DBI strategisk forskning

Udvikling af brandsikre biobaserede og cirkulære byggevarer

DBI vil styrke udviklingen af brandsikre biobaserede og cirkulære byggevarer. Det skal ske ved at reducere brandtekniske barrierer med forskning, teknologisk udvikling, standardiseringsarbejde og vidensdeling. De forskellige aktiviteter skal gøre det nemmere og mere effektivt for producenter at udvikle brandsikre, bæredygtige og holdbare byggevarer.

Brandkrav og brandsikkerhed er en betydelig barriere for producenter af biobaserede og cirkulære byggevarer, når de udvikler, får godkendt og introducerer nye produkter på markedet. Biobaserede byggevarer er organiske og inhomogene biologiske råmaterialer, der er naturligt brandbare. Cirkulære byggevarer indeholder genanvendte materialer eller genbrugte komponenter, hvis egenskaber er ukendte, f.eks. industri eller husholdninger.

DBI vil gøre det nemmere at håndtere de brandtekniske hensyn og krav i produktudviklingen, hvilket vil gøre det enklere, hurtigere og billigere at udvikle og introducere biobaserede og cirkulære byggevarer. Det skal ske ved at optimere de brandtekniske egenskaber ved biobaserede og cirkulære byggevarer, simplificere systemet for brandteknisk dokumentation for at bane vej til de internationale markeder og ved at etablere samarbejde om brandrådgivning, produktudvikling og demonstrationsprojekter.

Med nye teknologiske ydelser, faciliteter og materialedata vil DBI gøre det muligt at udvikle brandsikre, bæredygtige og holdbare produkter. Desuden vil DBI demonstrere, at brandkrav og -teknik ikke behøver være en hindring i udbredelsen af biobaserede og cirkulære produkter hverken i Danmark eller globalt.

AKTIVITETS- OG NYHEDSLOG


1. Sept. 2021:

Konference om Biobaserede Byggematerialer:
Hør DBI’s ekspert tale på konferencen

Læs mere

Anders Dragsted

Projektansvarlig

Christian Fundby Schou

Leder af Produktdesign

61 97 24 50
csj@dbigroup.dkFÅ NOTIFIKATIONER PÅ MAIL:

Projekter

Demonstrationsprojekt om genanvendelse af vindmøllevinger til solafskærmning i fremtidens højhuse

Vindmøller er en vigtig kilde til CO2-neutral energi, men ved bortanskaffelse opstår problemer, fordi der ikke findes metoder til genanvendelse af glasfibermateriale blandet med epoxy i stor skala. Projektet skal undersøge muligheden for genanvendelse af vindmøller i byggeriet.
Projektansvarlig
Robert Firkic
Project Manager

Telefon: 50 80 78 34
E-mail: rfi@dbigroup.dk
Projektet løber fra juni til ultimo 2021 Læs mere

Invitation til deltagelse i udviklingsprojekt om træfacader med holdbare brandtekniske egenskaber

Nyt projekt skal – gennem undersøgelse af effekterne ved ældning af træfacader imprægneret med brandhæmmere – introducere nye teknologier, serviceydelser og standarder.
Projektansvarlig
Simon Sköld
Research Consultant

Telefon: 50 80 65 20
E-mail: ssk@dbigroup.dk
KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn