Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Gå til Nyhedsoversigten

DBI-medarbejder er årets TECH-underviser på Aalborg Universitet

Udgivet: 8. marts 2023

Jorge Ivan Contreras-Cardeno kom til DBI i 2022. Med sig i bagagen havde han flere universitetsuddannelser og masser af undervisningserfaring fra både Colombia og Danmark. Nu er han kåret som årets TECH-underviser på Aalborg Universitet.

Gem artikel Artikel gemt

”Hans entusiasme inspirerer, hans ord giver indsigt og åbner op for yderligere udforskning. Han giver tid til hver studerende og lytter, hjælper og motiverer til at handle. Han tror virkelig på mulighederne i teknoantropologi og inspirerer en til at føle det samme.”

Sådan skriver de studerende på teknoantropologistudiet i deres indstilling af Jorge Ivan Contreras-Cardeno som årets underviser på TECH-fakultetet på Aalborg Universitet. Indstillingen gav ham den ærefulde titel, hvilket betyder, at han nu er i konkurrence med fire andre fakultetvindere om at blive årets underviser for hele Aalborg Universitet.

- For mig er det vigtigt at bringe mange forskellige facetter med ind i undervisningen. Bl.a. kombinerer jeg grafik, video, musik og kunst, ligesom jeg også ofte tager de studerende med på opdagelse uden for universitetet, siger Jorge Ivan Contreras-Cardeno.

Fra Colombia til Danmark

Det lå ellers ikke ligefrem i kortene, at Jorge Ivan Contreras-Cardeno skulle flytte til Danmark, læse teknoantropologi og undervise på engelsk frem for sit modersmål spansk. Han er oprindeligt uddannet både ingeniør og inden for ledelse og havde i mange år haft gode jobs, først i telekommunikationsvirksomheder og siden for regeringen i Colombia. Med tiden var der dog efterhånden noget andet, der trak.

- Jeg er fra den tekniske verden, men blev mere og mere optaget af, hvordan man kan nå mennesker og dermed finde bedre løsninger inden for teknikken. Da der ikke findes noget studie, der kombinerer teknik og antropologi i Colombia, var jeg nødt til at tage til udlandet for at forfølge min drøm, fortæller Jorge Ivan Contreras-Cardeno.

Fra Aalborg til DBI

Jorge Ivan Contreras-Cardeno endte på Aalborg Universitet, hvor han udmærkede sig i en grad, der først gav ham job som assistent, siden som research-assistent og efter endt studie som ekstern lektor ved universitetet.

I 2022 kom han til DBI og arbejder i dag i DBI’s Power-to-X-team, som også har fokus på den menneskelige faktor i arbejdet med at håndtere de brandrisici, der er forbundet med Power-to-X.

Læs mere om DBI’s arbejde inden for Power-to-X, energi og transport

Jorge Contreras-Cardeño

Head of Resilience

Tlf.: 50 80 96 44

jcc@dbigroup.dk

Relaterede artikler

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING