Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

VR-træning skal hjælpe ved vurdering af brandsteder

Udgivet: 01.06.21

Hvordan vurderer man et brandsted, og hvornår er der brug for en brandundersøger? Det kan forsikringsselskaber blive klogere på, hvis de tager på kursus hos DBI. Som noget nyt indgår der i undervisningen nu også øvelser i virtual reality. Det sparer tid og giver virkelighedstro læring.

DBI har i foråret afholdt de første kurser med virtual reality (VR). En række taksatorer og skadekonsulenter fra forskelige forsikringsselskaber har lært, hvordan man dokumenterer brandsteder på den bedste måde, og den praktiske del af kurset blev udført virtuelt.

- Forsikringsselskaberne har behov for at kunne vurdere brandsteder og afgøre, hvornår det har værdi at tilkalde en brandundersøger. Derfor udbyder vi forskellige kurser til forsikringsselskaber, og som noget nyt anvendte vi i foråret VR som en del af undervisningen. I første omgang gør vi det for at se, hvordan det virker, og hvad deltagerne synes om det, siger Henrik Sværke, der er brandundersøger hos DBI.


Et ægte, simuleret brændt køkken

På kurserne får deltagerne VR-briller på og to joysticks i hænderne og bliver sendt ind på et virtuelt brandsted. Der er tale om en container med et brændt køkken.

- Hele containeren og delene derinde er 3d-scannede. Det betyder, at man kan løfte og flytte på ting i simulationen. Vi underviser i, hvordan man dokumenterer brandstedet udefra og ind, og kursisten ender med at koncentrere sig om det sted, vedkommende mener, branden er startet, forklarer Henrik Sværke og fortsætter:

- Dokumentationen er værdifuld for forsikringsselskaberne, men den rette dokumentation gør det også nemmere for os brandundersøgere at vurdere, om det giver mening at udføre en brandundersøgelse. Den rette dokumentation er samtidig en stor hjælp, når forsikringsselskaberne sender dele til nærmere undersøgelse hos os. Vi vil gerne lære vores kunder, hvad vi har brug for, for at kunne tilbyde dem den bedste service, siger han.


Meget realistisk

Undervisning på et brandsted har hidtil kun været muligt i Revinge i Sverige, hvor DBI ind imellem udfører lignende øvelser sammen med gæster. Det tager dog flere dage at foretage både rejse og træning, mens det med adgang til et virtuelt brandsted kun tager halvanden time.

- Med VR er realismen utroligt høj, og oplevelsen meget virkelig. Vi har set deltagere, der lægger deres joysticks på borde, som kun er der i VR. Desuden kan man genskabe brandstedet med et tryk på en knap, så det står urørt igen, og den næste kan træne på et helt intakt brandsted, siger Henrik Sværke og nævner udsigten til flere kurser:

- Teknologien indeholder mange muligheder, og det giver bestemt mening at klare den praktiske del af mange kurser og undervisning i VR. Det kunne f.eks. være kurser i bevægelse på et brandsted eller undervisning af jurister, der aldrig har sat fod på et brandsted, siger han.

Kontakt os for at høre om jeres muligheder med træning med virtual reality.

Læs mere

Kursisterne siger:

”Det var fuldstændigt som at være på et brandsted bortset fra, at man ikke lugtede eller blev beskidt”
Sune Ploug Sørensen, Tryg

”Kurset og VR-delen giver et indblik i, hvad DBI skal bruge for at vurdere en sag, og det er brugbart for både taksator og skadesservice”
Tommy Hansen, Alm. Brand


VR-træning hos DBI hjælper til vurdering af brandsteder
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING