Farvel til DBI’s magasin
’Brand & Sikring’
DBI’s fagmagasin ’Brand & Sikring’ har eksisteret i 20 år. Men september-udgivelsen bliver den sidste. Fremover kan alle DBI’s nyhedshistorier i stedet læses her på nyhedssitet. Så meld dig til DBI’s nyhedsbrev, og få alle de gode historier, når tingene sker!
Dansk P2X-anlæg klar i foråret 2024
Skovgaard Energy opfører lige nu et P2X-demoanlæg i Danmark. Arbejdet kræver stort kendskab til teknologien og de eksisterende relevante internationale standarder på området.
Ikke så ligetil at udbrede e-fuels
Det er i dag muligt at bygge anlæg til produktion af e-fuels som ammoniak i Danmark. Den efterfølgende værdikæde er dog mere usikker.
Konkret krav til brandbelastning i flugtvejsgange
Med BR18 er der et konkret krav til, hvor stor brandbelastningen må være i bygningers flugtveje. Som noget nyt gælder kravet nu for alle bygninger, og det er op til bygningsejeren at dokumentere, at grænsen er overholdt. Det kan kræve både beregninger og tests.
Biofacade holdt i 11 ½ minut
Den første fuldskala-facadetest i projektet BioFacades:UpHigh er netop blevet udført hos DBI. Efter 11 ½ minut nåede ilden op over anden flammeafbøjer, og konstruktionen dumpede dermed. Yderligere 9 tests vil følge i projektet, som skal gøre vejen kortere for bæredygtige facader i etagebyggeri og lede til konkrete, opførte facader.
Forskningsprojekt skal håndtere borgermodstand mod Power-to-X
Hvordan inddrager virksomheder og myndigheder bedst borgere og lokalsamfund inden opførelsen af store anlæg til produktion af grøn energi? Det skal et nyt DBI-forskningsprojekt finde svar på.
Kommentar: Hvis man vil tage brandsikkerhed på plejehjem alvorligt, skal pungen op af lommen
Brandsikkerheden på vores plejehjem kan mange steder blive bedre. Men det vil både kræve ny lovgivning og midler til området.
Nyt CER-direktiv skal styrke kritisk infrastruktur i EU
Et nyt direktiv skal gøre virksomheder i udvalgte sektorer bedre til at forebygge, håndtere og komme på fode igen efter hybride angreb, naturkatastrofer, terrortrusler og folkesundhedskriser. Og kravene omfatter muligvis også underleverandører.
Småskalatests med store perspektiver for byggeriets klimaaftryk
Projektet ’Brandsikre Biobaserede Konstruktioner’ har med succes udført 39 indikative småskalabrandtests af 14 forskellige biobaserede konstruktioner. Konstruktørstuderende og tømrer- og murerlærlinge har været med til at designe og bygge konstruktionerne for at skabe bevidsthed om, at biobaseret byggeri og brandsikkerhed sagtens kan gå hånd i hånd.
Danske aktiviteter fylder mere hos GTS-institutterne
24.000 danske kunder omsatte i 2022 for 1,4 mia. kr. i de syv GTS-institutter. Den danske omsætning stiger hermed til 40 % af den samlede omsætning på 3,6 mia. kr.
Samarbejde med DBI styrker virksomheders vækst og innovation
Virksomheder, der samarbejder med DBI, øger omsætningen 10-20 procent mere end sammenlignelige virksomheder, der ikke gør. Det viser ny rapport fra konsulenthuset Incentive. For visse brancher er gevinsten endnu større.
Hvordan bygger man brandsikkert med biobaserede materialer?
Fire DBI-eksperter bidrog med interessante oplæg på ’Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet’s workshop om brandproblematikker og løsningsmuligheder. Se præsentationerne og hør om, hvordan byggeriet kan øge brugen af biobaserede materialer og samtidig håndtere udfordringerne omkring brand.
Derfor er forbud mod sankthansbål nødvendigt
Tørken betyder, at en brand spreder sig lynhurtigt. DBI bakker op om afbrændingsforbuddet og giver gode råd til, hvordan man undgår brand i det knastørre sommerland.
Brandisolering af kanaler og gennemføringer
Nye krav til den brandtekniske dokumentation for ventilationskanaler har medført spørgsmål om den korrekte anvendelse af kanalerne. Reglerne på området er også lidt spidsfindige, men faktisk findes der flere acceptable løsninger.
Digitalt værktøj flytter projekter fra skrivebord til serviceteknikere
Det sparer tid og øger kvaliteten at anvende DBI Projects til projektering og dokumentation af ABA-, ABV-T- og AVA-anlæg. Desuden flytter det projekterne fra skrivebordet ud til serviceteknikerne.
Gennembrud for genanvendt konstruktionstræ
Indbrændingshastigheden for genanvendt træ – uanset alder – holder sig inden for Eurocode 5-grænseværdierne og afviger dermed ikke brandteknisk fra nyt CE-mærket træ. Det viser Spireprojekt Upcycling Orangeri 2.0, som netop er afsluttet.
Bog om stråprojekt skal inspirere til mere biogent byggeri
En ny bog ‘Biogent Byggeri – Materiale, Arkitektur, Tektonik’ har set dagens lys. Den er kommet til på baggrund af et projekt, som DBI har været en del af, og har til formål at inspirere til yderligere arbejde med biogene materialer. Anders Dragsted, der er leder af Advanced Fire Engineering (Building) hos DBI og deltager i projektet, har bidraget til bogen med sin brandtekniske viden, som han fortæller om her.