Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Skærp dine kompetencer med et kursus i brandundersøgelse hos DBI

Skærp dine kompetencer med et kursus

Skal du kunne fastlægge den nøjagtige årsag til en brand for at afgøre forsikringsdækning og ansvar? Eller er der mistanke om forsætlig brandstiftelse, hvor du har ansvaret for at kunne vurdere og analysere brandens mønster og eventuelle accelerators eller andre indikationer på påsat brand?

Når du arbejder med efterforskning inden for politiet, er visitator i et forsikringsselskab eller arbejder for en skadesvirksomhed, kan du komme ud for at have brug for at kunne afdække en brands arnested og årsag samt hurtigt at kunne vurdere hvornår, der er behov for en uvildig brandundersøgelse.

Du kan til hver en tid kontakte os, hvis du ønsker, at DBI skal varetage en brandundersøgelse eller rådgive i forbindelse med en given brandundersøgelse. Når du får udført en brandundersøgelse af en brandundersøger fra DBI, er du garanteret troværdig og uvildig dokumentation om en brands arnested og årsag. Det giver et solidt beslutningsgrundlag i forbindelse med f.eks. sager om regres. 

Ved mere åbenlyse og mindre komplekse brande, hvor afklaring i forhold årsag og arnested ikke kræver en uvildig undersøgelse, kan du som f.eks. visitator eller efterforsker selv udføre brandundersøgelsen.  

Uanset om du selv skal stå for udførelsen af en brandundersøgelse eller om du skal vurdere, om der er behov for en uvildig brandundersøgelse kræver det, at du har en grundlæggende faglig forståelse og kendskab til:

  • hvordan du  afdækker brandårsager
  • hvordan du indsamler dokumentation og 
  • hvornår det vil være en fordel af få foretaget en uvildig brandundersøgelse

De kvalifikationer kan vi tilbyde dig med et brandundersøgelseskursus. 

Vi har både et kursus målrettet dig, der har lidt eller ingen erfaring, et kursus til dig der har nogen eller meget erfaring og et kursus til dig, der specifikt ønsker viden om brandundersøgelser af alle typer af køretøjer (f.eks. bilbrande i brændstofbiler, el-biler og hybridbiler, herunder alt fra personbiler, til lastbiler, busser og traktorer).

Med et kursus får du:

Øget ekspertise

Få en dybere forståelse af brandtekniske principper, metoder til brandårsagsbestemmelse og analyse af brandrelaterede materialer.

Bedre beslutningsgrundlag

Træf velbegrundede afgørelser om forsikringskrav og ansvarsfordeling.

Opdateret viden

Teknologi og materialer skaber nye udfordringer. Bliv opdateret med den nyeste viden og bedste praksis.

Du får en grundig indføring og gennemgang af de forskellige aspekter inden for brandundersøgelse. Kurserne indeholder både teori, cases og praktiske hands-on øvelser, så du efter kurserne har de fornødne færdigheder og er godt rustet til håndtering af arbejdsopgaver relateret til opklaring af brande.

Se kurserne i oversigten herunder, og klik dig ind på de enkelte kurser for at tilmelde dig eller læse mere.

Hvis du har spørgsmål til kurserne, kan du kontakte DBI's kursusafdeling.

Læs mere

Brandundersøgelseskurser

Tidligere kursister fra brandundersøgelseskurser siger:

⭐⭐⭐⭐⭐

”Det er efter min opfattelse meget vigtigt, at der er god tid til de praktiske øvelser. Fotos viser selvfølgelig en del, men at få lov til at stå med fingrene i en brændt bil giver virkelig mening.”

Preben Kaack, National enhed for Særlig Kriminalitet.

⭐⭐⭐⭐⭐

”Super relevant kursus for brandundersøgere/efterforskere i politiet og med superdygtige og engagerede undervisere.”

Henrik Skovbo Schmidt, Rigspolitiet

Læs mere

Kontakt os eller bliv ringet op

Du kan læse mere om vores øvrige brandundersøgelsesydelser her, eller du kan kontakte DBI’s afdeling for brandundersøgelser, hvis du gerne vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

KONTAKT OS DØGNET RUNDT

DBI’s afdeling for brandundersøgelser er tilgængelig på telefonen døgnet rundt via vores Servicecenter:

Telefon: 20 10 90 30

Mail: sc@brandogsikring.dk

Ved hastesager kører vores brandundersøgere også ud både aften og weekend.

Ring mig op

DBI Hovedkontor
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING