Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Gå til Nyhedsoversigten

Hvordan bygger man brandsikkert med biobaserede materialer?

Udgivet: 22. juni 2023

Fire DBI-eksperter bidrog med interessante oplæg, da ’Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet’ for nylig holdt en workshop om brandproblematikker og løsningsmuligheder. Se præsentationerne nedenfor og hør om, hvordan byggeriet kan øge brugen af biobaserede materialer og samtidig håndtere udfordringerne omkring brand.

Gem artikel Artikel gemt
Hvordan bygger man brandsikkert med biobaserede materialer?Der foretages skaleret brandtest af tækket facade imprægneret med moræneler.

Den funktionsbaserede tilgang

Robert Firkic, leder af Advanced Fire Testing, gennemgår, hvordan man kan opnå tilstrækkelig branddokumentation, som ligger uden for de præaccepterede løsninger. Han eksemplificerer med småskala-tests og fuldskala-tests og fortæller om det 78 meter høje træhus på havnen i Aarhus, hvor PFA med Lendager som arkitekter ønsker at genanvende vindmøllevinger til solafskærmning.Erfaringer fra udviklingsprojekter

Anders Dragsted, leder af Advanced Fire Engineering (Building), siger, at man langt hen ad vejen kan opnå lige så gode resultater med biobaserede materialer som med konventionelle. Han fortæller om brandsikre, biobaserede konstruktioner og giver eksempler fra projekterne Wood:UpHigh og BioFacades:UpHigh.Den gode proces
Janne Frederiksen, funktionsleder i DBI Brandrådgivning, og Christian B. Andersen, funktionsleder i DBI Brandtest, fortæller om biobaserede materialer, brandtest og dokumentation. De anbefaler at gå i gang tidligt, involvere en brandrådgiver og få lavet et forsøgsdesign, hvis brandtests er nødvendige.

Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet

Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet hjælper med at reducere byggeriets klimaaftryk til en fjerdedel. Projektet ønsker at inspirere og udfordre materialeproducenter, designere, entreprenører og bygherrer til at udvikle boliger med en markant lavere udledning af CO2 og andre drivhusgasser. Bag indsatsen står den almennyttige fond VILLUM FONDEN og den filantropiske forening Realdania.


Læs mere her

Anders Dragsted

Anders Dragsted

Head of Building Design

Tlf.: 51 80 01 39

and@dbigroup.dk

Relaterede artikler

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING