Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

DBI Certification kan nu certificere brandventilation

Udgivet: 22.09.21

DBI’s datterselskab, DBI Certification A/S, har opnået akkreditering af DANAK til at certificere brandventilation efter standarden EN12101-2:2003 – smoke and heat systems, som beskriver de krav, producenterne skal efterleve. Dermed kan DBI Certification nu også certificere inden for naturlig røg og varmeudsugningsventilator.

DBI Certification dækker i dag installatørerne af brandventilation inden for både mekaniske og termiske anlæg (jf. Retningslinje 027) og vil fremover således også dække producenterne inden for termisk ventilation under EN12101-2:2003.

DBI Certifications Notification inden for EN12101-2:2003 som Notified Body kan ses på Europa kommissionens database NANDO under NB 2531. Under denne ordning skal producenten udarbejde en ydeevnedeklaration og kan anvende CE-mærket, når der er opnået certificering efter godkendt kvalitetsstyringssystem og produktionskontrol.

DBI’s brandtestafdeling er også akkrediteret til DS/EN 12101-2 Annex G: 2003 Varmepåvirkning. Resultatet af en brandtest vil kunne anvendes i forbindelse med CE-mærkningen.

Brandventilation er et hastigt voksende marked og er derfor et fokusområde for DBI Certification, som arbejder på en videre udbygning af virksomhedens kompetencer og auditområder. Denne ordning henvender sig bl.a. til vinduesproducenter, der ønsker at udbygge deres område til også at dække termisk brandventilation.

Læs mere om DBI Certification her

Læs mere

Kontakt:Steen Nilsson

Product Certification Specialist

20 10 90 42

sni@dbicertification.dkMerete Poulsen

Daglig leder, DBI Certification
20 10 90 42
mep@dbicertification.dk

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING