Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Beyond the Crisis

Modstandsdygtig.DK

Projekt oplysninger
Status:Afsluttet
Periode:oktober 2021 til december 2024
Andreas Norstedt
Andreas Norstedt Sikkerhedsrådgiver

Om projektet

Industriens Fond står bag projektet ’Modstandsdygtig.DK’, som hjælper danske virksomheder til at modstå kriser og giver dem en konkurrencefordel i krisetider. Modstandsdygtig.dk har til formål at ruste danske SMV’er med internationale aktiviteter til nuværende og fremtidige kriser ved at øge virksomhedernes agilitet og robusthed – deres modstandsdygtighed.

Det sker gennem virksomhedsprojekter, hvor virksomhederne lærer at arbejde strategisk med deres modstandsdygtighed, så de bedre kan modstå nuværende og potentielle kriser som bæredygtighedskrav, forsyningssikkerhed, energikrise, råvaremangel el.lign.


Hvem kan deltage?

Private virksomheder med op til 500 ansatte i og omkring fremstillingsindustrien, som ønsker et konkret virksomhedstilpasset udviklingsforløb fokuseret på at opbygge operationaliseringen af en handlingsplan for at øge virksomhedens modstandsdygtighed.

Deltag i et virksomhedsforløb med modstandsdygtig.dk og få

  1. Et overblik over jeres nuværende modstandsdygtighed
  2. Udvikling nye modstandsdygtige initiativer i virksomheden
  3. Implementering af en handlingsplan for øget modstandsdygtighed i fremtiden
  4. På længere sigt mulighed for certificering og derigennem styrkelse af konkurrencekraften i dansk erhvervsliv
  5. Mulighed for at møde ligesindede ved arrangementer og potentielt skabe en mere robust værdikæde i samarbejde med andre danske virksomheder
  6. Rådgivning til en værdi af 150.000 kr.


Varighed og omfang af virksomhedsforløb

Forløbene strækker sig over 8-10 uger med vide rammer for tilpasning og opfølgning efter de konkrete behov i virksomheden.

Indledningsvist vil forløbet have fokus på at identificere de interne potentialer for at øge virksomhedens modstandsdygtighed i relation til temaer som fx strategi og ledelse, teknologi, kompetencer, design og organisering samt netværk. Derefter vil eksterne faktorer og scenarier blive identificeret og analyseret med fokus på, hvordan de vil påvirke virksomhedens og dens værdikæde. Afslutningsvis vil der blive fokuseret på at opbygge og igangsætte processer og rutiner til at sikre modstandsdygtighed gennem udvikling og implementering af en konkret handlingsplan.

Vil du høre mere om, hvordan Modstandsdygtig.DK kan styrke din virksomhed – eller er du nysgerrig efter at være en del af projektet? Udfyld kontaktformularen nederst på siden og notér virksomhedsforløb i emnet. En af vores dygtige rådgivere kontakter dig hurtigst muligt.

Book et uforpligtende sparringsmøde

Savner du inspiration til at arbejde strategisk med modstandsdygtighed - og har du lyst til at tage de første skridt mod en mere sikker fremtid? Så kan du booke et strategisk sparringsmøde med os – det er omkostningsfrit for de første 500 virksomheder. Udfyld kontaktformularen nedenfor, og du vil blive kontaktet hurtigst muligt.

Projektet er støttet af Industriens Fond og løber over sammenlagt 2,5 år. Partnerne er Teknologisk Institut, FORCE Technology, Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, Alexandra Instituttet, Dansk Standard, Aarhus Universitet – Institut for Forretningsudvikling og Teknologi og EDHEC Business School, France.

Læs mere på: Modstandsdygtig.dk

Nyt om Sikring, Resiliens og CER & NIS2

Medarbejder vinker imens en dør lukker

CER: Få medarbejderne til at holde et vågent øje med sikkerheden

Awareness øger sikkerheden, fordi medarbejderne holder øje med uvedkommende – og forstår og respekterer de tiltag, der skal holde dem ude. Daniel Appelon Storgaard og Jesper Hylstrup Nielsen, sikkerhedsrådgivere hos DBI, forklarer her, hvordan man øger medarbejdernes awareness.

Direktør for DBI og  minister for samfundssikkerhed og beredskab Torsten Schack Pedersen kigger ind i en af DBI's brandtestovne.

Ministerbesøg hos DBI: Fokus på robusthed i en usikker tid

Kriseberedskab og samfundsresiliens var på agendaen, da Minister for Samfundssikkerhed og Beredskab, Torsten Schack Pedersen, var på besøg hos DBI.

En hånd bremser forskellige naturkatastrofer til at når frem til en virksomhed

CER: Håndtér hændelser effektivt med en beredskabsplan

Essensen af CER-direktivets krav til hændelseshåndtering er at foretage en risikovurdering og udarbejde en beredskabsplan. Sikkerhedsrådgivere hos DBI, Mette Brusch Westergaard og Matilde Møller Christensen, giver gode råd.

5 ting, din virksomhed kan lære af strømsvigtet i Spanien

Strømsvigtet i Spanien og Portugal i april varede op til 18 timer. Hvor længe og hvordan kan din virksomhed klare sig uden el? DBI’s resiliensekspert, Jesper Florin, giver gode råd til beredskabsplan og plan for fortsat drift i tilfælde af strømsvigt.

Adgangskontrolsystem, hvor et fingeraftryk bliver scannet for at få adgang til et nyt område.

CER: Find og luk hullerne for at begrænse adgangen til din virksomhed

CER-direktivet om kritiske enheders modstandsdygtighed kræver, at virksomheder inden for kritisk infrastruktur skal have tilstrækkelig fysisk sikring. Men direktivet siger ikke, hvordan man løser det. Jesper Florin, leder af DBI’s sikring- og resiliensafdeling, giver svarene.

Virksomhedsbygning gemt bag ved en voldgrav og fæstningsmur.

CER: Rettidig omhu reducerer risici

Virksomheder inden for kritisk infrastruktur skal forebygge hændelser. Det foreskriver EU-direktivet CER. Andreas Norstedt, sikkerhedsrådgiver hos DBI, giver her opskriften på, hvordan man griber det an.

Gruppen bag Resilienscenter Danmark

Nyt center skal modne Danmark til usikker fremtid

Med oprettelsen af Resilienscenter Danmark styrkes udviklingen af viden og løsninger, der kan hjælpe virksomheder og organisationer med at leve op til nye krav om øget robusthed. Centret samler de syv danske GTS-institutters indsats for at fremme vækst og eksport af resiliensteknologi – og ultimativt gøre Danmark mere resilient.

Lastbilterminal fotograferet med en drone

CER-lovgivningen vil styrke erhvervslivet

Implementeringen af CER-direktivet er sund fornuft på dåse og vil ikke blot beskytte de kritiske enheder, men også styrke dansk erhvervsliv. Det mener Jesper Florin, leder af DBI’s afdeling for sikring og resiliens.

Computerskærm med billede af en lås på dør med adgang forbudt skilt

NIS2: Øg sikkerheden – ikke utilfredsheden

Multifaktorautentificering, kontinuerlig autentificering, sikret kommunikation og nødkommunikationssystemer er også på to-do-listen for NIS2. Men løsningerne skal være proportionelle i forhold til risiciene; ellers risikerer man at investere for meget og gøre medarbejdernes arbejdsdag unødigt besværlig. Det understreger Daniel Appelon Storgaard, sikkerhedsrådgiver hos DBI.

Tastatur og computerskærm, med en hængelås på

NIS2: Kender du dine medarbejdere – og har de adgang til for meget?

Baggrundstjek af medarbejdere og styring af deres adgang i virksomheden – både digitalt og fysisk – er nogle er de ting, som NIS2-direktivet foreskriver. DBI’s sikkerhedsrådgivere Ken Bjørkholm og Flemming Lorentzen opsummerer her personalesikkerhed, politikker for adgangskontrol og asset management.

I virkeligheden er CER-direktivet jo bare udtryk for sund fornuft

”I virkeligheden er CER-direktivet jo bare udtryk for sund fornuft”

Det er grundlæggende en god idé at forberede sin virksomhed på kriser, uanset om et EU-direktiv kræver det, og uanset om man er en del af såkaldt kritisk infrastruktur. Så se at komme i gang med opgaven, lød budskabet på DBI’s konference om CER-direktivet.

Terrorsikring Christiansborg

Ny håndbog er sprængfyldt med viden og værktøjer til højsikkerhed i bygge- og anlægsprojekter

Hvordan bør man indtænke højsikkerhed og -sikring i byggeriet? Kan sikkerhed og æstetik gå hånd i hånd, og hvordan sørger man for, at ekstra sikkerhed ikke bliver så bøvlet, at de daglige brugere omgår den? Det giver DBI’s nye guide ’Højsikkerhed i bygge- og anlægsprojekter’ svaret på.

NIS2: Kryptering er et krav

NIS2: Kryptering er et krav

Kryptering af data og to-faktor-godkendelse for adgang er normalt for de fleste – både på arbejdet og derhjemme. Ikke desto mindre stiller NIS2 krav til kryptering og kryptografi. Jesper Florin, leder af DBI’s sikringsafdeling, og Henrik Helander Hansen, it-ansvarlig hos DBI, forklarer her betydningen.

Forskningsudspil savner stærkere kobling til innovation i virksomheder

DBI’s forskningsdirektør Carsten Damgaard roser visionerne i DI’s forskningsudspil, men savner et stærkere fokus på at få innovationen ud at leve i virksomhederne. Han ser GTS-institutterne som nøglen i at styrke den proces.

NIS2: Planlæg, hvordan I kontrollerer indsatsen mod cybertrusler

NIS2: Planlæg, hvordan I kontrollerer indsatsen mod cybertrusler

NIS2-direktivet kræver både en politik og procedurer for kontrol af cybersikkerhed, forklarer Karin Castro, funktionsleder for Analyse, Sikring & Resiliens hos DBI. Politikken fastlægger, hvorfor, hvad, hvor og hvornår virksomheden måler og kontrollerer sin cybersikkerhed, mens procedurerne beskriver, hvordan det skal gøres i praksis.

Den nye minister for samfundssikkerhed og beredskab Torsten Schack Pedersen (t.h.) bliver budt velkommen i ministerkredsen af forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

DBI hilser ministerium for samfundssikkerhed og beredskab velkommen

Det er positivt, at regeringen med oprettelsen af det nye ministerium for samfundssikkerhed og beredskab styrker det politiske fokus på området.

NIS2: Gør medarbejderne mindre menneskelige

Menneskelige fejl udgør op mod 95 % af alle sikkerhedsbrud. Derfor har NIS2-direktivet fokus på god cyberhygiejne. Her giver Daniel Appelon Storgaard, sikkerhedsrådgiver hos DBI, gode råd til, hvordan man træner medarbejdere, minimerer risikoen for menneskelige fejl og skaber en god it-sikkerhedskultur.

Ny DBI-konference giver indsigt i CER-krav

Op mod 25.000 danske virksomheder kan blive omfattet af det nye CER-direktiv om kritisk infrastruktur, hvad angår naturkatastrofer, sabotage, forstyrrelser i forsyningskæder m.m. En ny DBI-konference klæder virksomheder på til CER-arbejdet.

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING