Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Gå til Nyhedsoversigten

DBI udgiver ’Brandguiden’ til byggebranchen

Udgivet: 8. marts 2023

DBI har publiceret et nyt hjælpeværktøj til byggeriets rådgivere. Værktøjet hedder Brandguiden og er en mindre bog, som vil gøre det lettere for branchen at arbejde med brandforhold.

Gem artikel Artikel gemt

Ved de seneste bygningsreglementer – BR95, BR08, BR10, BR15 og BR18 – er antallet af sider om brand blevet mangedoblet. Således fylder BR18 om brand hele 1.400, hvilket kan gøre det vanskeligt at skabe sig et fornuftigt overblik. DBI har derfor udarbejdet Brandguiden, som er en mindre bog og et nemt og overskueligt redskab for dem, der projekterer bygningsdele og skal holde styr på de forskellige brandkrav.

- Med Brandguiden er vi kommet ned på et tilgængeligt niveau, som gør guiden relevant for de fleste af byggeriets aktører. Man kunne også sige, at der er tale om en slags maggiterning af regelsættet, siger Janne G. L. Frederiksen, der er funktionsleder i DBI Brandrådgivning.

Brandguiden er samtidig et supplement til BR18 og skal sikre, at brandrådgivere og arkitekter, ingeniører, entreprenører og håndværkere taler samme sprog. På den måde kan misforståelser undgås i forhold til begreber, der er relevante for de brandtekniske funktionskrav, herunder hvilke dele af en konstruktion/bygningsdel de forskellige funktionskrav stilles til.

Opdeling og indhold

For at gøre Brandguiden mere overskuelig er funktionskravene ikke opdelt efter formål, som de er i BR18, men skilt ad og samlet på bygningsdelsniveau. Desuden er hensynet bag de forskellige krav indarbejdet visse steder, ligesom man også kan læse lidt om klassifikation, fokusområder og opmærksomhedspunkter til de forskellige funktionskrav.

- Brandguiden samler således brandtekniske begreber og funktionskrav på bygningsdelsniveau i forhold til anvendelse, siger Janne G. L. Frederiksen.

Dokumentation

Ved indførelsen af BR18 og certificeringsordningen for brandrådgivere kom der endnu mere fokus på brand og ikke mindst de præaccepterede løsninger. Samtidig blev der stillet nye krav til, hvordan brandforhold skal dokumenteres. Brandguiden hjælper derfor også med at undgå misforståelser i forbindelse med dokumentation af byggevarer samt brandtekniske begreber i relation til funktionskrav.

Få gratis adgang til Brandguiden på DBI’s vidensplatform ’Brandsikring af Byggeri’: eller køb den i en trykt version via DBI’s hjemmeside: HER

Janne Frederiksen

Janne G. Frederiksen

Brandteknisk rådgiver, Civilingeniør, Ph.d.

Tlf.: 61 97 24 15

jgf@brandogsikring.dk

Relaterede artikler

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING