Fire detect

Fire Detects mål er at udvikle og teste et innovativt og sikkert branddetekteringssystem baseret på ny og avanceret laserteknologi. Systemet vil kunne identificere meget små temperaturstigninger på et meget tidligt stadie af en brand, hvilket giver en tidlig og pålidelig detektering af brand. Målemetoden er baseret på faseændring af laserlys, som gør systemet velegnet til støvede områder, hvor nuværende systemer viser begrænset ydeevne eller slet ikke fungerer.

DBI's rolle i projektet består primært af projektledelse og udviklingsarbejde for at sikre, at branddetekteringssystemet er sikkert og fejlfrit i såvel kontrollerede som realistiske miljøer, herunder udvikling af modeller for ild- og varmedannelse. Derudover skal DBI undersøge, definere og udføre tests for at foretage certificering og sikre overholdelse af gældende standarder.

Samarbejdspartnere
  • Elotec A/S, Norge
  • DFM, Danmarks Nationale Metrologiinstitut
  • Lap-sikkerhed ApS

Projektet er på 1,5 mio. EUR og er finansieret af den Europæiske Kommissions EUROSTARS, Innovationsfonden og Det Norske Forskningsråd. 
Fire detect
KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG DBI's NYHEDSBREV

Vilkår for brug af DBI’s website

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på dbi@brandogsikring.dk.
Vimeo LinkedIn