Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Projektet ’Biogen brandsikring af biogene vægkonstruktioner´ kan resultere i ny produktmulighed

I dag er det ikke muligt at sidestille biobaseret brandbeskyttelse af biobaserede produkter med andre brandsikringskomponenter, der har været brandtestet. Men markedet leder efter løsninger til netop dette. Derfor er DBI gået sammen med A. Enggaard og JDH-BYG om projektet ’biogen brandsikring af biogene vægkonstruktioner’ med det formål at undersøge, hvordan biobaserede vægkonstruktioner kan brandbeskyttes af en biogen EI30.

Projektet kan skabe nye processer, produkter og kompetencer

Der har tidligere været testet løsninger i indikative brandtest med resultater, der vil kunne klare en fuldskalatest og herved sidestille brandsikringen af den biobaserede konstruktion med ydeevnekrav i de præaccepterede løsninger. Ved at introducere en EI30 brandbeskyttelse til det biogene byggeri, vil man præ-accepteret kunne bygge med biogene isoleringsmaterialer op til 2 etager. Brandbeskyttelsessystemet vil kunne bruges på alle isoleringsmaterialer, da det modsat et K1-10 system ikke er nødvendigt at teste på aktuelt underlag.

Lykkes projektet, vil der således blive skabt en ny biobaseret produktmulighed på det danske marked, og samtidig vil biobaserede byggerier blive stillet i et nyt lys brandmæssigt. 

Mere information:

Projektet løber fra januar 2024 til november 2024 og er medfinansieret af We Build Denmark.

Projektets partnere er JDH-Byg A/S , A. Enggaard A/S samt DBI.

Læs mere om projektet via WE BUILD DENMARK her

Projektet løber fra januar 2024 til november 2024
Christen Kjer-Hansen

Projektansvarlig
Christen Kjer-Hansen
Projektleder

Telefon: 50 80 65 59
E-mail: ckh@dbigroup.dk
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING