fra Cradle2Cradle-filosofiens kredsløbskoncept. Alle bygningens anvendte materialer er derfor enten genanvendelige eller biologiske nedbrydelige, modsat vores traditionelle måde at tænke byggeri som en lineær proces uden krav til materialers genanvendelighed. Konkret har konceptet, herunder bygningens design og materialevalg, udfordret den måde vi traditionelt tilrettelægger brandstrategi og -sikring. Jacob Ettrup og Morten Steen Johansen beretter i dette indlæg om den brandtekniske strategi og de virkemidler der blev taget i brug for at sikre det utraditionelle byggeri.Key note speakers: Jacob Ettrup, kompetencechef, Træ at ABC - Rådgivende Ingeniører og Morten Steen Johansen, certificeret brandrådgiver til tredjepartskontrol, medejer SafeDesign Se også vores andet key note-indlæg, som også kan ses online: Vanløsebranden – et år efter
Læs mereEr du forhindret i at deltage i hele Branddagen? Så har du som noget nyt mulighed for at opleve vores key note speakers online i stedet.Dette indlæg er online, men det afvikles som hybrid-undervisning, dvs. en kombination af online og fysisk undervisning på samme tid. Der vil både sidde deltagere fysisk til konferencen og derhjemmeVanløsebranden – et år efterDen 25. marts 2022 bliver 90 familier hjemløse, da en voldsom brand raserer 15 opgange i en ejendom på Grøndals Parkvej i Vanløse. I tiden efter branden har DBI været involveret i udredninger i forhold til spørgsmålet om, hvordan det kunne gå så galt. I dette indlæg vil vi kort gennemgå brandforløbet, men hovedvægten vil være på de resultater, som den efterfølgende udredning kom frem til. Fokus vil endvidere være på, hvilke forhold man skal være særligt opmærksom på i eksisterende byggeri af samme årgang og eksempler på tiltag, der vil kunne medvirke til forbedring af brandsikkerheden i lignende byggeri.Key note speakers: Morten Kramer, brandteknisk rådgiver, DBI og Ib Bertelsen, direktør, DBISe også vores andet key note-indlæg, som også kan ses online: Green Solution House – en skræddersyet brandstrategi
Læs mereFøler du dig ordentligt klædt på til visitering og klarlæggelse af brandårsager i henholdsvis brændstof-, hybrid-, diesel- og elbiler? Vil du gerne være skarpere i din vurdering af brandårsagen samt mere effektivt kunne vurdere, hvornår der er behov for en uvildig brandundersøgelse? Kurset er relevant for dig, der arbejder i forsikringsbranchen, autobranchen eller politiet, og som jævnligt beskæftiger dig med undersøgelse og klarlæggelse af brandårsager i køretøjer. Med kurset får du indblik i brande i køretøjer og opnår større kompetence og konkret erfaring med afdækning af brandårsager.
Læs mereHvis du arbejder med brandsikkerhed i det daglige og ønsker at blive certificeret brandrådgiver, kan uddannelsen være noget for dig. Du er måske rådgivende ingeniør, arkitekt eller bygningskonstruktør og ønsker at opnå dokumentation for de 4 læringsmål, som er en del af de krav, der stilles for at blive certificeret brandrådgiver.Læs mere om certificeringsordningen, og hvordan du bliver certificeret her: Tryk her Uddannelsen svarer til 8,5 ECTS point
Læs mereDu får grundlæggende viden inden for byggelovens anvendelsesområde og ansvarsbestemmelser, brandklassifikation og brandbeskyttelse med et særligt fokus på emner, der er relevante for forståelse af brandteknisk projektering i byggebranchen. Læs mere om certificeringsordningen, og hvordan du bliver certificeret her: Tryk her
Læs mereDu får grundlæggende viden om bygningers aktive brandsikringsforanstaltninger og kendskab til elementær brandbekæmpelse. Desuden opnår du viden om de brandtekniske installationer, som kan installeres i bygninger i risikoklasse 2 og 3, svarende til brandklasse 2. Læs mere om certificeringsordningen, og hvordan du bliver certificeret her: Tryk her
Læs mereDu får grundlæggende viden om de brandtekniske løsningmodeller, som fremgår af vejledning om brandteknisk dokumentation, samt viden om bygningers brandtekniske indretning, personsikkerhed, brandstrategi, drift og vedligehold m.m. Læs mere om certificeringsordningen, og hvordan du bliver certificeret her: Tryk her
Læs mereKurset giver overblik over de bygningsbrandtekniske principper, der skal tages højde for i forbindelse med installation og projektering af automatiske brandsikringsanlæg. På kurset behandles følgende hovedemner: Brand i teori og praksis Brandterminologi og brandtekniske begreber Byggelovgivning: Gældende Bygningsreglement med tilhørende vejledninger og bilag Klassifikation, prøvning og godkendelse af byggematerialer Brandtekniske installationer Relevante områder beskrevet i ”Tekniske forskrifter”, Beredskabsstyrelsen
Læs mereBrandteknisk grundkursus giver dig introduktion til emnerne brandsikring og brandforebyggelse.På kurset undervises der i den elementære brandteori om forbrændingens elementer samt slukningsmetoder og slukningsmateriel. Undervisningen byder også på en introduktion til bygnings- og brandlovgivningen i Danmark, med henblik på at give kursisterne et indblik i regelsættenes anvendelsesområder.
Læs mereArbejder du i byggebranchen, og møder du ofte brandtekniske spørgsmål eller udfordringer relateret til byggevarer og deres anvendelse? Hvad gælder for denne bygningskomponent, hvilke regler gælder, hvordan læser jeg et datablad eller hvordan vurderer brandrådgiveren bygningsdelen? Og hvad betyder certificeringsordningen for valg af materialer og produkter i byggeriet? Det er måske spørgsmål, du møder i din hverdag. Det brandtekniske område består af mange aspekter, bl.a. forskellige bygningsmæssige klasser, ligesom der stilles krav til at byggevarers brandtekniske egenskaber kendes. Information om og krav til de forskellige byggevarer skal findes flere forskellige steder. På dette kursus tager vi dig igennem alle de aspekter, der relaterer sig til brandteknisk klassifikation af byggevarer og klæder dig på til at forstå de forskellige niveauer. På kurset får du en grundlæggende forståelse for det brandtekniske klassifikationssystem, og vi stiller skarpt på prøvningsrapporter, klassifikationsrapporter, datablade og monteringsanvisninger – hvad er indholdet og forskellene? Du bliver introduceret til, hvordan du kan håndtere produkter og løsninger, som ikke naturligt opfylder betingelserne i det præ-accepterede system, som både kan være inden for prøvningsstandarder, men også de præ-accepterede løsninger som er beskrevet i Vejledninger og bilag til Bygningsreglementets kapitel 5 om brand. Til sidst får du indblik i, hvordan bedømmelser og vurderinger kan foretages, alt efter om det er brandrådgiveren eller prøvningsinstituttet, som forestår den konkrete vurdering. Kurset er dialogbaseret og giver dig indsigt i det brandtekniske klassifikationssystem og bygger samtidig bro mellem producenter, brandrådgivere, arkitekter og entreprenøren i forbindelse med valg af produkter og løsninger.
Læs mereVil du gerne være skarpere til brandstedsundersøgelser, tolkning af brandsteder, sporbevaring samt mere effektivt at kunne tage beslutning om det videreforløb og vide hvornår, der er behov for en uvildig brandundersøgelse? Med kurset opnår du netop større kompetence og konkret erfaring med dette.
Læs mereDu får grundlæggende viden om Bygningsreglementet kapitel 5 – brand, de præ-accepterede løsninger, start- og sluterklæringer.Få overblik over dine muligheder for uddannelse med DBI’s karriereveje Tryk her
Læs mereHvis du arbejder med brandsikkerhed i det daglige, og ønsker et indgående og bredt kendskab til emnet, så er CFPA Brandteknisk diplomuddannelse noget for dig. Du er måske rådgivende ingeniør, arkitekt, bygningskonstruktør eller byggesagsbehandler og skal kunne diskutere brandsikkerhed med myndigheder og andre fagfolk. Diplomuddannelsen udstyrer dig med de faglige kompetencer, der gør, at du fremstår kompetent og troværdig.Uddannelsen er tilrettelagt så den kan danne dokumentationsgrundlag for personcertificering til brandrådgivere for brandklasse 2-4 samt tredjepartskontrol, bemærk dog at der er yderligere dokumentationskrav for de nævnte brandklasser.Ved tilmelding til enkeltstående moduler, kan vi desværre ikke garantere plads på uddannelsen, da de der tilmelder sig hele uddannelsen har fortrinsret.
Læs mereDu får grundlæggende viden inden for byggelovens anvendelsesområde og ansvarsbestemmelser, brandklassifikation og brandbeskyttelse med et særligt fokus på emner, der er relevante for forståelse af brandteknisk projektering i byggebranchen.
Læs mereDu får grundlæggende viden om bygningers aktive brandsikringsforanstaltninger og kendskab til elementær brandbekæmpelse. Desuden opnår du viden om de brandtekniske installationer, som kan installeres i bygninger i risikoklasse 2 og 3, svarende til brandklasse 2.
Læs mereDu får grundlæggende viden om de brandtekniske løsningmodeller, som fremgår af vejledning om brandteknisk dokumentation, samt viden om bygningers brandtekniske indretning, personsikkerhed, brandstrategi, drift og vedligehold m.m.
Læs mereDu får grundlæggende viden om beredskabslovens anvendelsesområde og ansvarsbestemmelser, samt tekniske forskrifter med et særligt fokus på emner der er relevante for forståelse af brandtekniskprojektering. Modulet vil også omhandle emner, så som risikobekendtgørelsen, risikohåndtering og skadesforebyggelse.
Læs mereModulet fokuserer på en generel opsamling på uddannelsen, suppleret med ny viden indenfor brandsikring af tage, beredskabsplanlægning, brandstedsundersøgelse, samt vejledning om varmt arbejde. Modulet vil også indeholde eksamen.
Læs mereFormålet med kurset er at højne ejendomsteknikerens/den driftsansvarliges viden om generel vedligehold af bygningers brandsikring, både den passive brandsikring såsom brandadskillende vægge, døre og lignende men også de generelle krav til service og vedligehold af de brandtekniske installationer. Herigennem vil deltageren opnå en viden om, hvad lovgivningen kræver i forbindelse med vedligehold af bygningen iht. brand, og hvordan det praktisk kan udføres i det daglige. Kurset giver et vidensniveau der gør at deltageren kan sikre en god kultur indenfor forebyggelse af brand i det daglige, men også opnå en viden om hvornår det er vigtigt at tilsikre faglig rådgivning ved eksempelvis udførelse af renovering og/eller ombyg, udførelse af varmt arbejde og lignende. Få overblik over dine muligheder for uddannelse med DBI’s karriereveje Tryk her
Læs mereLær hvordan orienterende brandprøvninger kan understøtte brandklasse 3/4-rådgiveres argumentation i bæredygtige byggeprojekterNår du som brandrådgiver skal stå på mål for sikkerheden i en bygning og for din dokumentation for bæredygtige byggematerialer, er det vigtigt, at du har et dybdegående kendskab til og fortrolighed med de værktøjer, du har til rådighed som brandrådgiver i brandklasse 3/4.På kurset dykker vi ned i det brandtekniske klassifikationssystem, hvor vi fremhæver kendte dilemmaer, opmærksomhedspunkter og evt. faldgruber. Du vil som kursist blive styrket i at kunne belyse de vigtigste problemstillinger i bæredygtigt byggeriet, så du kan stille de rigtige spørgsmål. Du vil dermed være i stand til at træffe velfunderede og rettidige beslutninger, når der skal bygges bæredygtigt uden for de præ-accepterede løsninger.Kurset er helt unikt i sin kombination af teori og praksis. Du vil både være med til bygge et prøveelement i DBI’s advancerede brandtestfaciliteter, afvikle en brandtest og analysere prøveresultaterne. Det vil give en uvurderlig indsigt, som du ikke kan opnå ved en ren teoretisk tilgang.Du lærer, hvordan man laver det bedste afsæt for en brandprøvning og skaber de bedste anvendelsesmuligheder af prøvningsresultaterne. Du lærer også, hvordan du skal læse og analysere rapporterne.Kurset bliver afviklet i små hold af maks. 10 deltagere for at skabe rum for tæt dialog og erfaringsudveksling, så vi kan tage afsæt i jeres konkrete problemstillinger og udfordringer.For løsninger, der ligger uden for de præ-accepterede systemer undersøger vi, hvordan vi bedst anvender eksisterende dokumentation samt benytter fx brandtest som en del af den eftervisning, der kræves ud fra en både komparativ og funktionsbaseret tilgang.Udviklingen af kurset er finansieret via støtte fra WE BUILD DENMARK med midler fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Læs merePå kurset gennemgås det ansvar og de pligter, som pålægges den driftsansvarlige person. Der bliver orienteret om DBI retningslinie 005 ”Automatiske brandsikringsanlæg”, som ligger til grund for kurset. Brandteori bliver berørt, og spørgsmålet om, hvorfor vi har sikringsanlæg bliver gennemgået sammen med principperne for ABA- og AVS-anlæg. Sidst orienteres om drifts- og alarminstrukser og om den driftsansvarliges ansvar og pligter.
Læs merePå kurset gennemgås det ansvar og de pligter, som pålægges den driftsansvarlige person.BemærkHar I både ABA- og AVS-anlæg, så vælg kurset Drifts- og vedligeholdelsesansvar af automatiske brandalarm- og sprinkleranlæg i stedet for. Der bliver orienteret om DBI retningslinie 005 ”Automatiske brandsikringsanlæg”, som ligger til grund for kurset. Brandteori bliver berørt, og spørgsmålet om, hvorfor vi har sikringsanlæg, bliver gennemgået sammen med principperne for ABA-anlæg. Sidst orienteres om drifts- og alarminstrukser og om den driftsansvarliges ansvar og pligter.
Læs merePå kurset gennemgås det ansvar og de pligter, som pålægges den driftsansvarlige person.
Læs merePå kurset gennemgås det ansvar og de pligter, som pålægges den driftsansvarlige person.BemærkHar I både ABA- og AVS-anlæg, så vælg kurset "Drifts- og vedligeholdelsesansvar - automatiske brandalarm- og sprinkleranlæg" i stedet for.Der bliver orienteret om DBI retningslinie 005 ”Automatiske brandsikringsanlæg” (AVS-anlæg), som ligger til grund for kurset. Brandteori bliver berørt, og spørgsmålet om, hvorfor vi har sikringsanlæg, bliver gennemgået sammen med principperne for AVS-anlæg. Sidst orienteres om drifts- og alarminstrukser og om den driftsansvarliges ansvar og pligter.
Læs mereKurset er for dig, der ønsker at blive sagkyndig til at kunne udføre egenkontrol med håndildslukkere og øvrigt brandbekæmpelsesudstyr. Du bliver over to kursusdage klædt på både praktisk og teoretisk.
Læs mereKurset er primært baseret på eksempler og opgaveløsning med udgangspunkt i det pensum, som fremgår af DBI’s retningslinie 002 ”Certificering af kvalificerede personer til projektering, installation, service og vedligehold af brandsikringsanlæg”.
Læs mereKurset er primært baseret på eksempler og opgaveløsning med udgangspunkt i det pensum, som fremgår af DBI’s retningslinie 002 ”Certificering af kvalificerede personer til projektering, installation, service og vedligehold af brandsikringsanlæg”.
Læs mereKurset er primært baseret på eksempler og opgaveløsning med udgangspunkt i det pensum, som fremgår af DBI’s retningslinie 002 ”Certificering af kvalificerede personer til projektering, installation, service og vedligehold af brandsikringsanlæg”.
Læs mereKurset er primært baseret på eksempler og opgaveløsning med udgangspunkt i det pensum, som fremgår af DBI’s retningslinie 002 ”Certificering af kvalificerede personer til projektering, installation, service og vedligehold af brandsikringsanlæg”.
Læs mereDe første minutter er afgørende, når der opstår en brand. Det kan have stor betydning for omfanget af branden, at én eller flere personer er i stand til at tackle situationen hurtigt og sikkert, så der ikke opstår unødig skade og panik, før professionel hjælp når frem. På en arbejdsplads er det vigtigt, at hver medarbejder har en grundlæggende viden om brandfare på virksomheden, den daglige forebyggelse og sikkerhed, flugtveje og om slukningsmidler: hvor de er placeret og hvordan de bruges.
Læs mereKonferencen er et tilbud til bl.a. certificerede brandrådgivere, som har behov for løbende at ajourføre kvalifikationer og opretholde de kompetencer, som personen er certificeret til, jf. § 24 i certificeringsbekendtgørelsen. Konferencen er samtidig tænkt som en vedligeholdelse af de kvalifikationer, som man har erhvervet ved CFPA Brandteknisk diplomuddannelse og Brandrådgiver brandklasse uddannelsen.
Læs mereERFA-kurset giver en repetition af teoretiske og praktiske emner, hvor det findes relevant, inden for El-termograferings området.
Læs mereERFA-kurset giver en repetition af teoretiske og praktiske emner, hvor det findes relevant, inden for ABV-anlæg. Der er krav til 2 beståede Erfa-kurser med minimum 18 måneder imellem i en certificeringsperiode (5år)
Læs mereERFA-kurset giver en repetition af teoretiske og praktiske emner, hvor det findes relevant, inden for AVS området. Der er krav til 2 beståede Erfa-kurser med minimum 18 måneder imellem i en certificeringsperiode (5år)
Læs mereERFA-kurset giver en repetition af teoretiske og praktiske emner, hvor det findes relevant, inden for områderet ABA og AVA. Der er krav til 2 beståede Erfa-kurser med minimum 18 måneder imellem i en certificeringsperiode (5år)
Læs mereFaglederkurset er en gennemgang af retningslinjernes forhold om praktisk udførelse af installationsarbejdet samt deltagelse i den endelige anlægsgennemgang med henblik på færdigmelding.
Læs mereFaglederkurset er en gennemgang af retningslinjernes forhold om praktisk udførelse af installationsarbejdet samt deltagelse i den endelige anlægsgennemgang med henblik på færdigmelding.
Læs mereFaglederkurset er en gennemgang af retningslinjernes forhold om praktisk udførelse af installationsarbejdet samt deltagelse i den endelige anlægsgennemgang med henblik på færdigmelding.
Læs mereVed uddannelsens afslutning skal den enkelte deltager kunne: Montere og betjene en hjertestarter Yde Hjerte-Lunge-Redning til en bevidstløs person uden åndedræt med en hjertestarter til rådighed Have forståelse af: sikkerhedsregler for anvendelse af hjertestarter, indikationer for anvendelse af hjertestarter, situationer som kan kræve særlig opmærksomhed inden anvendelse af hjertestarter, årsager til hjertestop.
Læs mereEfter endt kursusforløb udstedes der et kompetencegivende instruktørcertifikat, der er gyldigt i 5 år. Godkendte instruktører kan, i henhold til DBI-fagplanen, herefter undervise "Varmt arbejde kurser". Disse kurser giver kursisterne rettigheder til at udføre varmt arbejde i hele Norden. Kurset skal opdateres hvert femte år og inden certifikatet udløber ellers bortfalder retten til at rekvirere de nordiske certifikater.
Læs merePlease note - the course can only be booked as a company course with a minimum of 14 participantsEvery year, fires occur when roofing, welding, cutting, angle grinding, soldering, drying, heating, weed burning and other forms of hot work.These fires should not happen because it is possible to turn hot work into fireproof work with care and the proper knowledge.On this course, the students learn to plan and carry out hot work safely.
Læs mereFormålet med kurset er at give den nødvendige faglige baggrund for at undervise i elementær brandbekæmpelse. Kurset afholdes i overensstemmelse med reglerne om førstehjælp og elementær brandbekæmpelse i Grundfagsbekendtgørelsen. Kursusmateriale Instruktørerne får udleveret kompendium, der bl.a. indeholder krav til kursusplan, materialer der skal udleveres til kursister m.v. DBI tilbyder kursuspakker med forlagsprodukter som er praktiske at kende til mht. det faglige indhold på kurset. Denne kan købes i DBI’s forlag.
Læs mereBEMÆRK, DETTE ER ET ONLINE-KURSUSPå kurset gennemgås det ansvar og de pligter, som pålægges den driftsansvarlige person.Der bliver orienteret om DBI Retningslinie 005 ”Automatiske brandsikringsanlæg”, som ligger til grund for kurset. Brandteori bliver berørt, og spørgsmålet om, hvorfor vi har sikringsanlæg, bliver gennemgået sammen med principperne for ABA-anlæg. Sidst orienteres om drifts- og alarminstrukser og om den driftsansvarliges ansvar og pligter.
Læs mereBEMÆRK, DETTE ER ET ONLINE-KURSUSBemærkHar I både ABA- og AVS-anlæg, så vælg kurset Drifts- og vedligeholdelsesansvar af automatiske brandalarm- og sprinkleranlæg i stedet for. Tryk herDer bliver orienteret om DBI retningslinie 005 ”Automatiske brandsikringsanlæg”, som ligger til grund for kurset. Brandteori bliver berørt, og spørgsmålet om, hvorfor vi har sikringsanlæg, bliver gennemgået sammen med principperne for ABA-anlæg. Sidst orienteres om drifts- og alarminstrukser og om den driftsansvarliges ansvar og pligter.
Læs mereKurset tager udgangspunkt i de erfaringer, den godkendte instruktør har med sin undervisning i ”varmt arbejde”.
Læs merePå kurset gennemgås DBI retningslinie 232 om installation af brandalarmanlæg gældende fra 2022. De enkelte bestemmelser bliver gennemgået og fortolket, og baggrunden for kravene i bestemmelserne bliver forklaret.
Læs merePå kurset gennemgås indholdet i DBI retningslinie 251/4001, projektering, installation og vedligeholdelse af sprinkleranlæg inkl. retningslinjens danske tillæg. De enkelte bestemmelser bliver gennemgået, og baggrunden for kravene i bestemmelserne bliver forklaret.
Læs merePå kurset gennemgås indholdet i DBI retningslinie 251/4001, projektering, installation og vedligeholdelse af sprinkleranlæg inkl. retningslinjens danske tillæg. De enkelte bestemmelser bliver gennemgået, og baggrunden for kravene i bestemmelserne bliver forklaret.
Læs merePå kurset gennemgås DBI retningslinje 024, "Varslingsanlæg", om projektering, installation og vedligeholdelse af varslingsanlæg gældende fra 2021. De enkelte bestemmelser bliver gennemgået og fortolket, og baggrunden for kravene i bestemmelserne bliver forklaret.
Læs merePå kurset gennemgås DBI retningslinje 027 om projektering, installation og vedligeholdelse af brandventilationsanlæg gældende fra 2021 med fokus på mekaniske ABV-anlæg. De enkelte bestemmelser bliver gennemgået og baggrunden for kravene i bestemmelserne bliver forklaret.
Læs merePå kurset gennemgås de generelle emner for Automatiske brandventilationsanlæg (ABV) og de specifikke emner for termiske anlæg, udført efter DBI Retningslinje 027 ” Brand ventilations anlæg. Projektering, installation og vedligeholdelse”, 3. udgave, Juni 2021.
Læs merePower-to-X er en ny og hurtigt voksende energikilde, der beskæftiger flere og flere industrier og deres ansatte. Ligeledes er der flere organisationer, der direkte og indirekte, har berøring med Power-to-X. Kurset er et sikkerhedsgrundkursus, der omhandler de sikkerhedsmæssige ricisi og de foranstaltninger, der kan tages i forbindelse med sikkerheden inden for alle grene af Power-to-X-arbejde.Kurset er udviklet og afholdes i samarbejde med FORCE Technology.
Læs mereKurset kan også holdes som et firmakursusEr I flere medarbejdere, der har brug for kurset, kommer vi gerne ud i jeres virksomhed. Kontakt os om pris og hør nærmere: 36 34 90 00Med installation af et sprinkleranlæg følger en lang række regler og dokumentationskrav. Sprinklerkursus for montører klæder dig på med den rette viden og overblik, når du arbejder med at servicere og installere sprinkleranlæg.Du får grundlæggende viden om og indsigt i at installere, idriftsætte, vedligeholde, kontrollere, reparere og fejlrette sprinkleranlæg, herunder udføre mindre ombygninger og tilpasninger. Du får desuden viden om relevante brandkrav i Bygningsreglementet og tilhørende vejledninger om præ-accepterede løsninger samt får en forståelse for Retningslinje 005 og projekteringsdokumenternes betingelser for service.
Læs mereDe seneste par år er antallet af sammenkoblede brandtekniske anlæg steget. Det er ensbetydende med flere komplekse integrationer mellem forskellige anlæg. Det øgede antal systemer og aktører, der skal spille sammen, forhøjer risikoen for, at der opstår fejl. En systemintegrationstest sikrer at sammenkoblinger mellem de brandtekniske installationer, (der er forudsat i den brandtekniske dokumentation) er funktionsdygtige. Derfor stilles der i BR18 § 142 krav om en akkrediteret systemintegrationstest, hvis der er flere sammenkoblede brandtekniske installationer i en bygning. Det gør sig gældende både inden ibrugtagning og ved årlig inspektion. Rapporten fra systemintegrationstesten indgår som en del af den samlede dokumentation for byggeriet, og skal fremgå af kontrolrapporten. På dette kursus fokuser vi både på, hvad de nye krav til test betyder i forhold til rollefordeling og ansvar samt præciserer hvordan kravet skal forstås og omsættes i praksis. Vi drøfter udvalgte cases og eksempler og kurset er en kombination af teori og praktisk gruppearbejde. På kurset får du et bredt kendskab til relevant byggelovgivning, fortolkning og ’best practices’ og der vil være mulighed for at drøfte egne udfordringer.
Læs mereHvert år opstår der brande ved svejsning, skæring, vinkelslibning, lodning, tørring, opvarmning, ukrudtsbrænding, tagdækning og andre former for varmt arbejde. Disse brande burde ikke forekomme, for med omtanke og den rette viden er det muligt at gøre varmt arbejde til brandsikkert arbejde. På dette kursus lærer kursisterne at planlægge og udføre varmt arbejde forsvarligt. Deltageren kan udføre varmt arbejde med gnistproducerende værktøj brandteknisk korrekt samt vurdere de mulige farer og de sikkerhedsforanstaltninger, der skal tages ved udførelse af varmt arbejde. Der kan efter bestået kursus udstedes DBI-certifikat, der gælder i 5 år. Flere forsikringsselskaber kræver, at håndværkere, der arbejder med gnistproducerende værktøj, har et DBI-certifikat. Deltageren kan efter kurset: Vurdere sikkerhedsforanstaltninger og de mulige farer ved udførelse af bygningsopgaver med maskiner og værktøj, der afgiver gnister eller varme, og som kan medføre brand på arbejdsstedet Udføre varmt arbejde med gnistproducerende værktøj brandteknisk korrekt, som fx skærebrænder, vinkelsliber, loddeværktøj eller varmluftpistol Træffe de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger før og under arbejdets udførelse. Foretage indretning af arbejdspladsen, der tilgodeser brandsikkerheden Udføre de brandtekniske regler som gælder ved arbejdets afslutning Foretage brandslukning på arbejdspladsen
Læs mereHvert år opstår der brande ved tagdækning, svejsning, skæring, vinkelslibning, lodning, tørring, opvarmning, ukrudtsbrænding og andre former for varmt arbejde. Disse brande burde ikke forekomme, for med omtanke og den rette viden er det muligt at gøre varmt arbejde til brandsikkert arbejde. På dette kursus lærer kursisterne at planlægge og udføre varmt arbejde forsvarligt. Deltageren kan udføre varmt tagdækkerarbejde brandteknisk korrekt samt vurdere de mulige farer og de sikkerhedsforanstaltninger, der skal tages ved udførelse af varmt arbejde. Ved tagdækning anvendes der som regel en gasbrænder til fastklæbning af tagpap på tagkonstruktionen. Derfor er tagdækning en type varmt arbejde, der kræver meget omhyggelig forberedelse og konstant fokus på sikkerheden. På kurset lærer du om farer og sikkerhedsforanstaltninger ved tagdækning, så det er muligt at undgå farlige brande. Der kan efter bestået kursus udstedes DBI-certifikat, der gælder i 5 år. Flere forsikringsselskaber kræver, at håndværkere, der arbejder med gnistproducerende værktøj, har et DBI-certifikat.
Læs mere