Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

DBI Certification kåres igen som Gazelle-virksomhed

Udgivet: 29.10.20


Kontinuerlig vækst og en fordobling af omsætning eller bruttoresultat de seneste fire regnskabsår. Det er, hvad der kræves for at blive kåret som Gazelle-virksomhed. De krav lever DBI Certification A/S snildt op til og har derfor nu opnået den fornemme titel af ’Børsen Gazelle’ for andet år i træk.


I 2013 oprettede DBI datterselskabet DBI Certification A/S og flyttede dermed alle certificeringsaktiviteter over i et selvstændigt selskab. Det skete bl.a. for at cementere selskabet som et Notified Body, der var adskilt fra DBI’s brandtestaktiviteter. Og siden da er det kun gået én vej – fremad. I 2020 kan DBI Certification og firmaets syv faste medarbejdere således endnu engang fremvise en omsætningsfremgang, der berettiger til titlen ’Børsen Gazelle 2020’.


- EU er meget optaget af at have Notified Bodies (NB). Desuden er dokumentation og certifikater i fremdrift. Der kommer hele tiden ændringer af standarder, som gør, at produkter skal re-certificeres. Samtidig skal mange byggevarer CE-mærkes for at kunne markedsføres på det europæiske marked, fortæller direktør for DBI Certification, Anders Frost-Jensen, og uddyber:


- Desuden har EU kommissionen besluttet, at NB fra UK ikke længere kan fungere som NB fra udgangen af 2020. Derfor har flere producenter flyttet deres certificeringer til DBI Certification.


Nye certificeringsområder

En del af forklaringen på DBI Certifications succes er dog også, at der inden for de seneste år er kommet nye ydelser til. Bl.a. er certificering af brandrådgivere et nyt område.


- Derudover fylder også nogle af de oprindelige ydelser en del i ordrebogen – det gælder f.eks. produktcertificering af branddøre, elektronisk brandsikringsudstyr, gasforbrugende apparater, vejskilte, isolering, træbeklædninger og gulvbelægninger. Vi opererer både på byggevaremarkedet og det maritime marked, dvs. CPR og MED. Hertil kommer, at vi er NB for en stor del af området for gasforbrugende apparater, dvs. GAR, siger Anders Frost-Jensen og nævner også certificering af el-installatører og audits hos virksomheder som eksempler på DBI Certifications serviceområder.


Hurtig og smidig proces

Certificeringsarbejde er dog ikke kun papirarbejde. Når der skal udføres FPC (Factory Production Control) for at sikre, at produkter lever op til det, de er certificeret til, foregår det ude på fabrikkerne. Og det kan både være på det europæiske marked, i USA og i Asien, hvor DBI Certification efterhånden har mange kunder.


- Herudover bruger vi ressourcer på hele tiden at holde vores kvalitetssystem ajour, så vi til enhver tid lever op til standarder og procedurer og samtidig kan dokumentere vores egne kompetencer. Vi lægger vægt på en hurtig og smidig proces, så vores kunder kan få deres produkter på markedet så hurtigt som muligt. I den forbindelse er der brug for hurtig kommunikation og en god forståelse af standarderne. Og det har medarbejderne i DBI Certification. Bl.a. har vi hurtigt kunnet omstille vores processer til at udføre virtuelle audits under Corona-krisen, siger Merete Poulsen, daglig leder af DBI Certification.


Læs mere
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING