Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Gå til Nyhedsoversigten

SMV’er får kortere vej til innovation

Udgivet: 11. januar 2021

GTS-institutterne er skarpe, når det kommer til ny teknologi og innovation. Men der er fortsat SMV’er, der ikke kender til mulighederne og derfor ikke udnytter dem i deres udvikling. Det skal ændres med nye ’forbindelsesofficerer’ i alle de danske erhvervshuse.

Gem artikel Artikel gemt
SMVIllustration: Rasmus Juul Pedersen

De seks erhvervshuse, der er spredt i landet, har fået nye medarbejdere. Hvert erhvervshus har nemlig nu en Innovation Officer, der skal fungere som et stærkt bindeled mellem de lokale virksomheder og de danske GTS-institutter og Innovationsfonden.

- De skal være en slags forbindelsesofficerer. For der er behov for at sikre, at de danske virksomheder får adgang til viden om ny teknologi og innovation fra GTS-institutterne og Innovationsfonden, så de bliver bedre til at klare de udfordringer, de møder, siger Ragnar Heldt Nielsen, der er direktør for GTS-foreningen.


Netop muligheden for at anvende GTS-institutterne og Innovationsfonden til dette formål og muligheden for at opnå støtte og finansiering har hidtil ikke været tilstrækkeligt tydelig for især de virksomheder, der ikke tidligere har haft et vidensamarbejde.

Skal give flere henvisninger

Det ses bl.a. ved, at der i dag kommer meget få henvisninger til GTS-institutter fra erhvervshusene. Har en virksomhed en udfordring med logistik, økonomi eller eksport, er erhvervshusene gode til at finde de rette ressourcer til at hjælpe virksomhederne videre. Men der kan gøres mere, når det handler om områder som ny teknologi og innovation. Det skal de nye Innovation Officers sikre, og forventningen er, at mange flere virksomheder fremover vil finde vej til vidensinstitutioner som GTS-institutter og universiteter.


- De nye Innovation Officers skal dels informere de eksisterende erhvervskonsulenter om mulighederne i GTS-institutterne og Innovationsfonden, så de har mere viden, når de taler med virksomhederne, og dels selv stå til rådighed for de lokale virksomheder og tage på besøg hos dem, forklarer Ragnar Heldt Nielsen.

Hjælp i alle led af processen

Indsatsen er rettet særligt mod SMV’er, og de nye Innovation Officers kan kontaktes, uanset hvor en virksomhed er i innovationsprocessen. Hvad enten der er behov for grundlæggende viden om en ny, interessant teknologi, viden om mulighederne for at gøre noget til et projekt eller mulighederne for økonomisk støtte.

- Er en virksomhed f.eks. interesseret i muligheden for at producere 3d-printet beton til kunder med særlige behov, kan vi hurtigt finde den rette ekspert hos GTS-institutterne. Innovation Officers kan være en hjælp til de rette kompetencer i alle faser af en virksomheds innovationsarbejde, understreger Ragnar Heldt Nielsen.

De danske erhvervshuse

De seks tværkommunale erhvervshuse fungerer som kompetencecentre for virksomhedsdrift og -udvikling. De understøtter det danske erhvervslivs vækst og udvikling ved at yde sparring og vejledning til alle danske virksomheder. Desuden hjælper de virksomheder med at søge adgang til erhvervsfremmende støtteordninger og projekter. 


Læs mere, og find dit lokale erhvervshus på: www.erhvervsfremmebestyrelsen.dk.

Carsten Damgaard

Carsten Damgaard

Forskningsdirektør

Tlf.: 51 64 79 35

cad@brandogsikring.dk

Relaterede artikler

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING