Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Alle nyheder fra DBI

Ryd filtre
Sorter efter:
  • Relevans
  • Seneste
Din søgning gav desværre ikke noget resultat. Prøv at ændre din søgning.
Sådan øger du chancen for korrekt dokumentation af byggevarer

Sådan øger du chancen for korrekt dokumentation af byggevarer

DBI ser desværre mange eksempler på salg og brug af projekttilpassede produktvarianter, som anvendes på en anden måde, end de er brandtestet. Heldigvis findes der dog også en del byggevareproducenter, som gør en stor indsats for at sikre korrekt anvendelse af deres produkter. Læs her, hvad man kan gøre som producent, og hvordan gode kontrolplaner kan være med til at sikre korrekt anvendelse.

Nordjyske havne arbejder aktivt med nabobekymringer om risiko ved grønne brændsler

Hanstholm og Frederikshavn havne kan blive internationale forbilleder for, hvordan man bedst lytter til og anerkender naboers bekymringer, når fiskeri og færgefart skal omstilles til grønne brændsler. Det viser ny rapport, som også konkluderer, at resultaterne kan kopieres verden over.

Færre blinde alarmer pr. ABA-anlæg

Antallet af detektorer og ABA-anlæg i danske bygninger er støt stigende. At der ifølge nye tal kun registreres en lille stigning i blinde alarmer, er derfor en positiv udvikling. Ikke mindst, fordi kun 7 % af de blinde alarmer skyldes tekniske fejl.

Skibsbrand

Bedre brandsikkerhed for containerskibe i sigte

Et grundigt arbejde baseret på IMO’s Formal Safety Assessment-fremgangsmåde har sikret, at anbefalingerne i DBI’s rapport CARGOSAFE vil danne grundlag for drøftelserne i IMO. Anbefalingerne er derved kommet et stort skridt nærmere mod at blive til internationale regler.

Borgernes frygt skal tages alvorligt

Borgernes frygt skal tages alvorligt

I Havnsø på Vestsjælland er en gruppe borgere imod, at der måske skal lagres CO2 i undergrunden. Ultimativt er de bange for at dø. Power-to-X-projekter kan møde lignende lokal modstand. Mette Marie Vad Karsten, ph.d. og Lead Antropologist hos DBI, forklarer, hvordan man bedst håndterer borgermodstand.

CER direktiv

Nyt CER-direktiv skal styrke kritisk infrastruktur i EU

Et nyt direktiv skal gøre virksomheder i udvalgte sektorer bedre til at forebygge, håndtere og komme på fode igen efter hybride angreb, naturkatastrofer, terrortrusler og folkesundhedskriser. Og kravene omfatter muligvis også underleverandører.

Hvis sikkerheden halter, er den også gal på andre områder

Hvorfor viser virksomheder med høje sikkerhedsstandarder også gode resultater på bundlinjen? Og hvordan skaber man en god sikkerhedskultur i en organisation? De spørgsmål var på programmet, da DBI’s og FORCE Technologys Power-to-X Safety Network mødtes i februar.

DBI Certification kan certificere produkter til ventilationskanaler

Byggevareproducenter kan nu få deres komponenter til ventilationskanaler (EN 12101-7) certificeret i Danmark. DBI’s datterselskab, DBI Certification, har nemlig opnået akkreditering til certificering af både naturlige røg- og varmeudsugningsventilatorer og røggaskanaler med henblik på CE-mærkning til det europæiske marked.

Gode muligheder for genbrug af byggematerialer efter brand

Genbrug af byggematerialer er godt for miljøet. Men ikke helt så nemt i forhold til brandkravene i BR18. Bygges der i mindre skala, findes der imidlertid gode muligheder for at skabe cirkulært byggeri.

NIS2 nærmer sig: Er din virksomhed klar?

Med udgangen af 2024 skal virksomheder have implementeret NIS2, som skærper kravene til cyber- og informationssikkerhed. Frem til implementeringen bringer DBI en serie artikler om, hvordan danske virksomheder kan imødekomme de nye krav. Her giver DBI’s sikkerhedsrådgivere Andreas P. Norstedt og Matilde Møller Christensen gode råd om politikker vedr. risikoanalyse og informationssikkerhed.

Vi har efterhånden batterier overalt – i elbiler, elcykler, elscootere, elløbehjul m.m.

Der skal mere fokus på batterieksplosioner

Batteribrande og -eksplosioner er et alvorligt emne, vi bør forholde os til. For antallet af batterier er stigende. Derfor er DBI med i et nyt projekt, som skal skabe ny viden på området og komme med anbefalinger til beredskaberne.

DBI Brandtjek

Ændrede BR18-krav til drift, kontrol og vedligehold af brandsikkerheden

Pr. 1. januar 2024 er kravene til egenkontrol af bl.a. brandslukningsudstyr blevet lempet. Har du en godkendt DKV-plan, skal du dog fortsat udføre drift, kontrol og vedligehold som angivet i DKV-planen.

Her ses noget af teamet bag MUDP-projektet ’Tækkede Facader til den Grønne Omstilling’.

Der skal udvikles byggekonstruktioner med en større andel af biogene materialer

Vi har brug for mere klima- og miljøvenlige løsninger i byggeriet. Derfor er DBI med i et nyt MUDP-projekt, som skal udvikle og brandteste præfabrikerede konstruktioner i biogene materialer skaleret til montagebyggeri i flere etager.

Jysk SMV blev bedre rustet ved hackerangreb

Omfattende beredskabsplaner og mere forberedte til at håndtere krisesituationer. Det er, hvad VICA Danmark fik ud af et udviklingsforløb hos Modstandsdygtig.dk – med DBI som sikkerhedsrådgiver.

Nyt projekt skal bane vejen for Power-to-X på havne

Nyt projekt skal bane vejen for Power-to-X på havne

DBI’s nye projekt ’SafeSBU’ skal resultere i en guideline, som understøtter hurtig og sikker implementering af Power-to-X i havne. Guidelinen vil forholde sig til både opbevaring, bunkring og anvendelse af nye brændstoffer, identificere træningsbehov og bidrage til at inddrage offentligheden, så denne føler ejerskab.

Brandsikker jul

Gode råd til en brandsikker jul

Julen kan blive en endnu dyrere fornøjelse, hvis ikke man passer på med de levende lys og julemadlavningen. Læs her, hvordan du undgår at sætte fut i det hele.

Sådan kan vådrumsplader af plast bruges i badeværelser

Flere brandtests viser, at vådrumsplader af plastskum beklædt med fliser eller armeret puds er forsvarlige at anvende.

System til slukning af elbilbrande i p-huse viser lovende resultater

System til slukning af elbilbrande i p-huse viser lovende resultater

Siemens og Danfoss Fire Safety har fået testet et system med tidlig detektering og vandtåge til parkeringshuse og -kældre. DBI stod for opstilling, succeskriterier og udførelse af selve testen. Den viser, at løsningen kan forhindre brandspredning fra en brændende elbil til bilerne parkeret ved siden af i mindst 30 minutter.

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING