Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Gå til Nyhedsoversigten

Ny DBI-konference giver indsigt i CER-krav

Udgivet: 15. august 2024

Op mod 25.000 danske virksomheder kan blive omfattet af det nye CER-direktiv om kritisk infrastruktur, hvad angår naturkatastrofer, sabotage, forstyrrelser i forsyningskæder m.m. En ny DBI-konference klæder virksomheder på til CER-arbejdet.

Gem artikel Artikel gemt

Skybrud, krig, tørke. Er man i tvivl om relevansen af EU’s CER-direktiv, er det bare at tage et aktuelt kig rundt i Europa.

CER (Critical Entities Resilience Directive) skal styrke den kritiske infrastruktur i EU og sikre, at vigtige sektorer er i stand til at forebygge, modstå og reagere på kriser som hybride angreb, terrorangreb, folkesundhedskriser og naturkatastrofer. Målet er at opretholde kontinuiteten i vitale tjenester og funktioner og dermed beskytte samfundet.

- I Danmark bliver 2.000-4.000 virksomheder direkte omfattet af CER, og et sted mellem 15.000 og 25.000 af deres underleverandører kan indirekte blive det, siger Jesper Florin, der er leder af DBI’s sikringsafdeling.

Trusselbillede for hybride angreb

Han er en oplægsholderne på en DBI-konference den 27. september, som går i dybden med CER. Konferencen er højaktuel, for p.t. er den hovedlovgivning, som skal implementere EU-direktivet i Danmark, til offentlig høring og forventes fremsat i Folketinget i oktober. Derefter forventes den at træde i kraft i starten af det nye år.

På konferencen kan man også møde Charlotte Wetche, som er brigadegeneral i reserven og CEO for Center For Sikkerhedsindustrien i Danmark (CenSec). Her vil hun opridse trusselbilledet, hvad angår hybride angreb, og forklare, hvad CER vil betyde for virksomheder i den danske forsvars-, rum-, og sikkerhedsindustri.

Konferencen er blevet afholdt. En ny konference til forår 2025 er i støbeskeen. Tilmeld dig nyhedsbrev med en profil på brandogsikring.dk og få besked, når tilmeldingen åbner.

Også relevant for underleverandører

Herudover har konferencen oplægsholdere, som er helt inde i ‘maskinrummet’ af den danske udmøntning af CER. Bl.a. vil kontorcheferne Johan Zilmer fra Beredskabsstyrelsen og Christian Friis fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed tale om, hvad danske virksomheder i sektorerne energi, transport, bankvæsen, finansmarkedsinfrastruktur, sundhed, drikkevand, spildevand, digital infrastruktur, offentlig administration, rumfart og fødevarer kan forvente.

- Styrelsen for Forsyningssikkerhed har ansvaret for den nationale strategi og har udpeget de sektorer, som er omfattet. Christian Friis taler bl.a. om supply chain – at være underleverandør til kritisk infrastruktur. For selvom CER ikke stiller direkte krav til underleverandører, kan de blive mødt af dem gennem kontrakter etc., siger Jesper Florin og fortsætter:

- Det ser vi bl.a. inden for energisektoren, hvor DBI allerede hjælper kraftvarmeselskaber med at blive CER-klar om 1½ år. Ultimativt risikerer underleverandører nemlig at blive fravalgt, hvis ikke de også lever op til CER.

Det handler bl.a. om risikovurdering, risikostyring, planer for genopretning samt awareness og uddannelse.

- På konferencen gennemgår jeg hovedpunkterne i de krav, som CER stiller til organisationen, så man som leder i en virksomhed bliver klædt på til at arbejde videre med CER, siger Jesper Florin.


Se kravene, som CER stiller til din organisation

Læs DBI’s whitepaper om CER

Jesper Florin
Jesper Florin Afdelingsleder - Sikringsafdelingen Eksamineret Sikringsleder®, Certified CBCP, DRII

Relaterede artikler

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING