Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Forundersøgelse og undersøgelse af brændte effekter

DBI udfører undersøgelser af effekter, der mistænkes for at have startet en brand. Og en forundersøgelse sikrer, at der kun bliver brugt ressourcer på de rette effekter.

Når der ryddes op på et brandsted, finder man ofte effekter – som f.eks. et køleskab eller en vaskemaskine – som kan have startet branden. De kan indsendes til nærmere undersøgelse hos DBI.

Inden selve undersøgelsen foretager DBI en forundersøgelse af effekten. Hurtigt og med begrænsede omkostninger angiver forundersøgelsen, om en regulær undersøgelse af effekten vil lede til en konklusion, som kan bringe sagen videre med henblik på eksempelvis regres – så man ikke spilder ressourcer på at undersøge effekter, hvor det ikke er tilfældet. Er der grundlag for en regulær undersøgelse, bliver den udført efterfølgende. Resultatet er en rapport, der ligesom ved brandstedsundersøgelser med varierende grader af sikkerhed konkluderer, om effekten er skyld i branden eller ej.

Brandfarlige produkter skal fjernes fra markedet. Derfor indberetter DBI produkter, der bryder i brand, til Sikkerhedsstyrelsen, og derfor bør effekter, der er mistænkt for at være årsag til brand, indsendes til forundersøgelse hos DBI.

Vil du høre mere? Kontakt os eller bliv ringet op

KONTAKT OS DØGNET RUNDT

DBI’s afdeling for brandundersøgelser er tilgængelig på telefonen døgnet rundt via vores Servicecenter:

Telefon: 20 10 90 30

Mail: sc@brandogsikring.dk

Ved hastesager kører vores brandundersøgere også ud både aften og weekend.

Ring mig op

DBI Hovedkontor
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING