Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Gå til Nyhedsoversigten

Opnå UKCA-produktmærkning inden 31. december 2022

Udgivet: 5. september 2022

Som følge af Brexit stilles der krav om, at produkter, der hidtil er blevet CE-mærkede i EU, pr. 1. januar 2023 skal UKCA-mærkes for at komme på det britiske marked.

Gem artikel Artikel gemt
Brexit

Produkter, der er CE-mærkede i det såkaldte AVCP-system efter system 1-evaluering, er testede og certificerede af et bemyndiget certificeringsorgan. Det betyder, at tests, der er udført til brug for CE-mærkningen, kan anvendes som dokumentation for UKCA-mærket. Produkter, der er brandtestede og CE-mærkede efter system 3-evaluering i AVCP-systemet, kan derimod komme i klemme, når der ønskes UKCA-mærkning.

- I system 3 er der nemlig ikke krav om tredjepartskontrol, hvilket betyder, at produkterne er testede af et bemyndiget prøvningslaboratorium, men de er ikke certificerede. Da produkterne er CE-mærkede på baggrund af en ydeevneerklæring, som alene er udarbejdet på baggrund af en test, kan CE-mærkningen snart ikke længere konverteres til en UKCA-mærkning, siger Merete Poulsen, der er faglig leder i DBI Certification A/S.

UKCA-mærkning inden årets udgang

Er man hurtig, er der dog råd for AVCP-3-producenterne. For tests, der er udført af bemyndigede EU-prøvningslaboratorier frem til den 31. december 2022, kan anvendes som dokumentation for UKCA-mærkning i AVCP-3-systemet.

- Muligheden gælder også i forhold til nye produkter, der testes i AVCP-3-systemet. Alle tests, der foretages inden 31. december 2022, kan således bruges til at opnå UKCA-mærkning, siger Merete Poulsen.

Hvem kan hjælpe?

DBI’s datterselskab, DBI Certification A/S, kan hjælpe med EU-certificering og CE-mærkning, mens selskabets engelske datterselskab, DBI Certification-UK Ltd., kan hjælpe med UKCA-certificeringen af produkter, der skal markedsføres på det engelske marked. Dette gælder dog kun system 1-evaluerede produkter.

- DBI’s prøvningsafdeling kan hjælpe med diverse brandtests af produkter i AVCP-3-systemet. Dokumentationen fra disse prøvninger kan anvendes til at få den ønskede UKCA-mærkning, siger Christian B. Andersen, der er funktionsleder i DBI Brandtest.

Christian B. Andersen

Christian Bjerglund Andersen

Civilingeniør & funktionsleder

Tlf.: 21 12 35 99

can@dbigroup.dk

Relaterede artikler

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING