Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Tilbage

Introduktionskursus: Imødegå industrispionage - forsvar mod elicitering

Kursusnummer: SIO15160

Kursusbeskrivelse

Kurset kan også holdes som et firmakursus 
Er I flere medarbejdere, der har brug for kurset, kommer vi gerne ud i jeres virksomhed. Kontakt os om pris og hør nærmere: 36 34 90 00

I en stadig mere globaliseret og forbundet verden bliver virksomheder og organisationer i stigende grad konfronteret med en lang række risici, der kan have en negativ indvirkning på forretningen. Truslen fra spionage og insideraktivitet ved brug af elicitering er en af dem.

Elicitering er et værktøj, der bruges til at indsamle konkret information fra en anden person, som ikke opdager, at vedkommende bliver tappet for oplysninger.
Elicitering har været anvendt i mange år inden for bl.a. HR/rekruttering og salg/marketing. Men elicitering bruges også i mindre legitime sammenhænge, fx hvis en person eller virksomhed prøver at skaffe sensitive eller kritiske oplysninger fra en konkurrent. Eller hvis en agent fra et andet land forsøger at lokke oplysninger ud af en person eller virksomhed. Det kaldes også spionage og kan fx ske under forretningsmøder, på konferencer og under rejser.

Med dette kursus får du både teoretisk viden og praktiske værktøjer til effektivt at kunne identificere og vurdere forsøg på elicitering og på den baggrund imødegå denne form for skjult indhentning af oplysninger.

Dette kursus kan indgå som led i jeres virksomheds awareness-tiltag.

Målgruppe

Kurset er relevant for alle, som arbejder med eller har adgang til kritisk eller sensitiv viden, som jeres virksomhed ikke ønsker at få kompromitteret. I særdelshed ledere, specialister, personer med kundekontakt, HR, receptionister, FM-personale, møde- og eventarrangører, vagtpersonale mv.

Kurset er for dig, som proaktivt ønsker viden og effektive redskaber til at skabe en sikker og tryg medarbejderadfærd, uanset om det er i forbindelse med håndtering af gæster, under møder, konferencer, eller rejser, håndtering af indstationerede medarbejdere, konsulenter eller studerende.

Kursusindhold

Kurset indeholder både teoretisk og casebaseret undervisning samt gruppearbejde med forskellige hjælpemidler og metoder. Undervisningen inviterer til en høj grad af involvering fra kursusdeltagerne.

  • Du får grundig viden om, hvilke forudsætninger, der skal være på plads, før en aktør kan forsøge at elicitere oplysninger ud af dig
  • Du får også en konkret viden om de teknikker, der anvendes til elicitering
  • Du lærer, hvordan du kan imødegå, når nogen forsøger at lokke oplysninger ud af dig eller din virksomhed

Udbytte

Da indsamling af informationer og forsøg på spionage er kontekstuelle, og risici er dynamiske, får deltagerne generelle værktøjer, som den enkelte kan bruge efter behov.

Hvad får du med:
  • Du får viden og kompetencer til på en sikker måde at håndtere eller helt undgå ubehagelige situationer forbundet med forsøg på elicitering. 
  • Du bliver dermed aktivt bidragende til at højne sikkerhedsniveauet og sikkerhedsbevidstheden i din virksomhed.

Din virksomhed får:
  • Øget medarbejderes sikkerhedsforståelse
  • Styrket sin modstandskraft mod uønskede lækager af sensitiv viden
  • Større fokus på, at medarbejderne følger sikkerhedsprocedurer.

Varighed

4 timer

Forudsætning

Der er ingen forudsætninger for at kunne deltage på dette kursus, ud over basale færdigheder i engelsk (der vises bl.a. filmklip som led i undervisningen).
 
Kurset afsluttes med en multiple choice-test. Der udstedes kursusbevis.

Kurset kan også holdes som et firmakursus
Er I flere medarbejdere, der har brug for kurset, kommer vi gerne ud i jeres virksomhed. Kontakt os om pris og hør nærmere: 36 34 90 00

Hvidovre, DBI
Jernholmen 12
2650 Hvidovre

PRISER

DKK 3.450,00
(medlem)
DKK 3.795,00
(ikke medlem)

Priser ekskl. moms

Kursusdatoer


Hvidovre, DBI
29. februar 2024 09:00 - 13:00
5. december 2024 09:00 - 13:00

Introduktionskursus: Imødegå industrispionage - forsvar mod elicitering

Jeg er i arbejde eller privatperson

Tilmeld kursus
Du vil blive sendt videre til voksenuddannelse.dk.
Hvis du køber flere kurser og produkter skal du huske at færdiggøre din bestilling i DBI’s webshop

Jeg er ledig

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os


Lonni Nejlund
Lonni Nejlund Kursuskoordinator for DBI-kurser og Skræddersyede firmakurser
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING