Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Nyt tilbuds- og projekteringsværktøj letter arbejdet for installatører, rådgivere m.fl.

Udgivet: 12.05.21

Tilbudsgivning, projektering og drift kan nu blive lettere og billigere for bl.a. installatører og rådgivere. DBI’s nye digitale værktøj hjælper i alle faser af byggeriet.

Mange installationsvirksomheder mangler en smart og hurtig løsning til at beregne og projektere de ABA-anlæg, de installerer. Samtidig kan brandrådgivere, funktionsrådgivere, entreprenører m.fl. have brug for et hurtigt overblik over en bygnings ABA-anlæg i udbudsfasen.

DBI’s nye digitale værktøj, DBI Projects | ABA, hjælper med det hele – og gør dermed tilbudsfasen, projekteringsprocessen og driften i alle faser af byggeriet lettere og mere effektiv. Værktøjet udrulles i faser og vil snart også kunne bruges til at dokumentere de lovpligtige orienteringsplaner.

- DBI Projects | ABA er en helt ny tilgang til at servicere installatører. På denne måde bliver de mindre afhængige af tegnestuer til at lave orienteringsplaner. Det gør deres arbejde hurtigere og mere effektivt”, siger projektleder i DBI, Ditte Frostholm.

Sådan virker det

I stedet for at tegne op med papir og passer, når der skal fordeles detektorer og komponenter i en bygning, kan det nu gøres digitalt og automatisk. Med DBI Projects | ABA uploader man bygningstegninger i pdf-format, hvorefter værktøjet selv rydder op i tegningerne og producerer en enkel oversigt over byggeriet. Værktøjet foreslår selv, hvor i byggeriet der skal placeres detektorer og komponenter (f.eks. sirener og nøglebokse) – hvilket dog hurtigt kan ændres af installatørerne på pladsen, hvis virkeligheden afviger fra tegningerne.


Læs mere og se video (https://brandogsikring.dk/dbiprojects/)

DBI Projects | ABA er et af flere projekter, som udløber fra projektet Femern SafetyLab, der var en del af DBI’s resultatkontrakt med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen i 2017-2020.


Læs mere
Lars Thompsen

Kontakt:

Lars Thomsen


Key Account Manager
Installatører og offentlige kunder
24 76 32 34
lth@brandogsikring.dk

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING