Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Performanceregnskab 2021: SMV’er bruger GTS-institutter mere end før

Udgivet: 13.07.21

Som et af Danmarks syv GTS-institutter understøtter DBI innovation og vækst i danske virksomheder. Hvordan det gik for GTS-institutterne i 2020, kan nu læses i institutternes Performanceregnskab 2021, der er udkommet under overskriften: Teknologiske løsninger nu og i fremtiden – GTS i samfundets tjeneste.

Performanceregnskabet viser bl.a., at GTS-institutterne når bredt ud med tilbud og ydelser til især små og mellemstore virksomheder i hele Danmark. Mere end 16.000 private danske virksomheder udviklede sig i 2020 ved brug af GTS-institutternes tilbud om test, demonstration og bistand til udvikling af nye produkter og services.

Som mange andre var også GTS præget af Corona-krisen. Alligevel blev der omsat for i alt 3,5 milliarder kr. ved mange spændende aktiviteter og gode virksomhedssamarbejder om innovation og udvikling. Tallene for de seneste fem år viser desuden, at de små og mellemstore virksomheder bruger GTS-institutterne mere nu, end de har gjort tidligere.

Ud over tal om GTS’ udvikling og betydning for danske virksomheder indeholder Performanceregnskabet også en række cases om, hvordan GTS-institutterne hjælper den grønne omstilling på vej i danske virksomheder. Fra DBI er der bl.a. en case om virksomheden Solartag, der har fået brandtestet solcellerne i sit patenterede soltag, så de nu kan anvendes som tagbeklædning på byggeri i brandklasse 2. Det er afgørende for virksomhedens vækst i både ind- og udland. 


Læs mere og download Performanceregnskabet

Årets tal 2021 – GTS-tal for de seneste fem år

Læs artikel om Solartag

Læs mere

Kontakt:

Carsten Damgaard

Forskningsdirektør

51 64 79 35

cad@brandogsikring.dk

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING