Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Gå til Nyhedsoversigten

DBI Certification kan certificere produkter til ventilationskanaler

Udgivet: 15. februar 2024

Byggevareproducenter kan nu få deres komponenter til ventilationskanaler (EN 12101-7) certificeret i Danmark. DBI’s datterselskab, DBI Certification, har nemlig opnået akkreditering til certificering af både naturlige røg- og varmeudsugningsventilatorer og røggaskanaler med henblik på CE-mærkning til det europæiske marked.

Gem artikel Artikel gemt
DBI Certification kan certificere produkter til ventilationskanaler

Samtidig har EU-kommissionen udpeget DBI Certification til ’Notified Body’ i Danmark på dette område. Det betyder, at DBI Certification i de tilfælde, hvor en tredjepart er påkrævet, på vegne af EU skal vurdere, om de pågældende produkter er i overensstemmelse med den gældende lovgivning og kan markedsføres i EU.

CE-mærkning

Røgventilationsprodukter er omfattede af Byggevareforordningen, også kaldet CPR, og er derfor underlagt krav om CE-mærkning, hvis produkterne skal markedsføres på det europæiske marked. Med akkrediteringen kan DBI Certification således nu tilbyde alle producenter af røgventilatorer og kanaler den nødvendige certificering af de produkter, som ønskes markedsført med CE-mærkning på det europæiske marked.

DBI Certification vil løbende og efter markedets behov tilføje andre akkrediteringer i EN 12101-serien.

Kontakt

DBI Certification

info@dbicertification.dk

Relaterede artikler

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING