Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Alle nyheder fra DBI

Ryd filtre
Sorter efter:
  • Relevans
  • Seneste
Din søgning gav desværre ikke noget resultat. Prøv at ændre din søgning.
Vild solcellerekord sætter spot på brandrisiko

Vild solcellerekord sætter spot på brandrisiko

Over halvdelen af danskernes elforbrug kom den 21. april fra solceller. Men jo flere solceller vi sætter op, desto flere brande vil vi se, siger DBI’s ekspert i solcellebrande, Jens Steemann Kristensen.

Droneteknologi til europæiske skovbrande skal anvendes til danske hedebrande

Droneteknologi til europæiske skovbrande skal anvendes til danske hedebrande

En dansk virksomhed har udviklet droneteknologi med kunstig intelligens til overvågning af skovbrande i Europa. Nu vil virksomheden fintune løsningen til danske hedebrande.

48 timers certificering

Certificeret brandrådgiver

Få svar inden for 48 timer! Så hurtigt kan du få behandlet din ansøgning som certificeret brandrådgiver i brandklasse 2.

Plejehjem: 15 forslag skal styrke brandsikkerheden

Med Beredskabsstyrelsen i spidsen har landets bedste sikkerhedskræfter lagt hovedet i blød og udarbejdet en række forslag og gode råd til styrkelse af brandsikkerheden på plejeinstitutioner. Meget snævre rammer for arbejdet har dog været en stopklods for forslag, der virkelig batter.

Nyt brandslukningsudstyr til elbilbrande på færger testet af DBI

DBI har testet anvendeligheden af Jøni Aabybros EV Firefighter, som ved hjælp af vandtåge skal hindre brandspredning fra brændende elbiler.

Test og bedømmelse får brandstop til ventilerede facader på markedet

Test og bedømmelse får brandstop til ventilerede facader på markedet

Der er ingen test af brandstop til ventilerede facader, som giver direkte adgang til markedet. Men det er muligt at skabe brandteknisk dokumentation for brandstopløsninger, der kan anvendes til alle brandklasser.

F&P præsenterer 9 forslag til bedre brandsikkerhed

Erstatninger i forbindelse med brandskader er omfattende. Derfor har F&P præsenteret et udspil, som indeholder 9 konkrete forslag til bedre brandsikkerhed.

Alternativ dokumentation giver stråtækt facade på skole

Sundskolen på Falster får en stråtækt facade. Det er muligt takket være moderne tests og analyser fra DBI, der endte med godkendt brandteknisk dokumentation.

Lavt træbyggeri med høj kompleksitet

Brandrådgiver skal ikke kun stille funktionskrav, men også være med til finde løsningerne på dem – og helst tidligt i byggeprojektet. Det er en af erfaringerne fra træbyggeriet Green Solution House 2.0.

Fejl i brandsikringen i hver tredje bygning

Manglende sektionsadskillende vægge og mangelfuld brandtætning omkring gennemføringer ved kabler og rør er blandt de hyppigste fejl.

5 tips til bedre brandsikkerhed i etagebyggeri

Hvordan sikrer man brandsikkerheden i tagrum i etagebyggeri? Se Social- og Boligstyrelsen nye kampagne med tips til bedre brandsikkerhed.

Nyt EU-direktiv skærper kravet til cybersikkerhed

Det nye NIS2-direktiv fra EU er trådt i kraft. Det skærper kravene til cyber- og informationssikkerhed og kræver en helhedsorienteret og risikobaseret tilgang for danske virksomheder.

BTV31 om brandtætninger udgår i sin nuværende form

Hvis man tidligere var i tvivl om, hvordan man skulle udføre en brandtætning, kunne man slå op i DBI Brandteknisk Vejledning 31 og få hjælp. Men med et skærpet funktionskrav i BR18 understøtter vejledningen ikke umiddelbart funktionskravet i BR18. Derfor udgår vejledningen i sin nuværende form fra DBI’s forlag. Læs mere om det og de muligheder, man i stedet kan benytte for at opfylde dokumentationskrav til brandtætninger.

Dokumentationskrav til brandtætninger

Der kan være forskellige metoder i alle brandklasser, der kan tages i anvendelse i forbindelse med byggesager efter BR18.

Velkommen til DBI’s nye nyhedssite om brand og sikring

Løbende nyt om alle facetter af brand og sikring. Det er, hvad man finder på dette nye nyhedssite.

Ikke-godkendt løsning reddet af brandtest

En test hos DBI betød, at der alligevel kom styr på dokumentationen, efter gennemføringer i en boligforening var tætnet med en skum, som ikke var godkendt til formålet.

Debatindlæg: ’Klimaet er en større trussel mod mennesker end brand’

Der er behov for, at vi allerede nu finder den rette balance mellem overdreven forsigtighed i forhold til brand og det akutte behov for at handle på de omfattende kriser, der berører mennesker over hele kloden.

DBI er del af nyt samarbejde om forsvarsteknologisk udvikling

Fem GTS-institutter, herunder DBI, og alle otte danske universiteter har i fællesskab dannet NFC – Nationalt Forsvarsteknologisk Center, der skal styrke samarbejdet med industrien og forsvaret.

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV