Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Digital platform forenkler brug af vejledning og bilag til BR18

Udgivet: 17-01-20


Bilag til BR18’s vejledning om brand – og Kapitel 5 fra samme vejledning – er nu at finde på DBI’s digitale platform ’Brandsikring af byggeri’. Platformen gør det nemmere at arbejde med indholdet, som er frit tilgængeligt.


Overblik, nemmere arbejdsgange og hurtigere svar på dine spørgsmål. Det er nogle af fordelene ved, at bilag 1-10 til ‘Bygningsreglementets vejledning til kapitel 5 – Brand’ og Kapitel 5 fra samme vejledning (om Redningsberedskabets Indsatsmuligheder) nu er digitaliseret og online på DBI’s platform ’Brandsikring af byggeri’. Digitaliseringen sker, netop som muligheden for at anvende ‘Eksempelsamling om brandsikring af byggeri’ udløber, og alt nyt byggeri i stedet skal opføres efter BR18.


- Trafik-, Bygge-, og Boligstyrelsen har lagt vejledningerne på sin hjemmeside som PDF’er. Modsat eksempelsamlingen er de opdelt i anvendelseskategorier. Derfor er de i første omgang svære at arbejde med og overskue, hvis en bygning indeholder flere anvendelseskategorier – som f.eks. bolig og forsamlingslokaler, siger Claus Langhoff, der er projektleder hos DBI.


Hurtigere overblik og bedre vidensdeling

’Brandsikring af byggeri’ er nemmere at arbejde med.


- Da bilagene kom online, fik platformen også en forbedret søgefunktion, der bl.a. kan søge i samtlige bilag på én gang, eller i de bilag, man ønsker. På den måde kan man hurtigt få et overblik over, hvilke afsnit og sammenhænge søgeordet indgår i, og hvad forskellen evt. er fra kategori til kategori, siger Claus Langhoff.


Desuden kan man tilføje sine egne noter direkte i de enkelte afsnit og dele dem med sine kolleger.


- Det gør det nemmere at vidensdele og opsamle erfaringer på tegnestuen, ikke mindst i opstartsfasen, hvor der typisk finder en faglig diskussion sted om tolkningen af vejledninger og bilag i forhold til et aktuelt projekt, siger Claus Langhoff.


En digital værktøjskasse på sigt

Bilagene og vejledningens kapitel om redningsberedskabets indsatsmuligheder er ikke de eneste, der er digitalt tilgængelige. En digital udgave af eksempelsamlingen, der var gældende frem til 1. januar i år, har været på platformen i 1½ år og vil fortsat være tilgængelig i en periode. Desuden kan man benytte værktøjet ‘Find din brandklasse’, som DBI har udviklet, på platformen.


- I tilpasningen af platformens funktioner har vi brugt data om, hvordan brugerne har anvendt den digitale eksempelsamling, og hvad de har efterspurgt. På samme vis agter vi at fortsætte udviklingen af den for at sikre, at den passer til brugernes behov, siger Claus Langhoff.


Ud over de ti bilag og Kapitel 5 fra den generelle vejledning vil yderligere bilag og kapitler fra vejledningen løbende blive lagt på platformen.


- Løsningen er desuden bygget sådan, at den kan agere platform for fremtidige digitale værktøjer, som DBI udvikler, og på sigt blive en digital værktøjskasse, siger Claus Langhoff.


Opret dig som bruger 

Læs mere

‘Brandsikring af byggeri’ er DBI’s digitale platform, som kan findes på digital.brandogsikring.dk. Den indeholder bl.a. digitale udgaver af bilag 1-10 til BR18’s vejledning om brand, som den tilfører en række praktiske funktioner – bl.a. intelligent søgefunktion og mulighed for at tilføje noter direkte i materialet og dele dem med kolleger.


Adgangen til det eksisterende indhold er gratis, når man har oprettet en bruger.


Brandsikring af byggeri - Nu med bilag til BR18’s vejledning om brand – og Kapitel 5 fra samme vejledning.
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING