Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Gendør

Gendør projektet skal åbne muligheder for genbrug af branddøre. Gennem et samarbejde med Lendager, Kilden og Hindby, Genbyg og Enemærke & Peteresen vil der blive udviklet en metode for, hvordan genbrug af branddøre i brandklasse 4 byggerier kan realiseres.

Fra det tidspunkt hvor en branddør tages ud af et byggeri, har man at gøre med en komponent, der ikke længere er dækket af dens oprindelige dokumentation. Som det ser ud i dag, er det nærmest umuligt at genbruge branddøre og andre byggekomponenter sikkert i større skala i byggeriet. Der er derfor behov for en metodik, der muliggør sikker genbrug af brugte byggekomponenter.

GenDør er et pilotprojekt, hvor vi vil udvikle en simpel metodebeskrivelse for, hvordan genbrug af branddøre kan realiseres i brandklasse 4 byggerier. Med udgangspunkt i projektets resultater vil der blive udviklet en generisk installationsmanual for genbrugte branddøre, som vil dække ca. 90 % af alle branddøre.

Metoden vil bl.a. blive afprøvet på en række genbrugte branddøre, der skal anvendes i byggeprojektet TRÆ i Aarhus. GenDør forventes at føre til markant større brug af genbrugte branddøre i dansk byggeri, hvilket vil åbne muligheder for bedre økonomi og LCA i byggerier.

Projektet løber fra november 2023 og 13 måneder frem. Projektet er støttet af We Build Denmark. Projektets partnere er Enemærke & Petersen, Lendager, Artelia, Genbyg samt Kilden og Hindby

Projektet løber fra november 2023 til december 2024
Asmus Haastrup

Projektansvarlig
Asmus Haastrup
Research Consultant

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING