Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Bæredygtigt boligkoncept baseret på plastaffald

Fokus i fremtidens byggeri vil være præget af nye biobaserede eller cirkulære løsninger. Nogle affaldstyper, som plastik, har en relativ lille genanvendelse og dermed et stort potentiale for upcycling.

WOHN A/S vil i tæt samarbejde med DBI og Dansk Teknologisk Institut udvikle et 3D print-design til fuld skala boligmoduler baseret på genanvendte plastikfraktioner der både besidder den strukturelle styrke og integritet og lever op til gældende brandkrav. Projektet vil dermed muliggøre erstatning af materialer som stål og beton, hvilket vil opnå en CO2 reduktion af boligkonstruktionen med op til 80%.

DBI vil i projektet bistå med rådgivning og indikative tests, der skal danne baggrund for brandteknisk vurdering af boligmodulets egenskaber og derved om modulet sammen med aktiv brandsikring kan opnå et acceptabelt sikkerhedsniveau, således at WOHNs boligløsning bliver klar til myndighedsgodkendelse. Derudover vil Teknologisk Instituts bidrage til udviklingen af det optimale printdesign og materialemix, i forhold til opbygningen af lagene for at opnå optimal styrke og lagkohæsion.

Projektet er finansieret som Videnbroprojekt med midler fra Uddannelses og Forskningsministeriet gennem CLEAN.

Projektet løb fra oktober 2021 til marts 2022.

Projektet løb fra oktober 2021 til marts 2022.
Frederik Kruse

Projektansvarlig
Frederik Kruse
Project Manager

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING