Tilbage

Brandteknisk klassifikation i teori og praksis

Kursusnummer: BRO15161

Kursusbeskrivelse

Arbejder du i byggebranchen, og møder du ofte brandtekniske spørgsmål eller udfordringer relateret til byggevarer og deres anvendelse? Hvad gælder for denne bygningskomponent, hvilke regler gælder, hvordan læser jeg et datablad eller hvordan vurderer brandrådgiveren bygningsdelen? Og hvad betyder certificeringsordningen for valg af materialer og produkter i byggeriet? Det er måske spørgsmål, du møder i din hverdag. Det brandtekniske område består af mange aspekter, bl.a. forskellige bygningsmæssige klasser, ligesom der stilles krav til at byggevarers brandtekniske egenskaber kendes. Information om og krav til de forskellige byggevarer skal findes flere forskellige steder. På dette kursus tager vi dig igennem alle de aspekter, der relaterer sig til brandteknisk klassifikation af byggevarer og klæder dig på til at forstå de forskellige niveauer. På kurset får du en grundlæggende forståelse for det brandtekniske klassifikationssystem, og vi stiller skarpt på prøvningsrapporter, klassifikationsrapporter, datablade og monteringsanvisninger – hvad er indholdet og forskellene? Du bliver introduceret til, hvordan du kan håndtere produkter og løsninger, som ikke naturligt opfylder betingelserne i det præ-accepterede system, som både kan være inden for prøvningsstandarder, men også de præ-accepterede løsninger som er beskrevet i Vejledninger og bilag til Bygningsreglementets kapitel 5 om brand. Til sidst får du indblik i, hvordan bedømmelser og vurderinger kan foretages, alt efter om det er brandrådgiveren eller prøvningsinstituttet, som forestår den konkrete vurdering. Kurset er dialogbaseret og giver dig indsigt i det brandtekniske klassifikationssystem og bygger samtidig bro mellem producenter, brandrådgivere, arkitekter og entreprenøren i forbindelse med valg af produkter og løsninger.

Målgruppe

Kurset er relevant for dig, som er brandrådgiver (i alle brandklasser), producent af byggevarer, arkitekt, projekterende, entreprenør eller myndighed.

Kursusindhold

• Basisforståelse for det brandtekniske klassifikationssystem • Anvendelse af dokumenter for brandprøvede byggevarer • Produkter og løsninger, der ikke opfylder det præ-accepterede system • Eksempler på bedømmelser og vurdering, herunder hvilke muligheder og metoder der findes.

Varighed

1 dag kl. 9.00-17.00 Hvad siger tidligere kursister om kurset? "Det var et godt velforberedt kursus. Der var god dialog (ping pong) mellem undervisere og deltagere. De var begge rigtig gode til at formidle og gøre et lidt udfordret område spændende." Mian, Lundgaard & Tranberg Arkitekter "God og generel viden omkring de gennemgåede emner." Kasper, Vetrotech SG Nordic & Baltic "Det ville være kanon, hvis man havde haft 2 kursusdage, så man kunne være kommet endnu dybere ind i stoffet." Louise, Skamol A/S

Fredericia, DBI
Strevelinsvej 4, 1. sal
7000 Fredericia
Hvidovre, DBI
Jernholmen 12
2650 Hvidovre
Aarhus, DBI
Runetoften 16
8210 Aarhus V

PRISER

DKK 4.451,00
(medlem)
DKK 4.945,00
(ikke medlem)

Priser ekskl. moms

Kursusdatoer


Fredericia, DBI
25. maj 2023 08:00 - 16:00

Hvidovre, DBI
8. marts 2023 08:00 - 16:00
1. november 2023 08:00 - 16:00

Aarhus, DBI
7. februar 2023 08:00 - 16:00
19. september 2023 08:00 - 16:00

Brandteknisk klassifikation i teori og praksis

Jeg er i arbejde eller privatperson

Tilmeld kursus
Du vil blive sendt videre til voksenuddannelse.dk.
Hvis du køber flere kurser og produkter skal du huske at færdiggøre din bestilling i DBI’s webshop

Jeg er ledig

Kontaktperson

Lonni Nejlund
Lonni Nejlund Kursuskoordinator for DBI kurser og Skræddersyede firmakurser
KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn