Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

Ny mulighed for test af brandbeskyttede bjælker og søjler

Med nyt udstyr til DBI’s store multiovn kan DBI nu brandteste brandbeskyttede bjælker og søjler med op til 80 ton belastning. Det nye udstyr er en del af den kontinuerlige udvikling af DBI’s testlaboratorier, som løbende åbner for nye typer af brandtests og større anvendelsesområde på de eksisterende brandtesttyper.

Den nye testmulighed er samtidig et svar på producenternes efterspørgsel på en opdatering af dokumentationen på brandbeskyttelse af belastede bjælker og søjler. De producenter, som har klassificerede produkter fra før 2013, hvor standarden blev revideret, har nemlig brug for nye klassifikationer efter den reviderede standard.


Som en konsekvens af den tidligere upræcise standard har brandbeskyttede bjælker og søjler før opnået en del bedre testresultater end nu, hvor standarden er mere retvisende i forhold til den reelle stålstyrke og således stiller større krav til beskyttelsessystemet.

Et par af de meget væsentlige ændringer i standarden er dels belastningsgraden på de belastede emner og dels størrelsen på de emner, som prøvningerne dækker.

Du kan læse mere om brandtest hos DBI her.

Læs mere

Kontakt:

Andreas Norsk

Ingeniør, DBI Brandtest

50 80 65 50

ano@dbigroup.dk

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING