Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Spar tid på projekteringen og få professionel dokumentation med DBI Projects

Rask El Service anvender DBI Projects til projektering og dokumentation af ABA-, ABV-T- og AVA-anlæg. Det sparer tid og øger kvaliteten, samtidig med at det flytter projekterne fra skrivebordet og ud til serviceteknikerne.

”Papirer er til for at blive væk!”

Jacob Goldbeck, partner og installatør hos Rask El Service i Nykøbing Falster og Maribo, er klar i mælet, når han forklarer, hvorfor hans virksomhed for halvandet år siden tog DBI Projects i brug til projektering og dokumentation.

”Når man som lille installatør kommer ind på markedet for brandtekniske installationer, kæmper man sig frem med håndskitser. Så vi ledte efter et værktøj, som kunne samle dokumentationen – både for ABA-, ABV-T- og AVA-anlæg – på projektet og levere noget mere seriøst til slutkunderne,” siger Jacob Goldbeck.

Mikkel Christensen, elektriker hos Rask El Service, supplerer:

”Tidligere svømmede det bort i håndskitser, som nemt blev væk. Det var vigtigt at få fjernet det fysiske led.”

rask-el1Undgår flaskehalse på kontoret

”Det, som slog hovedet på sømmet i vores valg af DBI Projects, var, at det er nemt at tilgå for serviceteknikerne. Når en servicetekniker er ude hos en kunde, og der f.eks. skal sættes en skillevæg op med en detektor på hver side, er det unødigt, at en overmontør skal bruge tid på det. Serviceteknikeren har opgaven og kender løsningen. Så kan han lige så godt tilrette tegningen og aflevere den til kunden, så der er styr på det. Med DBI Projects har vi skubbet mere ud til serviceteknikerne i marken, så der ikke opstår flaskehalse på kontoret,” siger Jacob Goldbeck.

Mikkel Christensen er enig:

”Det sparer meget tid, når jeg ikke først skal lave en håndskitse, som jeg så skal forbi kontoret med og forklare overmontøren. Så har han måske ikke lige tid og tegner ændringen dagen efter, hvor han måske har glemt, hvad jeg sagde, så jeg skal forklare det igen.

Jacob Goldbeck påpeger et andet aspekt af at kunne udføre hele opgaven hos kunden.

”Det giver bedre service og øget transparens. Det er svært at forklare en kunde, som kunne se, at det tog én time at montere en detektor, at regningen lyder på fire timer, fordi dokumentationen skal være i orden. Folk vil gerne betale for udført arbejde, men ikke alt det andet.”

rask-el2

Sender et seriøst signal

Rask El Service projekterer op mod 10 nye ABA-anlæg og endnu flere ABV-T-anlæg om året. I den proces er DBI Projects et vigtigt værktøj.

”Vi anvender det ikke så meget i tilbudsgivningen, men så snart vi har landet ordren, bruger vi det til at tegne projektet og gøre dialogen med kunden færdig. DBI Projects gør det lettere at processere og dele ting med kunden, ligesom der ikke er fnidder med rettelserne. Det sender samtidig et seriøst signal, at kunden får et projekt med de rigtige symboler og et anerkendt logo på forsiden,” siger Jacob Goldbeck og tilføjer, at DBI Projects især sparer tid i projekteringen af større projekter.

”Dokumentationen er også blevet 10 gange nemmere. Serviceprojektlederen har adgang til alle projekter og kan sidde og følge op på, at ændringerne bliver tegnet, når teknikerne er derude. Han ser det samme, som teknikerne ser i marken. Det er ikke en eller anden gammel version af en tegning,” uddyber Jacob Goldbeck.

Intuitivt at anvende

Rask El Service var i luften med DBI Projects dagen efter, at DBI’s konsulent havde instrueret i, hvordan man anvender det.

”Programmet er nemt at gå til, fordi tingene giver mening. Meget af det, vi gjorde tidligere, er bare blevet digitalt,” siger Mikkel Christensen.

”Tidligere prøvede vi at tegne noget i Pcschematic, som vi anvender til el-dokumentation. Men det blev ikke helt godt, fordi det er halvavanceret at arbejde i, ligesom serviceteknikerne ikke har adgang til det. DBI Projects er intuitivt at anvende. Det er et program, som er udviklet til vores branche. Det er ikke et program, som kan tegne et højhus og har en milliard ting, man skal slå fra, før man kan bruge det. Det er designet til brandtekniske installationer,” siger Jacob Goldbeck.

Læs mere

Rask El Service

Rask El Service ApS ligger i Nykøbing Falster og Maribo, hvorfra de cirka 60 medarbejdere servicerer private, erhverv/industri, offentlige institutioner og landbrug på Lolland og Falster, Møn og Sydsjælland. Cirka fem medarbejdere er beskæftiget med brandtekniske installationer, hvor Rask El Service tilbyder installation og service af ABA-, ABV-T- og AVA-anlæg.

Læs mere: rask-el.dk


DBI Projects

DBI Projects er et digitalt værktøj, der gør tilbudsfasen, projekteringsprocessen og kommunikationen for installatører i byggeprocessen nemmere og mere effektiv. Det er udviklet, for at imødekomme de mange installationsvirksomheder, der mangler en samlet smart løsning til at indtegne de anlæg, de installerer.

Som installatør eller funktionsrådgiver er det en stor og tidskrævende opgave at estimere projektomkostninger, projektere, installere og dokumentere brandsikringsanlæg. Et urealistisk eller fejlagtigt tilbud kan betyde uventede omkostninger, forsinkelser eller projektafvisning.

DBI Projects er udviklet med afsæt i ABA-installationer.

ABA pakken indeholder intelligente ikoner for projektering af ABA anlæg.

Herudover indeholder DBI Projects også en Security pakke, som fås sammen med ABA pakken og som selvstændig pakke.

Securitypakken indeholder ikoner for: AIA, ADK, TVO, AVA,- og ABV, samt mekanisk sikring og netværk.

Derfor er det et vigtigt værktøj i forhold til tilbudsgivning, projektering og dokumentering. Det giver effektive resultater – både i tid og penge – samt større gennemsigtighed og kvalitetssikring.

DBI Projects er specifikt udviklet til den danske installatørbranche af DBI i tæt samarbejde med flere aktører fra branchen.

Læs mere: brandogsikring.dk/dbiprojects

BLIV RINGET OP

Firma *
Navn *
E-mail *
Telefon *
Kommentar
* Skal udfyldes

KONTAKTPERSONER

Lars Thomsen
Lars Thomsen Key Account Manager Offentlige kunder
Peter Buch Christensen
Peter Buch Christensen Funktionsrådgiver
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING