Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Tilbage

Firmakursus: Introduktionskursus: Imødegå industrispionage - forsvar mod elicitering

Kursusnummer: BRF15011

Kursusbeskrivelse

Er I flere medarbejdere i din virksomhed, der har brug for både teoretisk viden og praktiske værktøjer til effektivt at kunne identificere og vurdere forsøg på elicitering og på den baggrund imødegå denne form for skjult indhentning af oplysninger? Så er et firmakursus måske den rigtige løsning.

I en stadig mere globaliseret og forbundet verden bliver virksomheder og organisationer i stigende grad konfronteret med en lang række risici, der kan have en negativ indvirkning på forretningen. Truslen fra spionage og insideraktivitet ved brug af elicitering er en af dem.

Elicitering er et værktøj, der bruges til at indsamle konkret information fra en anden person, som ikke opdager, at vedkommende bliver tappet for oplysninger.
Elicitering har været anvendt i mange år inden for bl.a. HR/rekruttering og salg/marketing. Men elicitering bruges også i mindre legitime sammenhænge, fx hvis en person eller virksomhed prøver at skaffe sensitive eller kritiske oplysninger fra en konkurrent. Eller hvis en agent fra et andet land forsøger at lokke oplysninger ud af en person eller virksomhed. Det kaldes også spionage og kan fx ske under forretningsmøder, på konferencer og under rejser.

Dette kursus kan indgå som led i jeres virksomheds awareness-tiltag.

Er det noget for jer?

Kontakt os eller bliv kontaktet


På et firmakursus er det kun dine medarbejdere, der deltager, og derfor er der fuld fokus på forholdene i din virksomhed:
 • Kurset holdes, når det passer i jeres kalender
 • Udgifterne til transport og overnatning reduceres
 • Medarbejderne får samme viden at arbejde ud fra
 • Alle diskussioner er relevante for medarbejderne
 • Kurset holdes på det sted, der passer jer. Det kan også være online eller i vores kursuslokaler i Hvidovre, Aarhus eller Fredericia

Målgruppe

Kurset er relevant for alle, som arbejder med eller har adgang til kritisk eller sensitiv viden, som jeres virksomhed ikke ønsker at få kompromitteret. I særdelshed ledere, specialister, personer med kundekontakt, HR, receptionister, FM-personale, møde- og eventarrangører, vagtpersonale mv.

Kurset er for dig, som proaktivt ønsker viden og effektive redskaber til at skabe en sikker og tryg medarbejderadfærd, uanset om det er i forbindelse med håndtering af gæster, under møder, konferencer, eller rejser, håndtering af indstationerede medarbejdere, konsulenter eller studerende.Kursusindhold

Kurset indeholder både teoretisk og casebaseret undervisning samt gruppearbejde med forskellige hjælpemidler og metoder. Undervisningen inviterer til en høj grad af involvering fra kursusdeltagerne.

 • Du får grundig viden om, hvilke forudsætninger, der skal være på plads, før en aktør kan forsøge at elicitere oplysninger ud af dig
 • Du får også en konkret viden om de teknikker, der anvendes til elicitering
 • Du lærer, hvordan du kan imødegå, når nogen forsøger at lokke oplysninger ud af dig eller din virksomhed

Udbytte

Da indsamling af informationer og forsøg på spionage er kontekstuelle, og risici er dynamiske, får deltagerne generelle værktøjer, som den enkelte kan bruge efter behov.

Hvad får du med:
 • Du får viden og kompetencer til på en sikker måde at håndtere eller helt undgå ubehagelige situationer forbundet med forsøg på elicitering. 
 • Du bliver dermed aktivt bidragende til at højne sikkerhedsniveauet og sikkerhedsbevidstheden i din virksomhed.

Din virksomhed får:
 • Øget medarbejderes sikkerhedsforståelse
 • Styrket sin modstandskraft mod uønskede lækager af sensitiv viden
 • Større fokus på, at medarbejderne følger sikkerhedsprocedurer.

Varighed

1 dag

Forudsætning

Der er ingen forudsætninger for at kunne deltage på dette kursus, ud over basale færdigheder i engelsk (der vises bl.a. filmklip som led i undervisningen).

Kurset afsluttes med en multiple choice-test. Der udstedes kursusbevis.

Kursusdatoer


Firmakursus: Introduktionskursus: Imødegå industrispionage - forsvar mod elicitering

Jeg er i arbejde eller privatperson

Tilmeld kursus
Du vil blive sendt videre til voksenuddannelse.dk.
Hvis du køber flere kurser og produkter skal du huske at færdiggøre din bestilling i DBI’s webshop

Jeg er ledig

Vil du høre mere? Kontakt os eller bliv ringet op.

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan et skræddersyet firmakursus kan tilpasses jeres specifikke behov?
Bliv kontaktet ved at udfylde nedenstående kontaktformular eller kontakt os direkte på enten 36 34 90 00 eller kursus@brandogsikring.dk. Vi vil altid gerne svare på opklarende spørgsmål.
Navn
Titel
E-mail*
Telefonnummer
Firma
Hvilket firmakursus er du interesseret i?*
Hvordan foretrækker du at blive kontaktet?
Uddyb gerne, hvad din henvendelse drejer sig om, så vi kan hjælpe dig bedst muligt.
* Skal udfyldes

Relaterede kurser

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING