DBI udvikler digital håndbog for terrorsikring

Udgivet: 02-01-2019


Over de kommende to år skal DBI udvikle en håndbog for fysisk terrorsikring. Den bliver digital og skal hjælpe virksomheder og institutioner, der potentielt er i risiko for terror, med at sikre sig selv.


Efter terrorangrebet i Oslo i 2011 udviklede man i Norge en manual, der skulle gøre det nemmere at terrorsikre bygninger. Den har sikringsansvarlige og byggebranchen set misundeligt efter lige siden, og nu kommer der en lignende løsning i Danmark. Det skal en af DBI’s nye resultatkontrakter sørge for.


- I dag udarbejder Politiets Efterretningstjeneste vejledninger for terrorsikring til virksomheder, der er en del af den centrale infrastruktur – hvilket gælder ret få virksomheder. Håndbog for fysisk terrorsikring af byrum og bygninger i Danmark, som projektet hedder, skal give en løsning, der tager over der, hvor efterretningstjenesterne slipper, siger Jesper Florin, der er leder af sikringsafdelingen hos DBI og ansvarlig for projektet.


Overblik over trusler og løsninger

Projektet skal resultere i en digital løsning, der bl.a. skal indeholde elementer som trusselsvurdering, mitigeringstiltag, implementering og arkitektur. Og alle virksomheder, der af den ene eller anden grund kan blive udsat for en terrortrussel, kan drage nytte af løsningen. Er der f.eks. tale om et julemarked, skal arrangørerne ved hjælp af trusselvurderingen kunne se, at der er risiko for et angreb med et køretøj. Samtidig skal de kunne vurdere, hvor stor risikoen er, og hvor stor konsekvensen ved et angreb vil være.


Desuden skal håndbogen indeholde konkrete sikringstekniske tiltag, som den anbefaler på baggrund af trusselsvurderingen og det område eller den bygning, der skal sikres. Og fordi den er digital, kan den hurtigt redigeres i takt med, at der kommer ny viden og nye løsninger på området.


Hensigten med projektet er i første omgang at styrke virksomheder og institutioners modstandskraft og evne til at sikre sig selv. Men på sigt skal løsningen også kunne fungere i andre lande, og projektet skal ydermere være det første skridt i udviklingen af et videncenter for terrorsikring.


Læs mere

Håndbog for fysisk terrorsikring af byrum og bygninger i Danmark


Projektet skal skabe en digital løsning, der kan anvendes af virksomheder og institutioner til at vurdere deres risiko for et terrorangreb – og til at mitigere den risiko. Projektet løber fra 2019 til udgangen af 2020 og er støttet med resultatkontraktmidler fra Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under Uddannelses- og Forskningsministeriet.


Hvis du vil vide mere, så kontakt leder af DBI’s sikringsafdeling, Jesper Florin, på tlf.: 51 35 37 07 eller e-mail: jfl@brandogsikring.dk


KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn