Hos DBI kan du vælge mellem en række forskellige AMU-kurser i sikring. Du kan bl.a. tage på AMU-kurset 'AIA Sikringsanlæg 1 + 2', hvor du lærer at installere og servicere AIA-anlæg og projektere mindre AIA-anlæg. Eller et af vores 'TV-overvågnings' AMU-kurser hvor du kan lære at montere og projektere et
tv-overvågningsanlæg.
AMU-kurser er korte, overskuelige forløb, der giver dig de konkrete kompetencer, du har brug for, hvis du vil have nye muligheder. Det er din simple vej til næste job eller nye opgaver på din nuværende arbejdsplads.
Du kan læse mere om AMU-kurser, -prøver, -struktur og VEU-godtgørelse m.m. her:
Husk at som faglært og ufaglært koster et AMU-kursus kun 214 kr. pr. dag pr. deltager.
Efter kurset kan deltageren installere et automatisk adgangskontrolanlæg (ADK). Dvs. at deltageren har kendskab til gældende love og regler, som vedrører adgangskontrolanlæg.Deltageren installerer, programmerer, idriftsætter og fejlfinder på et ADK-anlæg med almindeligt udstyr, fx mekanisk eller biometrisk udstyr, nøgler, koder, korttyper og kortlæsere.Deltageren har kendskab til mekaniske låseenheder og tilhørende enheder som kan kobles til et ADK-anlæg Deltageren har kendskab til sikkerhed, herunder cybersikkerhed i forbindelse med etablering af ADK-anlæg. Deltageren udfører dokumentation efter gældende regler og instruerer slutbrugeren i anvendelse.Kurset indgår i Krav til virksomhedens medarbejdere i Forsikring og Pensions kravspecifikation til Certificering af ADK-virksomheder.
Læs mereEfter kurset kan deltageren installere BUS- og IP-baserede adgangskontrolanlæg (ADK). Dvs. at deltageren kan fejlfinde på datakommunikationen mellem de enkelte enheder i et ADK-anlæg. Deltageren kender kravene der stilles til de forskellige netværkstopologier, der kan anvendes i forbindelse med adgangskontrolanlæg. Deltageren har kendskab til cybersikkerhedsmæssige aspekter i forhold til installation af BUS- og IP-baserede anlæg og til de love og regler, som vedrører adgangskontrolanlæg.Deltageren installerer, servicerer, foretager vedligehold og udarbejder dokumentation for BUS- og IP-baserede adgangskontrolanlæg (ADK). Kurset indgår i Krav til virksomhedens medarbejdere i Forsikring og Pensions kravspecifikation til Certificering af ADK-virksomheder.
Læs mereEfter kurset kan deltageren projektere en AIA-installation. Dvs. at deltageren har indgående kendskab til gældende love og regler for AIA-installationer samt krav til projektering af disse. Deltageren projekterer AIA-installationer med tilhørende mekanisk sikring. Deltageren udfører dokumentation og vejleder kunden om valg af AIA-installation.Kurset indgår i Krav til virksomhedens medarbejdere i Forsikring og Pensions kravspecifikation til Certificering af AIA-virksomheder.
Læs mereEfter kurset kan deltageren designe og installere automatiske indbrudsalarmer. Dvs. at deltageren har et indgående kendskab til gældende love og regler på området. Deltageren udvælger anlægsdele i korrekt udstyrsklasse, herunder nøglerør. Ud fra en forståelse for den samlede sikringsløsning projekterer deltageren kundevenlige elektroniske og mekaniske sikringsløsninger og vejleder kunder om valg af disse. Deltageren projekterer, installerer, servicerer og fejlfinder på trådløse og kablede AIA-anlæg. Deltageren kan vælge og programmere en AIA-central med tilhørende alarmtransmission til kontrolcentral i henhold til reglerne for et forsikringskrævet AIA-anlæg. Deltageren har viden om problemstillinger om GDPR og IT-sikkerhed ved installation af AIA-anlæg. Deltageren udfærdiger dokumentation i henhold til gældende regler og instruerer anlæggets slutbruger. Kurset indgår i Krav til virksomhedens medarbejdere i Forsikring og Pensions kravspecifikation til Certificering af AIA-virksomheder.
Læs mereEfter kurset kan deltageren installere BUS- og IP-baserede anlæg. Dvs. at deltageren har kendskab til de forskellige former for signal- og datatransmission samt netværkstopologi. Deltageren har viden om alarmtransmission og sikkerhedsforanstaltninger, der bliver benyttet mellem AIA-anlæg og kontrolcentraler.Deltageren projekterer, installerer, programmerer, konfigurerer og udfører service på et BUS- og IP-baseret AIA-anlæg. Deltageren anvender, idriftsætter og fejlfinder på udstyr til signal- og datatransmission på BUS-baserede anlæg og kan installere gængse standard-BUS-typer. Deltageren udfærdiger dokumentation efter gældende regler og instruerer slutbrugeren i korrekt anvendelse.Kurset indgår i Krav til virksomhedens medarbejdere i Forsikring og Pensions kravspecifikation til Certificering af AIA-virksomheder.
Læs mereEfter kurset kan deltageren installere elektronisk perimeter- og objektovervågning. Dvs. at deltageren har indgående kendskab til love og regler samt forsikringsbranchens krav til værdiopbevaringsenheder og til alternative objektsikringstyper. Deltageren installerer, idriftsætter og vedligeholder objektovervågning samt overvågning af værdiopbevaringsenheder og boksrum. Deltageren projekterer, installerer, fejlfinder, og foretager service på et anlæg til udendørs perimeterovervågning.Deltageren vælger ud fra de lokale forhold egnede detektorer til opgaven, herunder fritstående, hegnsbaserede samt nedgravede detektorer.Deltageren får et indgående kendskab til love, forskrifter og regler som vedrører udendørsovervågning.Deltageren udfærdiger dokumentation efter gældende regler og instruerer slutbrugeren i korrekt anvendelse.Kurset indgår i krav til virksomhedens medarbejdere i Forsikring og Pensions kravspecifikation til Certificering af AIA-virksomheder.
Læs mereEfter endt kursus er deltageren opdateret om aktuel regulering af alarm, sikring og overvågningsområdet (ASO). Det betyder at: Deltageren kan udføre almindeligt forekommende montøropgaver af alarmanlæg i overensstemmelse med gældende national og international lovgivning, branchestandarder og øvrige relevante regler.
Læs mereDeltageren har kendskab til regler og retningslinjer i Bekendtgørelsen om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer, bek. 1082 (Installationsbekendtgørelsen) samt til European Standard, Drift af elektriske installationer og elektriske anlæg (DS/EN 50110-1) vedrørende arbejde på elektriske installationer og anlæg. Deltageren kan anvende denne viden til at arbejde sikkert på elektriske installationer og anlæg (lavspænding og ekstra lav spænding (ELV)) samt vurdere risiko for stød og forbrænding, herunder også kortslutningsniveau. Deltageren kan vælge værnemidler, måleinstrumenter og værktøjer, der er egnede til at udføre arbejde på spændingsførende elektriske installationer og anlæg (lavspænding og ELV). Deltageren kan udføre livreddende førstehjælp samt førstehjælp ved forbrændinger i relation til DS/EN 50110-1 samt har kendskab til brandbekæmpelse i elektriske installationer i relation til DS/EN 50110-1.
Læs mereDeltageren får kendskab til regler og retningslinjer i Bekendtgørelsen om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer, bek. 1082 (Installationsbekendtgørelsen) samt til European Standard, Drift af elektriske installationer og elektriske anlæg (DS/EN 50110-1) vedrørende arbejde på elektriske installationer og anlæg. Deltageren kan vurdere risiko i forhold til at undgå stød og forbrænding ved målinger og arbejde under spænding (lavspænding og ekstra lav spænding (ELV)).
Læs mereEfter kurset har deltageren forståelse for grundlæggende begreber og terminologi på alarm- og sikringsområdet. Dvs. at deltageren har bred indsigt i terminologi og gældende love og regler på alarm- og sikringsområdet. Deltageren har kendskab til Forsikring og Pensions kravspecifikationer og vejledninger samt kendskab til komponenter på alarm, sikring og overvågningsområdet.
Læs mereEfter kurset har deltageren en grundlæggende elteknisk forståelse i relation til alarm, sikring og overvågning (ASO). Dvs. at deltageren har kendskab til grundlæggende eltekniske begreber som Ohms lov, spændingsfald og installationskrav til kablinger. Deltageren kan anvende grundlæggende elteknisk terminologi og måleteknik som multimeter.
Læs mereEfter kurset kan deltageren installere og servicere sikringsudstyr på et IP-netværk. Dvs. at deltageren har grundlæggende forståelse for netværk og netværkssikkerhed og har viden om netværksudstyr, der anvendes i alarm-, sikrings- og overvågningsanlæg på en sikker og ansvarlig måde.Deltageren installerer, konfigurerer, idriftsætter, servicerer og fejlretter på udstyr, der indgår i et IP-netværk, og sikrer, at der opretholdes høj netværkssikkerhed. Deltageren kan endvidere vejlede kunden om trusler og data- og netværkssikkerhed på et IP-baseret alarm-, sikrings- og overvågningsanlæg.
Læs mereEfter kurset kan deltageren projektere alle former for TV-overvågningsanlæg (TVO). Dvs. at deltageren har kendskab til kameraindstillinger, billedsignalets opbygning og transmission, relevante lysforhold samt kameraers optik. Deltageren har indgående kendskab til gældende love og regler om samt krav til dokumentation af netværksbaseret og ikke-netværksbaseret TV-overvågning (TVO). Deltageren vejleder kunden om lovgivnings- og sikkerhedsmæssige aspekter ved valg af TVO-netværks- og ikke-netværksbaserede anlæg.Kurset indgår i Krav til virksomhedens medarbejdere i Forsikring og Pensions kravspecifikation til Certificering af TVO-virksomheder.
Læs mereEfter kurset kan deltageren installere TV-overvågningsanlæg (TVO). Dvs. at deltageren har viden om kameraindstillinger samt billedsignalets opbygning og transmission såvel som kendskab til relevante lysforhold og kameraers optik, i relation til TV-overvågningsopgaven. Deltageren har kendskab til gældende love og regler om TV-overvågning samt til cybersikkerhed ved installation af forskellige TVO-anlæg. Deltageren vejleder kunden om lovgivnings- og sikkerhedsmæssige aspekter ved valg af TVO-anlæg. Deltageren monterer, idriftsætter, servicerer og vedligeholder TVO-anlæg. Deltageren afprøver anlægget og sikrer, at det fungerer korrekt og tilfredsstillende i forhold til den ønskede anvendelse. Deltageren udfører dokumentation efter gældende regler og instruerer slutbrugeren i anvendelse af anlægget.Kurset indgår i Krav til virksomhedens medarbejdere i Forsikring og Pensions kravspecifikation til Certificering af TVO-virksomheder.
Læs mereEfter kurset kan deltageren installere netværksbaserede TV-overvågningsanlæg (TVO). Dvs. at deltageren har viden om netværksbaserede TVO-anlæg, cybersikkerhed og valg af komponenter. Deltageren vejleder kunden ved valg af TVO-netværksbaserede anlæg. Deltageren monterer, idriftsætter, servicerer og vedligeholder netværksbaserede TVO-anlæg. Deltageren afprøver og sikrer, at anlægget fungerer korrekt og tilfredsstillende i forhold til den ønskede anvendelse. Deltageren udfører dokumentation efter gældende regler og instruerer slutbrugeren i anvendelse af anlægget.Kurset indgår i Krav til virksomhedens medarbejdere i Forsikring og Pensions kravspecifikation til Certificering af TVO-virksomheder.
Læs mere