Overgangsperioden er slut: Store ventilationskanaler skal nu testes efter E60

Udgivet: 12.11.21

DS 428-standarden for ventilationskanaler er blevet opdateret, og der har derfor været en overgangsperiode, hvor det var muligt at dokumentere efter både nye og gamle krav. Overgangsperioden for små ventilationskanaler sluttede 1. april, og nu er turen så kommet til de store stålkanaler.

Pr. 1. januar 2022 udløber overgangsperioden for disse, hvorefter det ikke længere er muligt at dokumentere store kanaler efter kravet om et smeltepunkt på mindst 850 grader. I stedet gælder funktionskravet E60 (i→o), hvilket betyder, at kanalerne testes for brand inde i kanalen med et flow på 3 meter varm luft i sekundet.

Store kanaler er defineret ved at være over Ø 1000 mm for runde kanaler og over 1250 x 1000 (bxh) mm for firkantede kanaler.

De nye testkrav for store kanaler gælder for byggeri, hvortil der ansøges om byggetilladelse efter 1. januar 2022.

DBI er specialiseret i test af både store og små kanaler, som vi tester i vores store multiovn. Læs mere om DBI’s test af kanaler, og kontakt os, hvis du har brug for en test.

Læs mere

Kontakt:

Christian B. Andersen

Funktionsleder, DBI Brandtest

21 12 35 99

can@dbigroup.dk

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn