3D-fotografering sparer tid og giver hurtigere renovering

Udgivet: 25-02-20


DBI Brandundersøgelse tilbyder nu 3D-fotografering og -modeller af brandsteder. Det giver komplet dokumentation af et brandsted og betyder, at forsikringsselskaber sparer tid og omkostninger.


En brandundersøger ankommer til et parcelhus, hvor der har været brand. Men i stedet for kun at tage almindelige fotos, som man har gjort hidtil, anvender undersøgeren et 3D-kamera, der tager 360-gaders-fotografier af alle rum. I løbet af en time er hele boligen gennemfotograferet. Billederne samles i en digital model, så det efterfølgende er muligt at bevæge sig rundt i en digital version af huset på samme måde, som man kan gå rundt på gader og stræder med Google Street View. Det er ikke et fremtidsscenarie, men en konkret ydelse, som DBI’s brandundersøgere har tilbudt kunderne siden i sommer.


- 3D-fotograferingen og -modellen giver i princippet 100% dokumentation af brandstedet. Det er muligt at vende tilbage til en virtuel udgave af brandstedet, og man kommer ikke til at mangle fotos af noget senere, siger Kim Hansen, der er leder af DBI Brandundersøgelse.


Løs opgaver fra kontorstolen

Det er en fordel for DBI’s egne brandundersøgere, men også for de forsikringsselskaber, som DBI bl.a. foretager undersøgelser for.


- Med 3D-fotografering kan forsikringsselskabernes taksatorer løse opgaver fra kontoret, som normalt kræver, at de kører land og rige rundt for at komme ud til brandstederne. Via 3D-modellen kan man se hele brandstedet og opgøre tabte eller skadede værdier. Opstår der spørgsmål om, hvad der er skadet i branden, eller tvister om skadernes omfang, kan man gå tilbage og tjekke detaljerne, siger Kim Hansen.


Lavere omkostninger

Hurtig og komplet dokumentering af brandstedet betyder også, at man hurtigere kan komme i gang med oprydningen uden at risikere, at detaljer eller information om branden går tabt.


- 3D-modellen kan desuden overføres til AutoCAD, så der automatisk skabes tegninger og opmålinger af bygningen. Dermed er det nemt at skabe de materialer, som er nødvendige for at indhente tilbud på renoveringen og komme i gang med den, siger Kim Hansen.


Uden 3D-fotografering er det nødvendigt for taksatoren at tage ud og foretage manuelle opmålinger og få tegninger udarbejdet efterfølgende.


- Det fjerner et stort manuelt arbejde og sparer tid for forsikringsselskaberne. Den hurtige oprydning og igangsættelse af renoveringen betyder også, at man minimerer eventuelle omkostninger til genhusning, siger Kim Hansen.


Al information på ét sted

Man kan ydermere tilføje information til modellen og lægge lag ovenpå – f.eks. almindelige, manuelle fotos eller nærbilleder.


- Samtidig kan man tilføje dokumenter som brugsanvisninger og fakturaer for bl.a. hvidevarer til 3D-modellen, hvis de skal erstattes, eller der skal rejses en sag om regres. Modellen kan indeholde både al dokumentation vedr. skaden og al information til renoveringen et og samme sted, siger Kim Hansen.Læs mere

Kontakt

Service center

Mobil +45 20 10 90 30

mail sc@brandogsikring.dk


Kontakt DBI for at høre om  3D-fotografering og -modeller af brandsteder.
KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn