Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

DBI vil hjælpe byggebranchen med dokumentskabeloner

Udgivet: 12.02.21


Et år efter den fulde implementering af certificeringsordningen for brandrådgivere kæmper byggebranchen stadig med at hitte rede i BR18 og finde sine ben i den nye ordning. DBI ønsker at lette arbejdet for de certificerede rådgivere og stiller derfor nu sine dokumentskabeloner gratis til rådighed.


Starterklæring, dokumentfortegnelse, dokumentation for brandklasser, ITT-dokumentation, kontrolplaner m.m. Dokumenttyper er der nok af efter ikrafttrædelsen af BR18 og den nye certificeringsordning for brandrådgivere. Og eftersom de dokumenteksempler, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udarbejdet, ikke dækker alt, er det op til den enkelte rådgiver selv at udtænke ’best practice’ i forhold til skabeloner. Det er ikke altid lige nemt, så derfor ønsker DBI nu at komme branchen til undsætning.


- I DBI har vi en stor rådgivningsafdeling, som har arbejdet intensivt med dette det seneste år. Vi mener selv, at det ved fælles hjælp er lykkedes os at skabe nogle gode dokumentskabeloner, som vi bruger i virket som certificerede brandrådgivere, siger leder af DBI Brandrådgivning, Brian V. Jensen, og fortsætter:


- Der er jo metodefrihed til, hvilke skabeloner man anvender. TBST har udarbejdet nogle eksempler, men de stammer fra et tidspunkt, hvor man manglede praktisk erfaring, og vi kan se, at mange stadig synes, det er svært at finde det rette set-up. Det vil vi gerne hjælpe med, siger han.


Løbende offentliggørelse af skabeloner

I takt med at DBI får udarbejdet de forskellige dokumentskabeloner, vil de blive lagt på sitet ’Brandsikring af byggeri’ til fri afbenyttelse. Eksempler på en starterklæring og en dokumentfortegnelse ligger der allerede, mens nogle af de øvrige dokumenttyper også snart vil være at finde på de to sites.


- Vi har bl.a. valgt at lave starterklæringen som et særskilt dokument, der indeholder alle stamdata. Det betyder, at de stamdata, som mange sidder og bruger tid på at opdatere i alle dokumenterne i dag, kun skal opdateres ét sted i vores skabelon-set-up, siger Brian V. Jensen og tilføjer:


- Vi har samlet mange erfaringer og er hele tiden blevet klogere som certificerede rådgivere. Det er de erfaringer og den indsigt, vi gerne vil stille til rådighed for byggebranchen.


Log på ’Brandsikring af byggeri’ (eller opret dig gratis som bruger), og download DBI’s dokumentskabeloner


Læs mere
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING