Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

DBI er klar med ny facadetesthal, ekstrastor ovn og moderne kursusfaciliteter

Udgivet: 18.05.20


DBI’s nye tilbygning giver mange nye muligheder inden for brandtest. Med bygningen opgraderer DBI samtidig i forhold til kursusfaciliteter og kontorpladser. Alt sammen for at geare forretningen til kundernes behov.


Byggeriet har stået på siden sidste sommer, og i maj kunne DBI så endelig tage de nybyggede 2000 m2 i brug på Jernholmen i Hvidovre. De nye kvadratmeter indeholder en ny facadetesthal, topmoderne kursusfaciliteter og kontorpladser til 60 medarbejdere. Herudover er der investeret i en ny, ekstrastor multiovn til brandtest.


- Med vores nye brandtestfaciliteter kan vi nu tilbyde facadetests og generelt understøtte byggevareproducenter endnu bedre i deres produktudvikling. De nye kursusfaciliteter gør det samtidig muligt at følge med den stigende kursusefterspørgsel, vi har oplevet de senere år. Desuden får vi nu plads nok i forhold til den medarbejdertilvækst, vi har, siger Jesper Ditlev, adm. direktør i DBI.


Facadetesthallen

Den nye facadetesthal er 15x18 meter med 13 meter til loftet. Det gør hallen stor nok til to teststande, som er indrettet til at teste efter den svenske facadestandard SP Fire 105. Det kræver testemner, der er mere end 6 meter høje og 4 meter brede.


- Hallen er dog dimensioneret til testemner, der er endnu større. For med den fælleseuropæiske facadestandard, der er under udvikling, vil der på et tidspunkt nok kræves testemner, der i stedet er 8 meter høje, fortæller Andreas Norsk, der er Resistance to Fire Engineer i DBI’s brandtestafdeling.


Ud over almindelige klassifikationstests er det også muligt at udføre mere eksperimenterende tests i hallen, som på en langt billigere måde skaber værdi og viden om et produkt til kunden.


Ny multiovn

Den nye multiovn har en maksimal effekt på 10 megawatt, hvilket er dobbelt så meget som DBI’s to eksisterende ovne. Den øgede kraft betyder, at ovnen ikke blot kan køre standard-brandkurve (834), men også hydrocarbon-brandkurve, som simulerer oliebrand, der f.eks. kan finde sted på en boreplatform. Det gør den også velegnet til brandtest af skibskonstruktioner.


- Ovnens størrelse giver desuden nye muligheder i forhold til branddøre, fordi vi nu kan teste begge sider af en dobbeltdør ved en og samme test. Herudover kan vi teste store ventilationskanaler op til 2,5x1,5 meter og belastede søjler op til 80 ton. Og endelig muliggør ovnens ekstra bredde flere testtyper af gennemføringer og test af flere detaljer i vægge, fortæller Andreas Norsk.


Læs mere

Vil du vide mere om de nye brandtest-faciliteter?


Kontakt 

Christina Hald

Key Account Manager

20 54 69 99

chh@brandogsikring.dk

DBI's nye multiovn, med en maksimal effekt på 10 megawatt
OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING