Revision af træældningsstandarden
EN 16755

Udgivet: 21.03.22

Så er arbejdet med revision af træældningsstandarden, EN 16755, skudt i gang. Målet er at blive klar med en opdateret version af standarden i efteråret 2022.

Revisionsarbejdet sker i kølvandet på det træældningsprojekt, som DBI og Teknologisk Institut afsluttede i 2020, med det formål at vurdere brandimprægneret træs holdbarhed, når det udsættes for vind og vejr over tid.

Projektresultaterne viste nemlig, at standarden er mangelfuld i forhold til differentiering mellem ’gode’ og ’dårlige’ produkter. Konklusionen lød på, at ældningsmetoderne lader til at være for milde sammenlignet med virkeligheden, og at standarden gør det muligt at opnå godkendelse på grundlag af tests, der reelt ikke kan bruges til at vurdere levetid eller produktets brandegenskaber. DBI opfordrede derfor til en revision af standarden.

Projektets resultater skabte stor opmærksomhed og ikke just begejstring i byggebranchen. I mellemtiden støtter det svenske testlaboratorium RISE dog også op DBI’s opfordring til en revision af standarden – og er således en del af den gruppe, der nu er ved at udarbejde et revisionsforslag til EN 16755.

Foruden DBI og RISE deltager også fabrikanter og en række udenlandske parter fra CEN-systemet.

Læs mere om træældningsprojektet HER og HER

Læs mere


Kontakt:


Martin Pauner
Civilingeniør
51 57 23 31
mpa@dbigroup.dk

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn