Ny undersøgelse: Danske bestyrelser ved for lidt om cybersikkerhed

9 ud af 10 danske bestyrelsesmedlemmer i mindre og mellemstore virksomheder får ingen træning eller uddannelse i cybersikkerhed. Desuden modtager hvert fjerde bestyrelsesmedlem aldrig eller sjældnere end én gang om året en risikovurdering om cybersikkerhed. Det viser en ny undersøgelse fra PwC udarbejdet i samarbejde med Bestyrelsesforeningen.

Ifølge PwC’s Cybercrime Survey 2020 har hele 58% af danske virksomheder været udsat for mindst én sikkerhedshændelse inden for det seneste år. Samtidig forventes trusselsbilledet fortsat at blive mere avanceret i de kommende år, og derfor er et proaktivt beredskab mod cyberangreb væsentligt.

Ud over en anbefaling om at opdatere bestyrelser på trusler, risici og hændelser vedr. cybersikkerhed opfordrer PwC også til awareness-træning, der skal øge opmærksomheden på faldgruberne ved cyberangreb.


Se PwC’s Cybercrime Survey 2020


DBI har fokus på cybersikkerhed

DBI gennemfører løbende projekter inden for cybersikkerhed og har bl.a. udviklet en it-beredskabsplan, som SMV’er kan bruge til forebyggelse af cyberangreb og som hjælp, hvis skaden alligevel er sket. Desuden kan it-beredskabsplanen anvendes som kommunikationsplatform ved awareness-træning. Læs mere

Kontakt:

Anja Kivac

Projektleder

50 80 65 37

ank@brandogsikring.dk

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn