Opnå UKCA-mærkning af dine produkter inden 31. december 2022

Udgivet: 24.06.22

Som følge af Brexit stilles der krav om, at produkter, der hidtil er blevet CE-mærkede i EU, pr. 1. januar 2023 skal UKCA-mærkes for at komme på det britiske marked.

Produkter, der er CE-mærkede i det såkaldte AVCP-system efter system 1-evaluering, er testede og certificerede af et bemyndiget certificeringsorgan. Det betyder, at tests, der er udført til brug for CE-mærkningen, kan anvendes som dokumentation for UKCA-mærket.

Produkter, der er brandtestede og CE-mærkede efter system 3-evaluering i AVCP-systemet, kan derimod komme i klemme, når der ønskes UKCA-mærkning. I system 3 er der nemlig ikke krav om tredjepartskontrol, hvilket betyder, at produkterne er testede af et bemyndiget prøvningslaboratorium, men ikke certificerede. Da produkterne er CE-mærkede på baggrund af en ydeevneerklæring, som alene er udarbejdet på baggrund af en test, kan CE-mærkningen snart ikke længere konverteres til en UKCA-mærkning.

UKCA-mærkning inden årets udgang

Er man hurtig, er der dog råd for AVCP-3-producenterne. For tests, der er udført af bemyndigede EU-prøvningslaboratorier frem til den 31. december 2022, kan anvendes som dokumentation for UKCA-mærkning i AVCP-3-systemet.

Muligheden gælder også i forhold til nye produkter, der testes i AVCP-3-systemet. Alle tests, der foretages inden 31. december 2022, kan således bruges til at opnå UKCA-mærkning.


Hvem kan hjælpe?

DBI’s datterselskab, DBI Certification A/S, kan hjælpe med EU-certificering og CE-mærkning, mens selskabets engelske datterselskab, DBI Certification-UK Ltd., kan hjælpe med UKCA-certificeringen af produkter, der skal markedsføres på det engelske marked. Dette gælder dog kun system 1-evaluerede produkter.

Desuden kan DBI’s prøvningsafdeling hjælpe med diverse brandtests af produkter i AVCP-3-systemet. Dokumentationen fra disse prøvninger kan anvendes til at få den ønskede UKCA-mærkning.

DBI, DBI Certification A/S og DBI Certification-UK Ltd. følger situationen tæt og holder os opdaterede på muligheder og begrænsninger efter den 1. januar 2023.

Kontakt:

Merete Poulsen

Faglig leder DBI Certification
+45 20 10 90 42
mep@dbicertification.dk

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn