Tilbage

Forskrift 253, Aut. rumslukningsanlæg med inertgas

1. udgave. April 2003
50 sider

Du kan købe forskriften som e-bog hos Molio her.

Indledende beskrivelse:  
Formålet med automatisk rumslukningsanlæg (ARS-anlæg) er at iværksætte slukning af brand i lokaler eller i afgrænsede voluminer.

For at opnå dette er det nødvendigt, at brand detekteres tidligt i brandforløbet, og at sekundære funktioner aktiveres.

Formålet med forskriften er at sikre en passende teknisk kvalitet af udførelsen af denne type slukningsanlæg til gavn for både anlægsejere, forsikringsselskaber samt for myndigheder.

Forskriften omhandler slukningsanlæg, hvor slukningsmidlet er inertgas, som ikke umiddelbart er livstruende i de koncentrationer, der kræves til brandslukning.

Punktsluknings- og eksplosionsundertrykkelsesanlæg er ikke dækket af denne forskrift. Projektering og installation af disse anlæg kræver speciel vurdering i hvert enkelt tilfælde.

Opmærksomheden henledes på, at rumslukningsanlæg ikke forventes at slukke en brand, der starter udenfor det beskyttede område.

Opmærksomheden henledes ligeledes på, at anlægsejeren til enhver tid er ansvarlig for at overholde gældende lovgivning, herunder byggelovens og beredskabslovens bestemmelser samt Arbejdsministeriets bekendtgørelser.

Ud over denne forskrift er forskrift 001-005 udgivet af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut gældende for ARS-anlæg.

Denne forskrift er udarbejdet af et teknisk udvalg nedsat af Sikringsudvalget.

Læs mere om rettelser og tolkninger af Forskrift 253 udarbejdet af det tekniske udvalg vedrørende brandalarmanlæg.

Se et preview af retningslinjen her:

(hvis du ikke kan se previewet skal du først acceptere at vi må lægge marketing cookies på din pc, obs dette lægger også statistik cookies på din pc)DKK 376,00
(medlem)

DKK 442,00
(ikke medlem)

DBI Forskrift 253, Automatiske rumslukningsanlæg med inertgas
Varenummer: 13253

Relaterede produkter

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn