Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Gå til Nyhedsoversigten

Brandsikringsplatform er blevet opdateret og har fået nyt indhold

Udgivet: 15. juni 2022

DBI’s platform for brandsikring af byggeri har fået en opdatering, der gør den hurtigere og mere brugervenlig. Desuden er der tilføjet nyt indhold til brugerne.

Gem artikel Artikel gemt
IllustrationIllustration: Rasmus Juul Pedersen

Platformen ‘Brandsikring af Byggeri’ har efterhånden et par år på bagen. Nu er den blevet opdateret med en mere intuitiv og brugervenlig brugerflade, som gør det endnu lettere at arbejde med brandsikringen af byggeri efter BR18.

- ‘Brandsikring af Byggeri’ gik i luften for et par år siden og trængte til en opdatering. I takt med at den har fået mere indhold, er hastigheden af den faldet, så nu har den fået en opdatering, så den fungerer langt hurtigere, siger Claus Langhoff, der er projektleder hos DBI.

- Ved at tale med brugerne af platformen har vi fundet ud af, at flere af platformens funktioner og muligheder slet ikke opdages og derfor ikke anvendes. Det til trods for, at der er over 2.000 registrerede brugere. Derfor har vi gentænkt brugerfladen, ligesom nogle af platformens funktioner også er blevet udbygget, siger han.

Praktiske funktioner og helt opdateret

‘Brandsikring af Byggeri’ indeholder kapitel 0-8 af ‘Bygningsreglementets vejledning til kapitel 5 – Brand’ samt de indtil videre 20 bilag, der er udkommet til vejledningen. Den samme information kan findes på Bolig- og Planstyrelses hjemmeside som PDF’er, men på DBI’s platform er alt samlet ét sted. Desuden er løsningen betydeligt nemmere at arbejde med takket være en række forskellige praktiske funktioner. Bl.a. kan søgefunktionen indstilles til at søge i specifikke bilag og kapitler eller på tværs af dem alle, hvilket gør det en del mere effektivt at finde den information, man leder efter.

- Nogle brugere har været i tvivl om, hvorvidt ‘Brandsikring af Byggeri’ var opdateret. For at sikre det har vi fået en webcrawler, der løbende tjekker Plan- og Boligstyrelsens hjemmeside for nyt indhold, så vi meget hurtigt kan lægge ny information op på platformen, siger Claus Langhoff.

Kommentarer fra DBI’s eksperter

Derudover indeholder platformen også et værktøj, der hjælper med at identificere et byggeris brandklasse, ligesom man kan finde skabeloner for starterklæring, dokumentfortegnelse og symboler til brug for brandplaner, som alle er udarbejdet af DBI.

- Notefunktionen, hvor man kan skrive sine egne noter i bilag og kapitler og dele dem med kolleger, er også blevet forbedret og har fået farvekoder. Og på forsiden er der kommet et overblik over de seneste ændrede bilag og kapitler, siger Claus Langhoff og tilføjer:

- Man vil også kunne læse DBI’s brandeksperters kommentarer til nye forandringer – bl.a. om konsekvenserne af forandringerne, og hvad man skal være opmærksom på i den forbindelse.

Brandsikring af Byggeri

‘Brandsikring af Byggeri’ er DBI’s digitale platform. Den indeholder bl.a. alle kapitler af ‘Bygningsreglementets vejledning til kapitel 5 – Brand’ og alle tilhørende bilag, som den tilfører en række praktiske funktioner.

Desuden indeholder den værktøjer, skabeloner og kommentarer til nye forandringer fra brandeksperter. Adgangen til indholdet er gratis, når man har oprettet en bruger. Læs mere, og besøg platformen via: brandsikringafbyggeri.dk.

Claus Langhoff

Claus Langhoff

Projektleder, forskning- og udvikling, Arkitekt

Tlf.: 20 10 90 15

cll@brandogsikring.dk

Relaterede artikler

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING