Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Spireprojekt: Ny viden om biobaserede og brandsikre konstruktioner til projekterende og udførende i byggeriet

Flere og flere byggerier skyder op i bybilledet i disse år, men det manglende videns- og erfaringsniveau giver berøringsangst for at arbejde med biobaserede materialer. Hvis det biobaserede byggeri skal lykkes, og de store CO2-reduktioner realiseres, skal dette niveau dog højnes. Da biobaserede materialer er brandbare, er brandtests og viden om, hvordan brand kan benyttes som designparameter, imidlertid nødvendig i målsætningen.

DBI ønsker at klæde danske bygningskonstruktører og håndværkere på til at konstruere brandsikre biobaserede konstruktioner. Der skal nemlig et solidt erfaringsgrundlag til blandt de projekterende og udførende, hvis vi for alvor skal se en vækst i det biobaserede byggeri. Da brandkrav er den største showstopper for biobaserede materialer, indgår brand som designparameter som et centralt element i projektet.

Projektet vil levere ny viden og hands-on-undervisning, erfaring og videnspredning til nye og etablerede håndværkere og konstruktører. Det foregår i et tæt samarbejde med VIA University College (Aarhus), Aarhus Tech, DBI, Havnens Hænder, Ecococon og Burntwood, Kalle Balle Byg, Avans Hogeschool og HZ University. Desuden er Tiny Varigheden tilknyttet demonstrationsprojektet som bygherre.

Projektet er finansieret via WE BUILD DENMARK med midler fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Projektet løb fra februar 2022 til februar 2023.

Projektet løb fra februar 2022 til februar 2023.
Asmus Haastrup

Projektansvarlig
Asmus Haastrup
Research Consultant

Telefon: +45 50 80 65 25
E-mail: aha@dbigroup.dk

Projektresultaterne

Projektresultaterne er kan læses i projektrapporten som er udkommet.


Download projektresultaterne her

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING