Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Gå til Nyhedsoversigten

SMV’er skal sikres mod cyberangreb

Udgivet: 8. februar 2022

DBI er med i udviklingen af løsninger, der skal styrke danske SMV’ers cybersikkerhed. Et af disse er projektet ’Samarbejdende Cybersikkerhed’, som har udviklet en IT-sikkerhedsløsning, der bl.a. indeholder en teknisk løsning, awareness-træning, vidensdeling og beredskabsplaner inden for cybersikkerhed.

Gem artikel Artikel gemt
Cybersikkerhed

Siden 2020 har DBI i samarbejde med IT-sikkerhedsvirksomheden Derant været involveret i projektet ’Samarbejdende Cybersikkerhed’, som er støttet af Industriens Fond. Projektet har udviklet en holistisk løsning, der skal sikre danske vandværker og andre SMV’er mod cyberangreb.

- Projektet går ud på at benytte eksisterende teknologier, udbygge disse og sammenbygge teknologierne for at skabe et sammenhængende IT-forsvar og beredskab for små og mellemstore virksomheder. Systemet gør det muligt at detektere trusler og udsende beredskabsmeddelelser, så brugerne hurtigt kan identificere, inddæmme og fjerne uønskede data og genoprette deres system efter et eventuelt IT-angreb, siger Jesper Florin, leder af DBI Sikring.

Digitaltberedskab.dk

DBI’s bidrag i projektet har foruden projektledelse været den elektroniske beredskabsplatform ’digitaltberedskab.dk’, som automatisk sender varslinger og actioncards ud til løsningens brugere i tilfælde af et angreb. DBI’s samarbejdspartner i projektet, Derant, bidrager med overvågning og detektering af brugernes netværk.

- Der er bygget både compliance og krisestyring ind i løsningen, så virksomheden selv kan dokumentere, hvad de har gjort hvornår. Med digitaltberedskab.dk designer man forløbet med kunden – hvilket kan være alt fra meget simpel til kompleks opgaveløsning. DBI hjælper og guider systemejer med at definere, hvad der skal beskyttes, og hvilke systemer der er sårbare. Ud fra analysearbejdet udarbejdes en beredskabsplan sammen med kunden, siger Jesper Florin.

Rulles ud til andre SMV-brancheforeninger

Det har i første omgang været brancheforeningen for danske vandværker og foreningens medlemmer, løsningen er udviklet til, og som i dag benytter sig af den. Danske Vandværker er en del af kritisk infrastruktur, men vurderes ikke kritiske i forhold til IT-sikkerhed. De er omfattet af EU’s direktiv for sikkerhed i net- og informationssystemer og skal derfor selv besidde de kompetencer og ressourcer, der skal til for at beskytte sig tilstrækkeligt mod cyberangreb.

Men projektets løsninger udbydes nu også til andre SMV-brancheforeninger. Hvis en virksomhed ikke er medlem af en brancheforening, kan den henvende sig til DBI og få en snak om muligheder for at tilmelde sig løsningen.


Læs mere i denne artikel

Flemming Lorentzen
Flemming Lorentzen Sikkerhedsrådgiver

Relaterede artikler

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING