Ny AI-assistent finder vej i bygningsreglementets jungle af brandkrav
DBI lancerer Fire Assistant, som med kunstig intelligens hjælper bl.a. arkitekter, byggerådgivere og entreprenører med svar på spørgsmål om brandkrav og brandsikkerhed.
Erfaringer fra Schweiz afslører interessante muligheder inden for træbyggeri
DBI’s nylige studietur til Schweiz viste nye løsninger og lempeligere krav til træbyggeri, end vi kender dem fra det danske bygningsreglement. Spørgsmålet er, om vi bør gå samme vej i Danmark?
Gamle døre får nyt liv og bedre røgtæthed
Kan man forbedre røgtætheden på gamle døre til lejligheder? Netop det har været omdrejningspunktet for et projekt, hvor DBI og A4 arkitekter og ingeniører A/S har testet forskellige forbedringer, der kan få gamle døre til at leve op til nutidige klassifikationskrav.
NIS2: Kender du dine medarbejdere – og har de adgang til for meget?
Baggrundstjek af medarbejdere og styring af deres adgang i virksomheden – både digitalt og fysisk – er nogle er de ting, som NIS2-direktivet foreskriver. DBI’s sikkerhedsrådgivere Ken Bjørkholm og Flemming Lorentzen opsummerer her personalesikkerhed, politikker for adgangskontrol og asset management.
Bygningsejer har ansvaret for brandsikkerheden ved renovering og varmt arbejde
Mange brande opstår ved renovering af byggeri. Og det er til enhver tid bygningsejer, der bærer ansvaret for brandsikkerheden i byggeriet. Få her en gennemgang af de brandmæssige forhold, som bygningsejer skal være opmærksom på ved renovering og varmt arbejde i sine ejendomme.
Rift om brandvagter efter mange renoveringsbrande
Efterspørgslen på kvalificerede brandvagter er steget markant, efter at flere bygherrer har indført skærpede krav til byggeprojekter og renoveringer. DBI har derfor udviklet et særligt kursus målrettet brandvagter.
Brandtest af stråkonstruktioner skal føre til mere biogent byggeri
Som en del af det nyeste MUDP-projekt har DBI udført nedskalerede facadetests af tre forskellige stråkonstruktioner. Nu skal der justeres i en eller flere af konstruktionerne – og testes igen. For målet er at gøre det muligt at bygge med biogene materialer i montagebyggeri i flere etager.
”I virkeligheden er CER-direktivet jo bare udtryk for sund fornuft”
Det er grundlæggende en god idé at forberede sin virksomhed på kriser, uanset om et EU-direktiv kræver det, og uanset om man er en del af såkaldt kritisk infrastruktur. Så se at komme i gang med opgaven, lød budskabet på DBI’s konference om CER-direktivet.
Ny håndbog er sprængfyldt med viden og værktøjer til højsikkerhed i bygge- og anlægsprojekter
Hvordan bør man indtænke højsikkerhed og -sikring i byggeriet? Kan sikkerhed og æstetik gå hånd i hånd, og hvordan sørger man for, at ekstra sikkerhed ikke bliver så bøvlet, at de daglige brugere omgår den? Det giver DBI’s nye guide ’Højsikkerhed i bygge- og anlægsprojekter’ svaret på.
Test af biogen brandsikring baner vejen for bæredygtigt byggeri
DBI har testet og demonstreret, at en biogen skalmurs brandmodstandsevne kan leve op til brandklasse EI 30. Projektets skalérbarhed gør det nu muligt at brandbeskytte et bredt udvalg af biogene isoleringsmaterialer med den testede konstruktion.
NIS2: Kryptering er et krav
Kryptering af data og to-faktor-godkendelse for adgang er normalt for de fleste – både på arbejdet og derhjemme. Ikke desto mindre stiller NIS2 krav til kryptering og kryptografi. Jesper Florin, leder af DBI’s sikringsafdeling, og Henrik Helander Hansen, it-ansvarlig hos DBI, forklarer her betydningen.
Forskningsudspil savner stærkere kobling til innovation i virksomheder
DBI’s forskningsdirektør Carsten Damgaard roser visionerne i DI’s forskningsudspil, men savner et stærkere fokus på at få innovationen ud at leve i virksomhederne. Han ser GTS-institutterne som nøglen i at styrke den proces.
Fejl i brandsikkerheden kan påvirke forsikringsdækningen
Det kan blive dyrt, hvis forsikringen ikke dækker ved brand. Og det gør den ikke nødvendigvis, hvis en ejendom ikke lever op til brandsikkerhedskravene.
På inspektion med DBI: Huller i højhusets brandsikkerhed
Virker røgalarmen? Bliver brandvæsenet automatisk alarmeret? Fungerer overtryksventilationen også, hvis dørene ud til trappeskakten er åbne? Det er nogle af de spørgsmål, som DBI’s inspektionsafdeling skaffer svar på.
NIS2: Planlæg, hvordan I kontrollerer indsatsen mod cybertrusler
NIS2-direktivet kræver både en politik og procedurer for kontrol af cybersikkerhed, forklarer Karin Castro, funktionsleder for Analyse, Sikring & Resiliens hos DBI. Politikken fastlægger, hvorfor, hvad, hvor og hvornår virksomheden måler og kontrollerer sin cybersikkerhed, mens procedurerne beskriver, hvordan det skal gøres i praksis.
Nyt værktøj skal skabe fremdrift i havnenes grønne omstilling
Hvor klar er de enkelte havne til at modtage og bunke fartøjer, som sejler på e-fuels som metanol, ammoniak og brint? Det skal et nyt værktøj give et overblik over og hjælpe med at sætte i system.
Endelig rapport: Alle svigtede, da Grenfell Tower brændte
Syv år efter dødsbranden i London-højhuset Grenfell Tower konkluderer den endelige rapport, at både lovgivere, boligadministration, arkitekt og ingeniører, entreprenører, materialeproducenter, testinstitutter, certificeringsorganer og redningsberedskabet alle svigtede på det groveste. Det kostede 72 mennesker livet.
Ny guide skal speede Power-to-X op og minimere uheld, ulykker og katastrofer
Power-to-X-branchen har fået en online-guideline, der lægger grunden for en hurtig og sikker implementering af den grønne teknologi. Opslagsværket giver overblik over relevante standarder og nødvendige godkendelser sammen med en opskrift på det nødvendige sikkerhedsarbejde.