Tilbage

Sporbevaring og dokumentation af brandsteder

Kursus kode: BRO15710
 • Kursusbeskrivelse

  På dette kursus opnår du en forståelse for, hvad et brandsted er, og hvilke typer af spor der findes. Du får et indblik i, hvordan politiet og DBI arbejder med indsamling af spor på et brandsted, og hvordan de dokumenterer sporene, så de kan anvendes i efterforskningen. Og med den viden vil du fremover være i stand til at bevæge dig rundt på et brandsted uden utilsigtet at komme til at ødelægge spor. Dokumentationen af et brandsted inkluderer bl.a. noter og fotografier. Netop fotodokumentation er et af de vigtigste redskaber til sporsikring, og du vil sandsynligvis også selv få brug for at tage billeder af brandstedet. Derfor gennemgår vi, hvordan digitale fotos anvendes til dokumentation, og hvordan du lagrer dem korrekt, så politiet eller forsikringsselskabet evt. kan benytte dem i den videre sagsbehandling og i retten. Samtidig får du både en teoretisk og praktisk gennemgang af de fotografiske grundprincipper og kameraindstillinger.

  Målgruppe

  Dette kursus er for dig, der fx arbejder som taksator i forsikringsbranchen eller som medarbejder i et skadeservicefirma.

  Kursusindhold

  Helt konkret vil du på kurset få svar på følgende spørgsmål:
  • Hvad er et brandsted?
  • Hvordan færdes du på et brandsted?
  • Hvordan bevares spor på et brandsted?
  • Hvordan sikres spor fra et brandsted?
  • Hvad er kriminaltekniske spor?
  • Hvordan fotodokumenteres et brandsted?
  Undervisningen veksler mellem oplæg og diskussioner, og du vil få mulighed for at inddrage dine egne praktiske erfaringer. Når du har fuldført kurset, ved du, hvordan du færdes mest hensigtsmæssigt på et brandsted. Du vil kunne foretage en objektiv iagttagelse og beskrivelse af et brandsted, og du vil kunne anvende fotografi som dokumentation.

  Varighed

  1 dag.

  Forudsætning

  Du skal ikke have specielle faglige forudsætninger for at deltage i kurset.

Kursusdatoer


Sporbevaring og dokumentation af brandsteder

Jeg er i arbejde eller privatperson

Tilmeld kursus
Du vil blive sendt videre til efteruddannelse.dk.
Hvis du køber flere kurser og produkter skal du huske at færdiggøre din bestilling i DBI’s webshop

Jeg er ledig

Kontaktperson

Lonni Nejlund
Lonni Nejlund Kursuskoordinator for DBI kurser og Skræddersyede firmakurser
KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBIs NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn