Nyt fra udvalgene

Nyt fra TC72:


Der arbejdes p.t. på at få udarbejdet reviderede standarder i EN 54-serien. Revideringen skal sikre opfyldelse af kravene i Byggevareforordningen. Der har været mange udfordringer, i at få kommissionen til at acceptere definition af ydeevner.


På nuværende tidspunkt, er udarbejdet et oplæg med brug af ”open description”, som giver mulighed for at deklarere sine produkter i forskellige klasser, alt efter ydeevne. Set i forhold til nuværende kvalitetsniveau i Danmark, kan det give udfordringer i byggeriet, med at beslutte, hvilken klasse, der er nødvendig, for den enkelte placering af brandalarmkomponenten. F.eks., vil det være muligt at markedsføre en detektor med længere reaktionstid og rækkeevne, end vi i dag arbejder med på det danske marked. Det vil ligeledes være muligt, at markedsføre et produkt der udelukkende opfylder én ydeevne.


- Merete Poulsen, Certification, 19.12.2019

Læs mere
KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn