Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Alle nyheder fra DBI

Ryd filtre
Din søgning gav desværre ikke noget resultat. Prøv at ændre din søgning.
En mand prøver at slukke en brand i en spand, ved hjælp af et brandtæppe

Misligholdt sikkerhedsforskrift kan koste forsikringsdækningen

En dom i Retten i Randers fastslår, at et forsikringsselskab ikke skal udbetale erstatning efter en friturebrand, fordi caféens medarbejder ikke anvendte brandtæppet. DBI-ekspert drager paralleller til Bygningsreglementet og understreger vigtigheden af brandslukningskurser.

En hånd bremser forskellige naturkatastrofer til at når frem til en virksomhed

CER: Håndtér hændelser effektivt med en beredskabsplan

Essensen af CER-direktivets krav til hændelseshåndtering er at foretage en risikovurdering og udarbejde en beredskabsplan. Sikkerhedsrådgivere hos DBI, Mette Brusch Westergaard og Matilde Møller Christensen, giver gode råd.

Et brandtestemne tages af ovnen

Ny beklædningsstandard gør op med misvisende brandtest

En ny og revideret europæisk standard for brandtest af bygningsbeklædning forventes godkendt i august 2025. Men allerede nu opfordrer DBI producenter til at teste efter den reviderede standard. Den giver både et mere ensartet sikkerhedsniveau på tværs af lande og nye, fleksible muligheder for producenterne.

70+ og stadig glad på job i DBI

Flere og flere mennesker bliver på arbejdsmarkedet efter pensionsalderen. Det samme sker også i DBI, hvor en håndfuld medarbejdere faktisk er over 70 år. To af dem har netop været i henholdsvis radio og avis med deres positive historier.

5 ting, din virksomhed kan lære af strømsvigtet i Spanien

Strømsvigtet i Spanien og Portugal i april varede op til 18 timer. Hvor længe og hvordan kan din virksomhed klare sig uden el? DBI’s resiliensekspert, Jesper Florin, giver gode råd til beredskabsplan og plan for fortsat drift i tilfælde af strømsvigt.

Bygninger bygget i træ

Træbyggeri føles mere brandfarligt end byggeri af beton, murværk og stål

En ny undersøgelse viser, at træbyggeri er populært – både pga. dets æstetik og dets grønne profil. Mange vurderer dog træbyggeri som værende mindre brandsikkert end byggeri af beton, murværk og stål. Men hvad bygger disse holdninger på? Og kan offentlighedens holdninger blive en barriere for mere træbyggeri?

Børsen med sort røg der stiger op og stigebrandbiler som sprøjter vand på Børsen.

Børsen-branden: Et år efter mangler vi stadig retningslinjer

Risikoen for endnu en brand og tab af vigtig kulturarv er nøjagtigt ligeså stor i dag som for et år siden, da Børsen brændte. For brandkravene er ikke blevet skærpet til hverken fredede bygninger eller bygninger under renovering. Derfor er det også kun et spørgsmål om tid, før historien gentager sig, mener Marcello Francati, brandteknisk rådgiver hos DBI.

GenDør viser veje til genbrug af branddøre

Byggebranchen er nu et skridt nærmere genbrug af branddøre i stor skala. Pilotprojektet GenDør har bidraget med tjeklister til inspektion og montering og inspiration til kompenserende placering i et byggeri. Egentlig brandteknisk dokumentation udestår stadig, men projektet peger på, hvordan det kan løses.

En hånd åbner en dør med kodelås på, bag den halv åbne dør ses en computerskærm og et tastatur

CER: Find og luk hullerne for at begrænse adgangen til din virksomhed

CER-direktivet om kritiske enheders modstandsdygtighed kræver, at virksomheder inden for kritisk infrastruktur skal have tilstrækkelig fysisk sikring. Men direktivet siger ikke, hvordan man løser det. Jesper Florin, leder af DBI’s sikring- og resiliensafdeling, giver svarene.

To personer står i en fabrik og smakker og den ene kigger ned i sine papirer

Bygningsejer har ansvaret for drift, kontrol og vedligehold af byggeri

Mange bygninger har fejl i brandsikringen. Det kan blive dyrt både menneskeligt og økonomisk. Få her en gennemgang af bygningsejers ansvar, reglerne for drift, kontrol og vedligehold, og bliv også klogere på forsikringsforhold.

En person står og nskker ind i kamera oppe på et tag der bliver renoveret.

Ny kampagne skal forebygge katastrofale tagbrande

Danmark bør aldrig igen opleve en tagbrand som den, der gjorde 130 familier i Vanløse hjemløse for tre år siden. Kampagnen ’Brandsikre Tage’ skal klæde boligforeninger og håndværkere på, så fremtidens tage bliver bygget og renoveret brandsikkert.

Varslingsanlæg og flugtvejs- og panikbelysningsanlæg bør inspiceres hvert år

Hvert år konstateres en række fejl på både varslingsanlæg og flugtvejs- og panikbelysningsanlæg. Alligevel skal disse anlæg kun inspiceres hvert fjerde år.

Tre mænd undersøger et udbrændt værelse for at finde ud af hvad som har startet branden.

Brandlegeplads i Korsør satte udenlandske eksperter på prøve

For første gang har DBI afholdt kursus i praktisk brandårsagsundersøgelse med deltagelse af udenlandske eksperter. På DBI’s testfaciliteter på Brandskolen – RESC i Korsør blev de udfordret med realistiske brandscenarier for at skærpe deres undersøgelsesmetoder og styrke samarbejdet på tværs af professioner og landegrænser.

Billede af Direktør Ib Bertelsen som går på pension

DBI’s Mr. Brand’ går på pension

Direktør Ib Bertelsen går på pension den 1. april – efter 21½ år hos DBI og i alt 45 års arbejde inden for brandsikkerhed, beredskab og forebyggelse. Dermed slutter en lang, glorværdig karriere, som efterlader et meget flot aftryk.

Snart opføres de første træfacader i højden uden brandimprægnering

Med projektet BioFacades:UpHigh har DBI opnået masser af vigtig viden om brug af materialer, og de første bygherrer bruger allerede nu projektresultaterne til konkrete byggerier. Det er et vigtigt skridt på vejen mod udbredt brug af biobaserede facader i højden.

Preben Hall, skibsfører og sikkerhedsansvarlig på Orøfærgen, gennemgår færgens sikkerhedsmateriel og brandplaner.

Småfærger skal forholde sig til brand i elbiler

Søfartsstyrelsen vil have danske færgeruter til at overveje de særlige risici, som brand i elbiler ombord på en færge udgør. Læs, hvordan DBI har hjulpet Orøfærgen med at optimere brandplanerne.

En mand opsætter lameller med knaster til en brandtest.

Knaster er en knast i anvendelsen af træ

Træ med mange knaster kan være ildeset – bl.a. fordi harpiks i knasterne gør de brandtekniske egenskaber til noget af et lotteri. Projektet KNAST har forsøgt at få trælameller af frasorteret træ til at leve op til brandklassifikation B-s1,d0.

Virksomhedsbygning gemt bag ved en voldgrav og fæstningsmur.

CER: Rettidig omhu reducerer risici

Virksomheder inden for kritisk infrastruktur skal forebygge hændelser. Det foreskriver EU-direktivet CER. Andreas Norstedt, sikkerhedsrådgiver hos DBI, giver her opskriften på, hvordan man griber det an.

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING