Nyt studenternetværk skal give bedre trivsel og lette vejen til fastansættelse
Udgivet: 27. maj 2024DBI er i kraftig vækst og har hele tiden brug for nye, dygtige medarbejdere. Et nyt studenternetværk skal derfor samle DBI’s studiemedarbejdere – så trivslen øges, de unges kompetencer kommer bedre i spil, og der åbnes døre til et fast job hos DBI efter endt studietid.
Netværk er ikke kun de mange eksterne netværksgrupper, der findes overalt, men bestemt også de interne relationer, man opbygger på en arbejdsplads. Det gælder også for studiemedarbejdere, som kan have stor glæde af hinandens kompetencer og relationer uden for den afdeling, de selv er havnet i.
DBI har i øjeblikket ansat 22 studiemedarbejdere, som sidder spredt i forskellige afdelinger i organisationen. Og det er dem, der nu skal samles i et studenternetværk.
- Vi skal som virksomhed have en større erkendelse af, hvad vores studiemedarbejdere kan bidrage med. Hvilke kompetencer og perspektiver, de kommer med, og hvilken faglig nysgerrighed og drivkraft de står for. For de vil rigtigt gerne bringe sig selv og deres viden i spil, siger Mette Marie Vad Karsten, der er fagligt ansvarlig for social science og nye talenter og har været med til at sparke netværket i gang.
Vej til fast job
Ifølge Mette Marie Vad Karsten er et væsentligt formål med studenternetværket også i højere grad at knytte de unge til DBI, så de har lyst til at blive i en fastansættelse, når de er færdige med studiet.
»Vi skal som virksomhed have en større erkendelse af, hvad vores studiemedarbejdere kan bidrage med.«
- Der er kamp om de gode medarbejdere. Derfor gælder det som virksomhed om at komme først. Så kan man give studiemedarbejdere lyst til at blive hos DBI efter endt studietid, står man unægteligt noget stærkere. Samtidig er det jo også bare nemmere at ansætte nogle, man allerede kender, siger Mette Marie Vad Karsten og nævner også vigtigheden af at finde de rette muligheder for den enkelte i DBI:
- Måske findes jobbet i en anden afdeling end den, man arbejder i som studiemedarbejder. Så både for studiemedarbejderne selv og for afdelingslederne drejer det sig om at afsøge jobmulighederne i hele DBI.
Studiemedarbejder Michelle Padul Jensen, som også har været med til at løbe studienetværket i gang, er et rigtigt godt eksempel på netop det:
- Jeg har haft studiejob hos DBI siden 2022 og bliver færdig som etnolog til september. For kort tid siden skiftede jeg fra inspektionsafdelingen til Energi & Transport, og det har vist mig, hvor utroligt alsidig en arbejdsplads DBI er. Pludselig arbejder jeg med nogle helt andre ting end før og kan jo se, at jeg faktisk kan bruge mine kompetencer inden for nogle fagområder i DBI, som jeg slet ikke var bevidst om. Det er virkelig spændende og har helt sikkert givet mig nogle nye perspektiver, siger Michelle Padul Jensen.
Et godt miljø for studiemedarbejdere
Studenternetværket er bl.a. udsprunget af DBI’s såkaldte Human-gruppe, som Mette Marie Vad Karsten er en del af. Human-gruppen har til formål at give DBI’ere med en humanistisk, samfundsvidenskabelig eller designmæssig baggrund et sted, hvor de kan sparre med hinanden og udveksle erfaringer.
»Måske findes jobbet i en anden afdeling end den, man arbejder i som studiemedarbejder.«
- Jeg var med i Human-gruppen sammen med Mette Marie, som har været en slags mentor for mig. Det er bare guld værd at have nogle, der er opmærksomme og ser muligheder for en, siger Michelle Padul Jensen, som mener, at studenternetværket kan være med til at tiltrække flere studiemedarbejdere til DBI:
- For mange er det jo noget nemmere med et studiejob i byen frem for at skulle til Hvidovre med offentlig transport. Derfor skal der skabes gode rammer for studiemedarbejdere, som gør det attraktivt at tage turen til DBI. Vejen skal være mere smooth, siger hun og uddyber:
- F.eks. er det vigtigt, at der bliver taget godt imod studiemedarbejdere, så de føler sig godt tilpas fra start. De skal vises ordentligt rundt på matriklen, have samme introduktion til DBI som alle andre nye medarbejdere og også være del af en buddy-ordning. Desuden skal de have kendskab til de øvrige studiemedarbejdere i DBI, så de har nogle ligesindede at vende sig mod, ligesom der også skal planlægges aktiviteter, som ryster dem bedre sammen og skaber større tryghed. Alt det er vi i fuld gang med at optimere, fastslår Michelle.
DBI’s adm. direktør, Jesper Ditlev, alle afdelingsledere i DBI og HR-afdelingen ’People & Culture’ støtter op om studenternetværket