Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Passiv brandsikring – Hvad er det?

Byggeri brandsikres på flere måder. For nogle byggerier er der installeret aktive anlæg, fx sprinkleranlæg, automatisk brandalarmanlæg (ABA), automatisk branddørlukker (ABDL), m.m.


Alt byggeri er også udstyret med passiv brandsikring, som er den sikkerhed, der er indbygget i bygningen. Den passive brandsikring sikrer at, flugtvejsforholdene er tilpasset brugen af bygningen, og opdeling i brandmæssige enheder for at forhindre spredning af røg og brand, samt sikrer at brandvæsnet kan bekæmpe brand i bygningen.

Hvilken passiv brandsikring den enkelte bygning er udstyret med, afhænger af, hvilken brug den er godkendt til, og hvornår. Et parcelhus er ofte kun udstyret med flugtveje og redningsåbninger, men kan også være udstyret med brandmæssige adskillelser.

Større og mere brandteknisk komplekst byggeri vil ofte være med opdelinger i brandceller og brandsektioner, med flugtvejsgange og -trapper, brandsikring af tag og loftsrum, og med brandsikrede installationsgennemføringer. En del af den passive brandsikring vil være skjult i selve bygningskonstruktionerne.

Fejl og mangler på den passive brandsikring kan i tilfælde af brand betyde, at branden kan sprede sig til en større del af bygningen. Det kan medføre store skader og i værste fald også være til fare for mennesker der opholder sig i bygningen. Det er derfor vigtigt at den passive brandsikkerhed i en bygning er i orden, og hjælper med at at beskytte liv og værdier.

Det er et lovkrav, at der en gang årligt foretages eftersyn af den passive brandsikrings synlige og tilgængelige forhold. For mange kan det være en udfordring blot at identificere den passive brandsikring i den enkelte ejendom. Dertil kommer at vide, hvordan man identificerer fejl og mangler, eller bare at vide hvordan den passive brandsikring ser ud, når den er i orden.

Når DBI udfører Brandtjek, hjælper vi jer derfor samtidigt med det lovpligtige eftersyn af passiv brandsikring.

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?

Udfyld nedenstående kontaktformular, så kontakter vi dig hurtigst muligt, så vi sammen kan afdække, hvordan vi bedst hjælper jer med brandsikkerheden. Haster det, eller har du spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os på nedenstående telefonnumre.

Læs mere

Vi er klar til at hjælpe dig med at:

  • Udføre den lovpligtige årlige kontrol af passiv brandsikring.
  • Forstå, hvilke kontroller og vedligehold der skal udføres.
  • Skabe overblik over, hvem der må udføre de forskellige kontroller, og med hvilken frekvens.
  • Administrere og dokumentere det udførte.

Kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig.

Bliv kontaktet


Krav og regler til drift, kontrol og vedligehold

Vil du vide mere om krav og regler til drift, kontrol og vedligehold? Så har vi en samlet information om dette.

Læs mere

KONTAKTFORMULAR

Firma*
Navn*
E-mail*
Telefonnummer*
Jeg vil gerne vide mere om mine muligheder med (sæt gerne flere krydser):
Kommentarer:
* Skal udfyldes

Kontaktoplysninger

Lars Thomsen
Lars Thomsen Key Account Manager Offentlige kunder
Jørgen Christensen
Jørgen Christensen Key Account Manager Anlægsejere og facility management
Kontakt
Brandteknisk Driftsrådgivning
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING