Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

DBI åbner undersøgelsesfaciliteter i Norge

Udgivet: 04.04.17


Norge har brug for stærke brandkompetencer, og det har åbnet døren for DBI’s eksperter på området.

I Norge er der efterspørgsel på tekniske brandundersøgere med DBI’s el-kompetencer. Det gælder både, når komponenter som brændte komfurer, tørretumblere, radioer og batteriopladere skal undersøges, og når der er tale om bygninger, der har været hærget af brand og skal have opklaret brandårsagen.

Af samme grund etablerede DBI sidste år forretningsenheden DBI Norge og åbnede kontor ved Oslos lufthavn for at gøre det nemt at komme rundt til brandundersøgelser i hele Norge. Indtil videre har der dog primært været bud efter DBI’s effekt- og komponentundersøgelser. Desto større var lykken, da DBI Norge tidligere i år kunne åbne undersøgelsesfaciliteter tæt ved Oslo-kontoret.

Fokus på regres i Norge
Det store marked for komponentundersøgelser skyldes det store fokus på regresmulighed i Norge. Derfor er forsikringsselskabernes efterspørgsel på komponentundersøgelser også langt større i Norge end i Danmark.

- Regres drejer sig om at placere erstatningsansvaret for branden det rette sted, enten hos producenten, importøren eller håndværkeren. Desuden ønsker forsikringsselskaberne at kende årsagen til de pågældende brande for at få trukket fejlbehæftede og brandstartende produkter ud af markedet, siger Claus Haagen Henriksen, der er leder af DBI Norge.

Da der er mange penge at hente i regressager, gælder det imidlertid om at passe godt på bevismaterialet i den slags sager.

- DBI har jo også undersøgelsesfaciliteter i Danmark, så i princippet havde man bare kunnet sende de komponenter, der skal undersøges, til Danmark. Når der er tale om en erstatningssag til mange millioner kroner, kan man dog ikke risikere, at bevismaterialet går tabt på vejen. Det er endnu en grund til at være lokalt tilstede i Norge, forklarer Claus Haagen Henriksen, som allerede kort efter åbningen af det nye undersøgelsesværksted kunne konstatere en stor stigning i nye komponentundersøgelser.

Flere forretningsområder
Næste skridt for DBI Norge bliver at udvide kapaciteten og samtidig se på mulighederne inden for andre forretningsområder.

- I første omgang har vi bl.a. rådgivning, brandsagkyndig bistand til domstole og brandrisikoinspektion i tankerne, siger Claus Haagen Henriksen.

Læs mere om DBI’s aktiviteter i Norge.

04.04.17
Læs mere
DBI åbner undersøgelsesfaciliteter i Norge
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING