Tilbage

Funktionsbaseret dokumentation med brandtests

Kursusnummer: BRO15163

Kursusbeskrivelse

Lad ikke usikkerhed i forhold til den brandtekniske dokumentation begrænse dine valg af alternative materialer eller konstruktionsløsninger i dit projekt.

Kurset er for dig, der er arkitekt, entreprenør, bygherre eller producent, som gerne vil blive bedre og mere sikker på brugen af alternative materialer eller konstruktionsløsninger i dit projekt.
 
Du kommer bl.a. til at lære, hvordan fx funktionsbaseret branddokumentation kan være med til at understøtte dine valg af materialer.

Hvad er funktionsbaseret branddokumentation? 
Funktionsbaseret branddokumentation betyder grundlæggende, at det er muligt at få dit byggeri eller konstruktion til at opfylde kravene i kapitel 5 i BR18, uden at du er begrænset til udelukkende at anvende præ-accepterede løsninger.

I funktionsbaseret branddokumentation opstiller brandrådgiveren svigtscenarier på baggrund af de designs og indretningsønsker, du som arkitekt, entreprenør eller bygherre har defineret. De bliver eftervist i en brandtest, simulering eller med andre værktøjer. Resultatet af denne proces er den brandtekniske dokumentation.

Den brandtekniske dokumentation bliver brugt i den brandtekniske redegørelse som eftervisning af afvigelserne til de præ-accepterede løsninger. Denne dokumentation danner i sidste ende grundlag for myndighedernes endelige godkendelse.

De præ-accepterede brandtekniske løsninger i vejledningsteksten til kapitel 5 i BR18 opleves ofte som en barriere for byggetekniske løsninger.

Så hvis du drømmer om at anvende ukonventionelle materialer (biobaserede, genbrugs- og brandbare materialer) eller hvis designet udgør brandtekniske udfordringer, så er dette kursus noget for dig.

Du vil blive helt skarp på, hvordan funktionsbaseret branddokumentation effektivt kan føre til, at dit design kan afprøves og godkendes.

Udviklingen af kurset er fuldt finansieret via støtte fra WE BUILD DENMARK med midler fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.


Bemærk, der er begrænset antal pladser

Målgruppe

Arkitekter, entreprenører, bygherrer og producenter, der ønsker at være bedre klædt på til at indgå i en kvalificeret dialog med brandrådgivere omkring mulighederne for brug af brandtest i forbindelse med funktionsbaseret dimensionering.

Varighed

1/2 dag kl. 9.00-12.00 med efterfølgende frokost

Hvidovre, DBI
Jernholmen 12
2650 Hvidovre
Aarhus, DBI
Runetoften 16
8210 Aarhus V

PRISER

DKK 500,00
(medlem)
DKK 500,00
(ikke medlem)

Priser ekskl. moms

Kursusdatoer


Hvidovre, DBI
2. marts 2023 09:00 - 12:00

Aarhus, DBI
7. marts 2023 09:00 - 12:00

Funktionsbaseret dokumentation med brandtests

Jeg er i arbejde eller privatperson

Tilmeld kursus
Du vil blive sendt videre til voksenuddannelse.dk.
Hvis du køber flere kurser og produkter skal du huske at færdiggøre din bestilling i DBI’s webshop

Jeg er ledig

Relaterede kurser

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn