DBI strategisk forskning

Brandsikkerhed ved biobaseret byggeri

DBI vil gøre det nemmere at designe brandsikre bygninger med biobaserede byggevarer ved at udvikle ny viden og værktøjer til bl.a. arkitekter og ingeniører. Det skal bane vejen for, at de kan markedsføre nye ydelser, som bidrager til udbredelsen af bæredygtigt byggeri og den grønne omstilling – lokalt og internationalt.

Biobaserede byggevarer er nødvendige for at opnå mere bæredygtige bygninger og fremme den grønne omstilling i byggebranchen. Brugen af dem forudsætter imidlertid en mere kompliceret designproces, da biobaserede byggevarers brandtekniske egenskaber er meget anderledes end konventionelle mineralsk baserede byggevarers. Skal brugen af de biobaserede byggevarer udbredes, er det derfor nødvendigt med en ny tilgang til både Fire Safety Engineering (FSE) og den overordnede proces for bygningsdesign.

Ved at styrke kompetencer og værktøjer inden for FSE gør DBI det muligt at fastslå brandsikkerheden for en bygning med biobaserede byggevarer ved hjælp af modeller. Dermed kan man udføre Performance-Based Design (PBD), hvor man ved hjælp af validerede simuleringer af bygningens brandsikkerhed kan integrere innovative løsninger med henblik på at sikre det rette niveau af brandsikkerhed i den færdige bygning tidligt i designprocessen. DBI vil desuden demonstrere, hvordan PBD kan bruges til at optimere livscyklusanalyser (LCA) og omkostningsanalyser (LLC). Er brand et aktivt designparameter tidligt i processen, øges antallet af designmuligheder desuden betragteligt.

For at opnå det skal arkitekter, ingeniører, rådgivere og andre, der arbejder med bygningsdesign, bruge ny viden, værktøjer og vejledninger, og dem vil DBI udvikle. Målet er at styrke deres internationale konkurrenceevne, og at de nye værktøjer er kompatible med de eksisterende internationalt udbredte værktøjer. Det skal gøre det muligt for målgruppen at lancere ydelser, som også kan introduceres på det globale marked og dermed bidrager til udviklingen af bæredygtigt byggeri og den grønne omstilling både i Danmark og internationalt.

AKTIVITETS- OG NYHEDSLOG


4. Okt. 2022DBI-projekt om tækkede facader vinder priser i både Danmark og udlandetLæs mere

8. Dec. 2021:

Webinar: Realisér dit biobaserede byggeri med brandteknisk funktionsbaseret tilgang

Læs mere

Læs mere
Anders Dragsted

Projektansvarlig

Anders Dragsted

Project Manager
51 80 01 39
and@dbigroup.dkFÅ NOTIFIKATIONER PÅ MAIL:

Projekter

Invitation til deltagelse i udviklingsprojekt om træfacader med holdbare brandtekniske egenskaber

Nyt projekt skal – gennem undersøgelse af effekterne ved ældning af træfacader imprægneret med brandhæmmere – introducere nye teknologier, serviceydelser og standarder.
Projektansvarlig
Simon Sköld
Research Consultant

Telefon: 50 80 65 20
E-mail: ssk@dbigroup.dk
KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn