Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret
Gå til Nyhedsoversigten

Træældningsstandarden EN 16755 skal revideres

Udgivet: 21. marts 2022

Arbejdet med revision af træældningsstandarden, EN 16755, er skudt i gang. Formålet med standarden er at kunne vurdere brandimprægneret træs holdbarhed, når det udsættes for vind og vejr over tid.

Gem artikel Artikel gemt
Revision af træældningsstandarden EN 16755

Revisionsarbejdet sker i kølvandet på det træældningsprojekt, som DBI og Teknologisk Institut afsluttede i 2020, med det formål at vurdere brandimprægneret træs holdbarhed, når det udsættes for vind og vejr over tid.

Projektresultaterne viste nemlig, at standarden er mangelfuld i forhold til differentiering mellem ’gode’ og ’dårlige’ produkter. Konklusionen lød på, at ældningsmetoderne lader til at være for milde sammenlignet med virkeligheden, og at standarden gør det muligt at opnå godkendelse på grundlag af tests, der reelt ikke kan bruges til at vurdere levetid eller produktets brandegenskaber. DBI opfordrede derfor til en revision af standarden.

Projektets resultater skabte stor opmærksomhed og ikke just begejstring i byggebranchen. I mellemtiden støtter det svenske testlaboratorium RISE dog også op DBI’s opfordring til en revision af standarden – og er således en del af den gruppe, der nu er ved at udarbejde et revisionsforslag til EN 16755.

Foruden DBI og RISE deltager også fabrikanter og en række udenlandske parter fra CEN-systemet.

Martin Pauner

Martin Pauner

Civilingeniør

Tlf.: 51 57 23 31

mpa@dbigroup.dk

Relaterede artikler

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING