Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Alle nyheder fra DBI

Ryd filtre
Sorter efter:
  • Relevans
  • Seneste
Din søgning gav desværre ikke noget resultat. Prøv at ændre din søgning.

Kronik: Opbyg kapaciteter nu og gør Danmark resilient

Der er brug for at styrke Danmarks evne til at modstå en lang række hændelser. Behovet findes både i den offentlige sektor, i erhvervslivet og hos borgerne. Et lovkrav om resiliens for alle virksomheder samt et nyoprettet sikkerhedsministerium kunne være gode steder at starte.

NIS2: Hvad med forsyningskæden – har du styr på den?

Med NIS2-direktivet er det ikke nok at have styr på virksomhedens egen cybersikkerhed. Man skal også se kritisk på sine leverandører og serviceudbydere. DBI’s sikkerhedsrådgiver Andreas P. Norstedt forklarer hvordan.

Det nye værktøj skal gøre det muligt at lave en brandstrategi for alle typer fartøjer på alle typer nye brændsler.

Nyt værktøj skal fjerne brandbarrierer for e-fuels

De nuværende standarder og retningslinjer rækker ikke, når man vil bygge eller ombygge skibe til at sejle på metanol, ammoniak eller brint. Sammen med ShippingLab udvikler DBI derfor et værktøj, der gør det muligt at lave en brandstrategi for et hvilket som helst fartøj.

Michelle Padul Jensen (tv.) er studiemedarbejder i DBI’s Energi & Transport-afdeling, mens Mette Marie Vad Karsten er fagligt ansvarlig for social science og nye talenter i DBI.

Nyt studenternetværk skal give bedre trivsel og lette vejen til fastansættelse

DBI er i kraftig vækst og har hele tiden brug for nye, dygtige medarbejdere. Et nyt studenternetværk skal derfor samle DBI’s studiemedarbejdere – så trivslen øges, de unges kompetencer kommer bedre i spil, og der åbnes døre til et fast job hos DBI efter endt studietid.

Se webinar om batterier, solceller og brandsikkerhed

Arbejder du med vedvarende energi, Power-to-X eller lagring af energi? Og vil du vide mere om brandsikkerhed for batterier og solceller?

Testresultater viser vejen mod mere biobaseret byggeri

Byggebranchen har med Wood:UpHigh-projektet fået et videnskatalog, der kan bruges, så man kan bygge mere biobaseret i højden. Læs, hvordan eksemplerne kan danne grundlag for bedømmelser af lignende konstruktioner.

Sådan opfyldes det samlede brandkrav til installationsskakte med flere gennemføringer

Er det BR18 eller DS 428, der gælder, når de to definerer forskellige brandkrav til ventilationskanaler? Og hvor høje krav bør man stille, når man som certificeret brandrådgiver skal godkende byggeri med installationsskakte med flere gennemføringer? Læs DBI’s fortolkning af reglerne på området.

Sådan brandsikrer du historiske bygninger ved renovering

Hvordan bevarer man historiske bygningers oprindelige karakter og opfylder samtidig nutidens brandkrav, når bygninger undergår renovering? Det svarer brandrådgiver Lars Vædeled Roed og arkitekt Margrét Matthíasdóttir på her – mens Margrét fortæller meget mere på årets ’Branddagen’.

Se DBI’s 8 idéforslag til nye indsatsområder inden for brand og sikring

For landets GTS-institutter er det igen blevet tid til at ansøge om resultatkontraktmidler, som skal bruges til at udvikle ny viden og teknologi de næste fire år. I den forbindelse vil vi meget gerne høre din mening!

NIS2: Sådan fortsætter du driften, hvis skaden sker

NIS2: Sådan fortsætter du driften, hvis skaden sker

1. januar 2025. Det er den nye deadline for, hvornår danske virksomheder skal leve op til kravene i EU-direktivet NIS2. Her forklarer DBI’s sikkerhedsrådgiver Andreas P. Norstedt, hvordan du opfylder dem, og hvad Business Continuity Management indebærer.

Vi mangler retningslinjer for brandsikring ved renovering og ombygning

Stort set alle regler for brandsikring bortfalder, når bygninger er under opførelse, renovering eller ombygning. Efter den voldsomme brand på Børsen anbefaler DBI, at der udarbejdes retningslinjer for brandsikring i bygge- og ombygningsfaser.

Brandtests afslører mulighederne for træfacader i højt byggeri

Halvvejs igennem projektet Biofacades:UpHigh er den korte konklusion: Facader i træ brænder godt – men det er bestemt muligt at bygge biobaserede facader. Få den lange forklaring på årets ’Branddagen’.

Fokus på mennesker, teknik og regler i den maritime industri

DBI var gæst i en webcast fra verdens største shippingorganisation, BIMCO, om sikkerhed og udfordringer ved alternative brændsler til søs. Det er et højaktuelt emne, for erfaringer om konventionelt brændstof kan ikke overføres til de nye brændsler. Se hele webcasten her.

GenDør-projektet skal udvikle en metodebeskrivelse for, hvordan branddøre kan genanvendes i brandklasse 4-byggerier.

GenDør finder genvejen til genbrug af branddøre

Hvordan kan man tilvejebringe tilfredsstillende dokumentation for brandsikkerheden, når man vil genbruge branddøre i nybyggeri? Det er projekt GenDør hos DBI ved at finde svaret på.

Power-to-X

Drejebog for sikker Power-to-X på vej

En ny, omfattende guideline om sikkerhed ved etablering af Power-to-X-anlæg skal afhjælpe hindringer for den spirende branche. Allerede inden ‘Guideline for Safe and Faster PtX’ er udgivet, er den første aktør, H2 Energy Europe, klar til at teste den ved etableringen af et nyt Power-to-X-anlæg.

Boom i brandtjek for etageboliger – men stadig lang vej til mål

Boom i brandtjek for etageboliger – men stadig lang vej til mål

To år efter Vanløse-branden udfører DBI ti gange flere brandtjek af etageejendomme end i årene før. Der bliver fundet fejl ved stort set alle brandtjek, og hver tredje ejendom har alvorlige fejl.

NIS2: Ved du, hvordan du skal håndtere hændelser?

Lovforslagene i forbindelse med EU-direktivet NIS2 er blevet udsat og bliver først fremsat i Folketinget sidst på året. DBI anbefaler dog at fortsætte NIS2-arbejdet, da det er uvist, om virksomhederne får ekstra tid til at imødekomme de nye krav. DBI’s sikkerhedsrådgivere Andreas P. Norstedt og Kiri-Louise Raben Ottosen forklarer her om hændelseshåndtering.

Sådan øger du chancen for korrekt dokumentation af byggevarer

Sådan øger du chancen for korrekt dokumentation af byggevarer

DBI ser desværre mange eksempler på salg og brug af projekttilpassede produktvarianter, som anvendes på en anden måde, end de er brandtestet. Heldigvis findes der dog også en del byggevareproducenter, som gør en stor indsats for at sikre korrekt anvendelse af deres produkter. Læs her, hvad man kan gøre som producent, og hvordan gode kontrolplaner kan være med til at sikre korrekt anvendelse.

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING